Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět pohltila vlna bezpráví. Ulicemi se šíří anarchie a strach. Zločinecké gangy, které se neštítí použít brutální sílu, se snaží vše dostat pod svou kontrolu. Jedním z místních vládců podsvětí je i Bosco bezcitný vrah, který jako posedlý touží za pomoci bojových umění získat ještě větší sílu a moc. Proto společně se svým parťákem Cleem zabíjí majitele posvátné knihy bojových umění Mistra Thache. Posledním mistrovým žákem byl Jonas - sirotek, kterého Thach od dětství vychovával a zasvětil do všech tajemství boje. Jonas se útoku Clea a Bosca společně s přáteli ubránil a nyní se do města vrací, aby získal ukradenou knihu zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

listr 

všechny recenze uživatele

Ano, němčouři nás zase předběhli a natočili bojový/kung-fu film. Já si nemužu pomoci na tento film jsem čekal velice dlouho a zjištění, že vyjde u nás na dvd bylo pro mě bombou. takže film je dějově sice béčko, ale to je jedno. To co se počítá sou souboje, které sou až zatraceně dobré. Jen dodávám, že film byl natočen amatéry natočený dle předešlích krátkých filmečků... proč něco takové neudělá někdo u nás. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tento akčně-bojový film německého původu, je to naprostá špička v tomto žánru. Děj je opravdu neuvěřitelně jednoduchý a naivní, přišlo mi to jak pro malé děti. Ale každopádně bojové scény jsou naprosto fantasticky natočené a nutno říct, že i dokonale sestříhané. Ano, choreografové bojových scén si sice dosti pomohli střihem, ale na druhou stranu tak výborně, že díky němu mají akční scény/bitky neuvěřitelnou dinamiku a spád. Hlavní herci zvládají bojové techniky a akrobacii na jedničku, výtvarná stránka prostředí a atmosféra postapokalypsové Evropy je také ok. Poslední souboj na střeše je naprosto jedinečný, nájezdy kamery na hlavního hrdinu a záporáka naprosto super. Kdyby film neměl tak neskutečně infantilní děj a nebyla tady konkurence v podobě Tonyho Jaa, dal bych za 5*... Samozřejmě, že pokud bych film hodnotil z hlediska filmového umění, dopadlo by to jinak, ale to přece nejde ... Tento film byl vyroben čistě pro zábavu nadšenců d bojových umění ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když jsem díky imfově osvětě zhlédl na netu oba trailery na KAMPFANSAGE, tetelil jsem se blahem a nedočkavě vyhlížel hotový film. Trailery byly formálně hollywoodsky vymazlené, záběry soubojů braly dech a nebylo pochyb o tom, že jejich protagonisté nejen už nějaký ten pátek kopají, ale taky vědí, jak ono kopání efektně natočit. Filmu se dá vytknout leccos a většina výtek je spojena se scénářem, který je dost chabý i na béčko o bojových umění (zde navíc kombinované s mým oblíbeným žánrem post-katastrofického filmu). Johannes Jaeger, scenárista a režisér v jedné osobě, spíchl jednoduchý, přímočarý příběh k propojení ne až tak početných akčních scén, který ale i přes svou průzračnost několikrát zadrhne (např. zmatená expozice) a navíc až tragicky postrádá gradaci, která je základním stavebním kamenem podobných bojových snímků. Hlavní hrdina už v půlce filmu naplní své poslání zachránit bibli tajného bojového umění z padouchových pazour a odchází si s kamarády po svém a krajně neschopný a nevýrazný padouch se ho pak po zbytek filmu nepříliš úspěšně snaží vrátit do hry. Nicméně souboje to jsou a ne příběh oč tu běží a ty jsou úžasné, tedy byly by, kdyby je někdo epilepticky zběsile a nepřehledně nesestříhal tak, aby si je divák vychutnal co možná nejméně. Přesto tu zůstalo dost nato, aby člověk zůstal koukat z otevřenou hubou. Virtuální kamera i zlatý filtr jsou moc pěkné, stejně tak správně post-apokalyptická výprava a trikové záběry. A herci nato, že to žádní herci zřejmě nejsou, podávají příjemné výkony. KAMPFANSAGE produkoval německý ACTION CONCEPT kaskadéra a choreografa akčních scén Hermanna Johy, který se podílel i na "KOBŘE 11", "KLAUNOVI" či "ODVÁŽNÝCH ANDĚLECH". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film z nemeckej produckie. Má celkom dobrý príbeh o časoch budúcnosti, kedy je násilie na dennom poriadku, ľudia trpia hladom a jeden mocný vládca dal pozabíjať všetkých najvyšších majstrov bojového umenia, aby bol sám najsilnejší, ale jeden mladík, špičkový bojovník, ktorý bol týmito majstrami vycvičený, pričom vlastní aj vzácnu knihu bojových umení sa pridá na stranu rebelov, aby to zastavili. Spracovanie nie je úplne zlé, ale ani ma moc nezaujalo. FIlm si celý čas drží úroveň pozerateľnosti, nič výraznejšie nudné sa tu nenájde, ale problémom je, že sa tu ani väčšinu času nič zaujímavé nedeje, až v poslednej tretine sa to už trochu rozbehne, ale ani potom to nie je nič výnimočné. Tento námet ponúkal celkom slušný potenciál vo viacerých ohľadoch, ale tvorcovia si zvolili práve tento najjednoduchší, maximálne priamočiary štýl, čo je škoda. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je na tom rovnako ako aj spracovanie, teda nemôžem povedať, že by bola zlá, ale zaujala ma len minimálne. Tvoria ju hlavne súboje, v ktorých vidno, že ich účastníci sú akčne schopní bojovníci, takže rôzne slušné kopy im nerobia problém, ale majú príliš jednoduchú a stereotypnú choreografiu, v ktorej navyše všetci bojovníci bojujú podobne, viac strihov, ako by bolo vhodné, minimum nápadov alebo aspoň nejakých prvkov, ktoré by výraznejšie zaujali a navyše takýto čistý, prakticky atletický štýl sa do tohto typu príbehu vôbec nehodí, tu je treba špinavejší a drsnejší štýl. Väčšina súbojov mi prišla takmer rovnaká s minimálnymi obmenami, až v poslednej tretine sa nájdu asi dva súboje, ktoré sú už čiastočne odlišné. Sklamaný som aj po likvidačnej stránke, keďže sa tu zabíja len minimálne. A zvyšná akcia ani nemá čím zaujať. Herecké obsadenie je celkom dobré, hlavné kladné duo dokáže zaujať, potešia aj príjemné ženské postavy, jedine hlavný záporák je úplne o ničom. Réžia a technická stránka aspoň na ten priemer stačia. Výzva nie je zlý film, ale zároveň nevidím jediný dôvod, kvôli ktorému by sa naň oplatilo ešte niekedy pozrieť. Príbeh a ani akcia na to nestačia. Objektívna kvalita filmu- 51%, film sa páči mne na 53%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žužu blonďáček, učedník velkého kuňk-fu mistra Joudy, mlátí v postkatastrofickém světě blízké budoucnosti padouchy ve slušivých černých teplákovkách (vrchní lotr asi zaměstnává kvanta zručných švadlen). Kromě žužu blondýna byli obsazeni samí Turci, byla jsem teda ještě vděčná za gay vizuální přednosti zástupce árijské rasy. Své přihřáté charisma světlovlasý hrdina využívá nejen proti hojným nepřátelům, ale také k pozvednutí ducha prostých utlačovaných lidí. Za pár dní s prstem v nose vycvičí mistry bojových umění, co se zlounů v teplákovkách nelekají a pořádně jim nakopou hýždě! Slaďouš má totiž všemocnou Knihu, do které si kdejaký starodávný bojovník čmrkal své poznámky, ať už formou obrázků či klínového písma. A vrchní lotr také mocně touží počíst v této příčůrce. Souboje by nebyly tak zoufalé, jako zbytek filmu, kdyby je v dokonalé součinnosti neprznili kameraman a střihač. Prostě taková úsměvná postapo akční srajda s dialogy natolik "inteligentními", že jsem při jejich poslechu vnímala zmučené smrtelné výkřiky vlastních neuronů. Na německý výtvor to není vyložená hrůza, s humorem se to dalo přežít. 40% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tento film nezachrání od odpadu ani zmateně sestříhané zběsilé souboje, ani scénář režiséra trpícího předčasnou stařeckou demencí a ani ochotníci s mrštností cvičených cirkusových opiček, nýbrž ale jen pár pěkných kamerových trikových vychytávek. Věřím však, že příště by to téhle partičce mohlo vyjít lépe a docela jim fandím. Přece jenom, jsou to sousedi a u nás by se nikdo asi ani na tohle nezmohl. Takže možná příště budou i dvě hvězdičky, kluci a holky snažte se! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hodných, spravedlivých a čistých hrdinů (modrooký blonďatý árijec sošné postavy, kterému navíc bůhvíproč strčili do trenek trs banánů) bojuje na straně podzemní resistence s dalším z mnoha nejzlejších gangů o další z mnoha nejmocnjěších artefaktů. To celé zasazené v postapokalyptických kulisách… Přičemž veškerá originalita snímku spočívá v tom, že ho točil nějakej fricek. Kdybych tedy mohl mít určité umělecké výhrady, vzkázal bych přes naše západní hranice: *Dost bylo padouchů, kteří bezdůvodně zabíjejí své poskoky. *Když už angažujete herečku, která si bojové umění představuje jako máchání rukama ve vzduchu, ať je alespoň pěkná. Vohyzdný poledno v akční řežbě mi vždycky tak trochu zkazí náladu. *Filmu se nedá dodat hloubka tím, že všichni budou trousit východní moudra. *Zpomalené záběry na téma „drsňáci kráčí na plamenném pozadí“ jsou už přece jen dost obehrané. *Když někdo dělá přemety ve vzduchu, musí se scéna střihnout dřív, než bude poznat, že se herec po dopadu sotva udrží na nohou. To poněkud sráží jeho bojovnický kredit. *A úplně na závěr: v postapokalyptické sci-fi by neměli běhat navonění, učesaní typusové v čistých módních hadrech…pokud nám nechcete nabulíkovat, že podzemní hnutí pere v Perwollu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Mám tyto "malé" akční filmy rád. Produkce nemá peníze na megalomanské výbuchy a rádoby zajímavé triky, takže se veškerá pozornost soustředí na choreografii bojových scén. A že některé střety mohou klidně konkurovat hongkongským projektům, to je u filmu z Německa poměrně velké překvapení. Sympatické je i obsazení, které podává civilní, nepřehrávané výkony. 70 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se také dočkali z německé produkce něčeho jiného než nudných kriminálek. Tenhle film má hodně akční náboj, kde nechybí pořádné bojové scény. Není to nic přeplácaného, žádné ostudné efekty ani tuny explozí. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelná oddechovka. Jen škoda takového toho "syndromu plastelínů ze strážců vesmíru", kdy davy řadových nepřátel vždy jen hromadně čekají, až je hlavní hrdina zkope do klubíčka. Být v menším počtu a s lepšími schopnostmi, určitě by to snímku prospělo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vzdálená budoucnost. Svět, tak jak ho známe, již neexistuje. Lidé zapoměli používat střelné zbraně, a opět je ceněn boj holýma rukama či chladnými zbraněmi. I v tomto světě ale existuje světlo - skupina mistrů bojových umění, která chce zničit šéfa podsvětí Bosca (jednoho z nejlepších bojovníků, který rychle získal nadvládu po krizi nad celým podsvětím). Bohužel je Bosco jednoho po druhém zabíjí, takže vloží všechny své myšlenky do knihy, která se stane biblí bojového umění. Jeden z posledních žáků misra Thache, Jonas se spojuje s ostrůvky povstalců, aby získal tuto knihu a zničil samotného Bosca... Na to že film pochází od našich západních sousedů, co se týče bojového umění, jako by čínským a tajwanským filmům z oka vypadl. Na obrazovce se neděje nic jiného, než se někdo s někým řeže - nicméně musím říct, že jak příběhem, tak i zpracováním se film docela povedl (aby ne, když se na choreografii podíleli tvůrci Kobry 11). I přes neznámé (německé) herce, určitě stojí za shlédnutí ... ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Hodne me to prekvapilo... Myslel sem ze to bude strasnej nemeckej odpad, ale nakonec se z toho vyklubal celkem slusnej film s vynikajicimi prvky bojovyho umeni.. Od hercu se nedalo cekat moc, ale nak vyrazne spatne taky nehrali.. Urcite se na to dalo koukat a ja si preju vic takovych nemeckych filmu... ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Jakub Wágner ve stylu Chucka pořádá ilegal house party, mlatí obchodní zástupce německé pobočky Monster a hraje si na Jánošíka. ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Myslím si že scenár by mal byť viac ako na jednej strane. Ale miesto toho vyplnili každé hluché miesto bitkami, ktoré vizerajú v podstate celkom slušne ale časom začnu liezť krkom. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu je na úrovni porna, přičemž se snaží přinést nikoliv sexuální, nýbrž akční zábavu - ovšem nějak to nefunguje. Snímek tak divákovi dokáže nabídnout akorát dva světlé momenty - chvíli, kdy nádherná Zora Holt vylézá nahá z bazénu a nevydařené záběry pouštěné při závěrečných titulcích, které naznačují, že byť tvůrci natočili špatný film, alespoň se u toho dobře bavili. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční snímky s bojovým uměním byly vždy výdobytkem asijské provincie, avšak do doby, kdy to změnil samotný mistr všech mistrů Bruce Lee. Jeho snímky se dostali do světa a jak jinak sklidily nemalý úspěch. Později se už o to snažil kde kdo. V roce 2006 se mezi takové tvůrce zařadilo i Německo se snímkem ´Výzva´. Velice jednoduchý děj a spousta soubojů. Příběh z doby odněkud z budoucnosti, což atmosférou nedá si nepřipomenout americký film ´Cyborg´ s Jeanem-Claudem Van Dammem. Rozdílem jsou však čistě asijské motivy. Přes onu jednoduchost však přeci jen hodně vyčnívá kostrbatost scénáře. Je vidět, že si nad tím tvůrci moc hlavu nelámali. Taky proč. Vždyť jde hlavně o tu akci a nic jiného. Film se honosným rozpočtem chlubit nemůže, ale režiséru Johannesu Jagerovi to bohatě stačilo. Sledovat však tento snímek chce trochu zvyknuti se na fakt, že tu uvidíme německé tváře místo asijských, z čehož vyvěrá neblahý pocit. Jinak se pranic neliší a v podstatě má co nabídnout. Choreografie výborná, zápasy svižné, výprava čistě evropská. Jedná se tedy o nízkorozpočtový film, takže to podle toho vypadá, ale stydět se nemá za co. Němečtí tvůrci tímto prokázali, že i snímky s bojovým uměním mohou vzniknout bez problémů i Evropě. ()

Reklama

Reklama