Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Matty 

všechny recenze uživatele

Scénář, ač pln dějových zákrut a bočních linií známých z komedií, obsahuje minimum vtipů. Vše naopak vyznívá hodně do vážna. Rozchod! se nebude líbit těm, kdo si chtějí užít příjemnou romantiku a už vůbec ne těm, kdo nemají rádi, když po sobě hrdinové filmu křičí. Zabodovat by naopak mohl u diváků s jistými (nemilými) životními zkušenostmi, kteří ocení řadu situací odpozorovaných ze života. Bohužel, Jennifer Aniston ani Vince Vaughn se nedokáží do svých postav ponořit a jejich emocionální prožitky vyznívají povrchně. Není divu, s komediálním režisérem za zády. Rozchod! mne několikrát potěšil střípkem pravdy v něm obsažené i neklišovitým přístupem k nemožnosti prolnutí mužského a ženského světa, zároveň mne mrzela jeho jak komediální, tak dramatická nedotaženost. Jako by někdo chtěl hrát plážový volejbal a přitom vrhat oštěpem. Od začátku až do konce, který je možná jenom novým začátkem. Jenže čeho? 70% Zajímavé komentáře: novoten, charlosina, numi, wipeout ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Presná filmová kópia reality partnerského spolužitia, v ktorej muži potrebujú svoju pohodičku, bezstarostnosť, napr. priestor na gulečník a ženy vyleštený byt a dokonalý vzťah, v ktorom všetko ideálne funguje, pretože partner vie čítať všetky myšlienky.... Scenár dynamický po konverzačnej línii, za ktorou dejová zaostáva... ale veď to predsa nebol zámer filmu ohúriť dejovou akčnosťou a zvratmi...Film je prostý, jednoduchý a hlavne realistický až hrôza, až na tú poslednú príšernú ideu, aké sú ženské povrchné a nevedia, čo vlastne chcú!!! ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Jo, tleskejme čtyřicátníkovi ve stoje za to, že dokázal jednou udělat to, co každej jinej normální samostatnej člověk zkrátka furt dokola musí, i když ho to taky nebaví. Tleskejme sebestřednýmu parchantovi a každýmu titěrnýmu náznaku jeho dočasný snahy zapojit se do každodenního kolotoče péče o chod domácnosti a plnění pracovních povinností. Nepřikládám extra význam nablýskanýmu obydlí (místo odpočinku s rodinou se strhat, abych pak v tom načinčaným hnízdečku mohla padnout?), na citrony sere pes, kulábr bych místo jídelního stolu klidně snesla, páč jím v posteli a na holku jsem celkem dobytek, ale i kráva někdy musí dojit a vůl táhnout, protože je to prostě potřeba. A když bejk s sebou flákne do chlíva a nechá za sebe věčně makat krávu, je to vůl a musí táhnout. To jsem ze svýho tentokráte těžce subjektivního pohledu mírně přehnala, páč Vince nebyl bastard (jen nevinně bezohlednej a navíc: viňme skutečný pachatele - matky!) a s Jennifer si na svých bedrech každej nesli část viny. Jen on značně větší, protože kdyby se o ni měl s křehoučkou Aniston dělit fifty fifty, asi by se pod tou tíhou její bedra prolomila. Zatímco chlapi, zvláště někteří, to často unesou. Tahat nemohou, na to jsou křehcí, ale pro vlastní pohodlíčko se s nějakou vinou (pche) a sobeckostí vypořádají. V pohodě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem teda neco trochu jinyho, film tak trochu nevi, co vlastne chce bejt. Na jednu stranu tu je flakac Vaughn, kterej spolu se svejma kamaradickama hazi hlasky, objednava stripterky a pari GTA, na druhou stranu tu je romantika. Oba se vlastne porad milujou, i kdyz si obcas udelaj nejakej ten naschval, vlastne chtej bejt spolu. Takze ve vysledku to moc nefunguje ani jako nejaka dojemna romantika, protoze to obcas narusujou nejaky Vaughnovo uchylarny, na druhou stranu to ale neni zadna uzasna komedie, na to se tu clovek zasmeje jen parkrat. A konec je takovej rozpacitej. Aspon, ze Aniston to jeste furt docela slusi a Vaughn si svoji roli viditelne uziva, takze se to da skouknout v pohode a clovek se jeste docela pobavi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čase jsem se vrátil k filmu Rozchod! a ani za nic jsem nemohl přijít na to, proč jsem mu původně udělil tak vysoké hodnocení. Kladem snímku je určitě hvězdné obsazení, záporem je příběh, který se mi zdál být zpočátku zajímavý, ale po čase začal váznout, takže jsem se v poslední čtvrtině filmu už dost nudil. Naštěstí se tvůrci dokázali vyhnout typickému americkému závěru, díky čemuž jsem nemusel jít s hodnocením ještě níže. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)
  • Gary (Vince Vaughn) si ve filmu hraje s PlayStation 2 a jeho oblíbené kousky jsou následující: Grand Theft Auto: San Andreas, Fight Night: Round 3 a Madden NFL 2006. (imro)
  • Rozchodová komedie stála Universal 52 milionů, a už během prvních třech dnů promítání (2. – 4. 7. 2006) vydělala na první příčce neočekávaných 39,1 mil. dolarů. Celkový obrat se v USA vyšplhal na 118,7 milionu. (imro)

Reklama

Reklama