Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě bohužel nejslabší epizoda celé série. I přes to, že The Entire History of You má luxusní námět, nedokázala jsem si sledování nijak užít, protože se všechny postavy chovaly jako totální kreténi. Je pravda, že Liam měl jako jediný důvod k tomu se chovat jako psychopat, rozhodně to ale neznamená, že by jeho nebo kterákoliv jiná postava sedla. Chápu, že sledování takového témata nemůže být nikdy příjemné, mně osobně to ale spíš vytáčelo, což asi nebyl úplně záměr ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá tvoja minulosť pokladá viac otázky, ako odpovede. Je lepšie poznať pravdu, ak nám ublíži, alebo nie....stojí táto žena za to, aby jej Liam odpustil, alebo nie...čiže nielen otázkou technologického pokroku sa zaoberá tento diel, ale aj tými základnými, ľudskými problémami. Ono je to totiž tak, že celý vývoj sa bude vždy najviac odrážať na našich vzťahoch. Ak by ste chceli paralelu s dneškom, tak napríklad skreslenie obsahu nejakej sms, alebo fotky na fb môžu byť príkladom a mikročip v mozgu nie je záležitosť, ktorá by všetko oproti dnešku obracala hore nohami. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj posledna cast prvej serie ma oslovila. Myslienkou a taktiez spracovanim. Pribeh je fakt zo zivota a musi zaujat. Celu cast som premyslal ako by som takyto vynalez vyuzival sam. Nakoniec som dospel k zaveru, ze by som si to asi nekupil. Zaujal ma aj herecky vykon Kebella, ziarlivca zahral dobre. Opat ocenujem ako realisticky to je natocene. Mam na mysli chovanie ludi zasadenych do "univerza" jednotlivych casti. Rovno pokracujem na druhu seriu. ()

Porp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť odporná a neutešená vízia budúcnosti. Ťažko predstaviteľné, že by si ľudia dobrovoľne a masovo niečo takéto nechávali implantovať do hlavy, aby sa stávali potencionálne omnoho viac citovo zraniteľnými pre svojich blízkych. Iba by to prehlbovalo nedôveru vo vzájomných partnerských vzťahoch medzi ľuďmi, ktoré už aj tak úspešne nabúrali sociálne siete. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásná myšlenka na začátku... zapamatovat si vše. Budoucnost zaklepe na dveře a spolu s ní moderní technologie, která myšlenku uvede v život. Pak ovšem nastoupí lidský faktor a psychologická sonda rozehraje ultimátní hru sebedestrukce. Zajímavá a působivá věcička. P.S. Mně to nikdy nesmí přes práh, to raději něco málo zapomenu. P.P.S. A co si nepamatuju, to se nestalo. ;-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2013 si Robert Downey Jr. vybral túto epizódu ako potenciálny námet pre natočenie filmu. Napísať ho mal scenárista epizódy Jesse Armstrong, ktorý v roku 2018 priznal, že z projektu zišlo. (Arsenal83)
  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)

Reklama

Reklama