Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo to dobre, no asi ide o jednu z najslabsich casti, hlavne co sa tyka tejto serie. Co je vsak v ramci Black Mirror slabe, tak vo vysledku to nemusi byt az tak zle. Nemozem ist na 3*, lebo koniec koncov ta premisa nema chybu. Tvorcovia to trochu zabili tym konecnym vysvetlenim, naco som v ramci Black Mirror nie az tak zvyknuty. Cudujem sa trochu, lebo by som povedal, ze v tejto casti to praveze vobec nemuseli robit. Pri inych epizodach som bol trochu aj sklamany, ked ten zaver nebol dokonale vysvetleny, no vdaka tejto casti vidim, ze lutovat uz nebudem. Mozno by ma zaujimalo, koho to vlastne chceli vyhladit? Ceresnickou na torte bola pre mna ucast Michaela Kellyho, ktory akoby zahral svoju rolu z House of Cards, prisiel, videl, vyriesil. ()

Nortizop 

všechny recenze uživatele

Jsem jedinej komu to během celé první poloviny přišlo jako zmodernizovaná předělávka Starship Troopers, takže mi tam nejprve chyběla trochu originalita, ale druhá půlka se alespoň ubírá jiným směrem, nakonec to celkově dávalo smysl a bylo koukatelné jen to nemělo nic extra. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabšia časť, aj keď technológia použitá na vymytie mozgov vojakov zaujala spolu s morálnou dilemou hlavného protagonistu potom, ako odhali kým mutanti vlastne sú. Tak ale takéto vymývanie prebieha nielen v armáde ale aj prostredníctvom médií, aj keď nespĺňa predstavy ľudí tak, ako by si želali. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, že pro normální lidi se zabíjejí monstra jednodušeji než zase jiní lidi, to tak bylo ve všech válkách, proto tolik propagandy na plakátek a podobně. Jestli je pravda vše co říkal psycholog (či co byl zač) tak se jedná o něco na způsob epigeneticky což vím, že u nás úplně nefungovalo, ale s jejich technologií by jít mohlo a pak by se s tím dalo operovat, ale že bych je hned vyvražďoval, to nevím jestli je rozumné. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavá a poměrně mrazivá vize genetické selekce, kontroly mysli a manipulace. Myšlenka je ale zabalená do vcelku průměrného "filmového" kabátu. Oceňuji zamyšlení nad volbou mezi klidnou nevědomostí a dlouhodobými pocity viny. Jistě velmi zajímavá musela být selekce rekrutů do armády :-D....65% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)

Reklama

Reklama