Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ultimátní found footage antologie, která je jako celek tak dobrá, že by s ní současné found footage šílenství mohlo se ctí skončit. Což se ale asi nestane... Film je produkovaný mimo jiné Bradem Miskou (šéfredaktor webu Bloody Disgusting) a pod jednotlivé příběhy (je jich celkově pět, plus "omáčka" okolo) se podepsaly jedny z nejnadějnějších osobností současného amerického nezávislého hororu. To znamená, že za filmem stojí lidé, kteří vědí, co mají žánroví fanoušci rádi ... a pokouší se jim to tu ukázat i s limitovanými finančními prostředky. Úspěšně. Napříč filmem je sice dosti rozkolísané tempo (začíná a končí se tím hororově nejhutnějším, prostředek sníží otáčky) a kvalita jednotlivých povídek není úplně vyrovnaná (najdou se slabší místa), ale celkově vzato je V/H/S velmi nápaditý, sympatický a často i hodně děsivý kousek. Bezesporu zatím jedna z letošních nejzajímavějších žánrových událostí. /// Jinak krátce k jednotlivým segmentům. Rámovací příběh o skupince drobných kriminálníků, kteří se vloupají do starého domu, v němž najdou mrtvého chlapíka a spoustu videokazet, je prací Adama Wingarda. Jako pojivo funguje bez problémů, obsahuje několik hodně creepy záběrů, spokojenost. 7/10 /// Amateur Night (David Bruckner): Tři kámoši vyrazí do baru, kde se o jednoho z nich začne zajímat znepokojivě působící dívka. Zpočátku až příliš moc uřvané, ale jakmile se objeví ona dívka, je o zábavu postaráno. Závěr stojí za to. 9/10 /// Second Honeymoon (Ti West): Mladý páreček jede na road trip po americkém Západu, jedné noci je však v motelu navštíví nezvaný host. West značně zklidňuje tempo, ale ve found footage formátu mě jeho pozvolný styl s krátkým ale úderným vyvrcholením zas až tolik nesejmul. 6/10 /// Tuesday the 17th (Glenn McQuaid): Parafráze na lesní a campové slashery. Nápad je svým způsobem dobrý, ale myslím, že by mu více slušela o trochu delší stopáž. V těch pár minutách je to celé hrozně zrychlené - slasher s postavami, ke kterým si nestihnete vybudovat vztah, nefunguje už z podstaty... 6/10 /// The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger (Joe Swanberg): Příběh podaný formou videowebchatu mezi dvěma partnery (partnerku doma obtěžuje duch). Nápadité a děsivé. Nejhnusnější lekačky má v sobě právě tahle povídka. Škoda, že noční chaty nemají časovou převahu nad těmi denními. 8/10 /// 10/31/98 (režijní kvartet Radio Silence): A končíme tím nejlepším. Čtyři kamarádi se vydávají na halloweenskou párty. Dům, v němž se má párty konat, se však jeví zcela opuštěně. Ale není ... :-) Přibližně od své poloviny je tahle povídka svižná a děsivá hororová jízda, fakt docela fičák. 10/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Found footage in Found footage? To je jako by člověk v záchvatu padoucnice spolkl vysokorychlostního Big Johna v tělové barvě.. Epilog: slova fuck, shit, či Jesus rámují kreténské video, kterých přibude na YouTube za den veletucet. Strach ne, kozy ano. Tape No.1: to nejlepší na začátek, aneb sexuchtivím mladíkům bude sáno něco jiného, než by si představovali. Atmosférické, dobrý konec, s trochou skromnosti a fantazie kozy ano. Tape No.2: Video z dovolené, léčka na heterosexuála a bohužel i na diváka. Nuda, za kterou, se nechce věřit, stál Ti West. Kozy jen v podprsence. Tape No.3: Cravenův Shocker vraždí v lesích (vskutku originální lokace). Vše skončí dřív, než začne, což bylo nakonec dobře. Kozy jen v náznaku. Tape No.4: Pár lekaček, kdy spodky mají asi nejblíže k hnědavému zabarvení. Kozy ano a hned několikrát. Tape No.5: Strašidelný dům, létající kultisti, porušování dopravních předpisů na železničním přejezdu. Žádné kozy! Pokud bych měl najít nějaké společné jmenovatele, tak jsou to nevýrazné pointy a samozřejmě divácký pocit, že projíždí na zuřícím býku zlomem San Andreas zrovinka v okamžiku, kdy se Kalifornie rozhodla odtrhnout od Spojených Států. Nedá se říct, že bych žánr found footage nějak bytostně nesnášel, nicméně pokud by byla kompilace V/H/S jeho labutí písní, kapesník bych nehledal.. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povídkové found footage, které má velmi slušné, ale trochu kolísavé grády. Jedná se o pět povídek s naprosto různou tématikou i zpracováním (různí režiséři). Za sebe musím říct, že, až na tu s párkem v motelu, jsem byl se všemi více či méně spokojený, takže suma sumárům 80%. Za pozornost stojí tato pobodně koncipovaná, ale na úkor hororovosti těžce úchylná trojpovídka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotí tento horor. Nápad jednoduchý ale dobrý, príbeh o nájdených videokazetách môže v sebe skrývať čokoľvek a to ma lákalo. Výsledok mi prišiel zbytočne úchylný, provokatívny, miestami nedotiahnutý a mnohé príbehy boli tak trochu o ničom. Myslím, že sa podstatne viac priestoru dostalo príbehom na nájdených VHS , než partii a príbehu, ktorý by to mal celé držať po hromade. Chcelo by to celé prestrihať a príbeh zlodejov a VHS viac stmeliť, pretože zlodejská parta je vlastne nepodstatná, ide tu hlavne o príbehy na VHS. Kľudne to mohol byť poviedkový film zložený len z nájdených príbehov a výsledok by bol takmer ten istý. V hodnotení som dlho váhal medzi 2 a 3 hviezdami, ale k 3 hviezdičkovým filmom sa zvyknem v budúcnosti vrátiť. O tomto určite viem, že raz stačilo. 40%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama