Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

marvan 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jedná o filmové zpracování divadelní hry, i když to není nikde uvedeno. Soudím tak z vycizelovaných dialogů a z faktu, že se většina příběhu odehrává na WC luxusního bytu. I nezvykle otevřený a krutý pohled na život je mnohem dospělejší než ten, který se běžně servíruje současnému lehce dementnímu filmovému diváku. Jason Statham s příčeskem a perverzním vzezřením hraje loosra, kterému přes jeho odpudivost dokázal vtisknout heroický rozměr. Co na tom sejde, jestli jsou naše trápení banální a odporná, hlavně je nést jako chlap. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

...pre tích, ktorí sa dajú rovnako ako aj ja nachytať názvom filmu...London neznamená Londýn ani dej filmu sa v ňom neodohráva:)...je to film o vzťahoch, kde London ako prototyp ženskej, ktorá sa neuspokojí s tým, čo má a Syde, pre ktorého je verbalizovanie citových pohnútok since fiction riešia samých seba, svoj vzťah, ktorý možno nebol založený na tom, na čom mal byť..bolo komické sledovať prepojenosť a plynulý prechod najklišovitejších cukrových formuliek do intelektuálnych žvástov, ktoré chvíľami mali čo do seba..aj keď sa drvivá väčšina filmu odohrávala v jednej kúpelni, kde si každý chodil po dávku koksu (čo ma nesmierne rozčuľovalo), zapôsobilo na mňa mnoho iných momentov, ktoré prehlušili všetky klišé a priehladné pasáže...koniec koncov v celku vydarené,v mojich očiach nadpriemerný štandard zo skupiny romantických drám a oddychových filmov (3,6/5) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seš kráva. Kdybys byla kamarádka, tak bys mi lhala." Asi to byla slušná párty, ale já jsem ji skoro celou strávil v koupelně a sledoval jsem zfetované krásky, jak si pudrují nos kokainem. Na můj vkus se přitom moc řvalo a řešily se hrozné hovadiny, ale Batemanova přednáška o sexuálních úchylkách mi přinesla hodně poučení do života. Takže koprofilie nebude, ani kdyby o to London, Rebecca, Mallory nebo Maya na kolenou škemraly. O všem ostatním se můžeme pobavit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Složení: dva labilní muži, dvě prostoduché ženy, jedna koupelna, a tuna koksu na van Goghově uchu. Zabaleno do vulgárního filosofování o lásce, sadomaso hrátkách nebo impotenci, vlastenecky pojmenováno. Uchovávejte v suchu a chladu, aplikujte pouze v případech, kdy máte pocit, že nikdo na světě v sobě nemůže mít větší bolest než vy... ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jak může být v popisu, že to je dráždivý film? Po 30 minutách máte jejich nadávek plný kecky a Stathamův monolog tomu jen nasadil korunu. Pak se jen v duchu modlíte, kdy s tím přestanou a začnou chvilku mluvit slušně. Upřímně, nedočkáte se toho. Určitě to má i svoje příznivce a já právě přepisuji komentář, protože jsem až na několikátý pokus prohlédla smysl. Je to dokonalý pohled na živoucí trosku, kterou z "normálního" dospělého muže udělala jediná žena a slepá láska k ní. Syd nepředstavoval sice ukázku typického a normálního přítele, ale přesto si nezasloužil, aby s ním tohle udělala jedna žena, která s ním nejednala fér. Chyby a špatnosti se dají hledat na obou stranách. Postava London je jednoduše hezká svinská mrcha, jenž se v minulosti snažila manipulovat s mužskou tvrdohlavou vůlí někam, kam nepatřil. Mrcha s neschopností diskutovat o problému či přijmout jiný názor. Jen (s)prostý smutný příběh toho, jak se dokáže někdo chovat k druhému jako ke kusu hadru či neviditelné osobě postrádající ducha a city. Tohle je příklad toho, jak to může skončit. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama