Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejprve začnu tím co mě zklamalo a to bylo hned nudné a nezajímavé seznamování s bandou vytržníku. Ale ještě více příběh číslo tři, který byl neuvěřitelně špatně napsaný a i triky nestály za nic. Příběh číslo dvě byl taky slabší ale aspoň Ti West, který to ukázal už dřív umí solidně budovat atmosféru. Příběh číslo čtyři o chatu měl taky na víc ale vyniká nejlepšími lekačkami z celého filmu. A to nejlepší nás čekalo v první příběhu a posledním pátém. První příběh byl výborně zvrácený o jednom nepovedeném večírku s parádním zakončením. A poslední příběh byl pěkně šílená jízda, který jsem si pustil dvakrát po sobě. Připomínal mě závěr ve filmu Evidence. Celkově je to trochu lepší průměr. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašně nevyrovnané a velmi často i hodně blbě koncipované buď scenáristicky (čekat 20 minut na podřízlý krk a nečekanou pointu je trochu moc), nebo formálně (už jsem čekal, kdy si tu kameru strčí do análu a půjdou na záchod, kde na ně vyskočí Piranha). Ale první, třetí a pátá povídka jsou rozhodně fajn (přinejmenším to v nich hezky čvachtá). U zbytku záleží spíš na osobním vkusu a tendenci okousávat si nehty u všeho, kde je málo světla a někdo křičí. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže poviedkový handycam hororík, každá jedna videokazeta obsahuje samostatnú kapitolu (dokopy je ich 5) a prejdeme viacerými hororovými žánrami. Je tu napríklad hounted-house horror, slasher, paranormálna aktivita, upírina či home invasion. Žiadna z poviedok ma síce neprinútila od radosti skákať (zase na druhej strane žiadna nie je odpadová, ale ich kvalita trochu kolíše), ak to mám však hodnotiť ako celok, prihliadnuť na spracovanie, originalitu, gore a podobne, tak som viac ako spokojný. Či už niekoho vydesia je druhá vec, ale ak sa väčšina z nich koncentruje najmä na gore, vítam to podobne s otvorenou náručou. Prvý a posledný príbeh ma zaujal najviac, druhý najmenej, príp. by som ich zhodnotil podľa poradia: 7/10 - 4/10 - 6/10 - 6/10 - 8/10. Zaujímavý, pôsobivý kúsok. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Viděl bych tam skvělý potenciál, ale celkově je ten příběh na prd. Vlastně ne příběh, ale příběhy. Jsou to vlastně jen takoví bakaláři složení z několika příběhů, které dokáží upoutat a pořádně napnout, ale pak tak nějak rychle (sem tam divně) skončí a člověk z toho cítí, jak je to vlastně zvytečné / o ničem. Snad bych radši polovinu z těch příběhů viděl dotáhlé do 90 minut. A polovinu by si mohli strčit za klobouk. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vůbec neuškodilo, že jsem viděl před V/H/S found footage projekt ZEMĚ MRTVÝCH. V/H/S má výborné nápady ("kočičí žena", video web a závěrečná povídka s vlakem). V/H/S dokáže diváka v některých momentech velmi vyděsit, ale jako celek působí nevyrovnaně a překombinovaně. Stopáž je dost přepálená. Velmi se těším na pokračování S-VHS , kde se nám představí výborní tvůrci hororového žánru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama