Reklama

Reklama

Ledová sklizeň

Trailer

Obsahy(1)

John Cusack a Billy Bob Thornton jsou v čele hvězdného obsazení této napínavé a nepředvídatelné komedie. Právník Charlie (Cusack) a jeho partner Vic (Thornton) okradou mocného gangstera a myslí si, že se jim povedl dokonalý zločin. Poté co prožijí noc plnou napětí a smrtících překvapení, zjišťují, že největší zkouškou, kterou budou muset podstoupit, je věřit si navzájem. Od režiséra Přeber si to a Na Hromnice o den více, je Ledová sklizeň plná fantastického humoru a náhlých zvratů, které vás nenechají vydechnout až do úplného konce! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že to je vynikajúca "mafiánska" komédia, ktorá ponúka trochu čiernejší humor. Film je plný intríg, podlých zvratov a vyskytuje sa tu značne dosť krvi, takže o špinavú atmosféru rozhodne nie je núdza. Tento film by som jednoznačne odporúčal zhliadnuť cez Vianočné sviatky. Už úvodná pesnička Little Drummer Boy od Tonyho B navodí tú pravú Vianočnú atmosféru (youtube.com/watch?v=QEKjsRdeYSQ). Dvojica John Cusack a Billy Bob Thorton k sebe skvele ladí. Nieje to úplný krvák ale poriadnej morbídnosti sa určite dočkáte. Mňa tento film veľmi prekvapil a očaril. Odporúčam všetkým desiatimi, ale nezabudnite, že až na Vianoce! ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

Já jen žasnu. Jaké skvělé výkony, jaká komedie a kriminálka? Nenechte se vysmát, tohle je opravdu stupidní vánoční černá rádoby groteska o ničem. Jest-li Vám můžu radit, tak tomuhle se raději vyhněte. A ještě vysvětlení k těm hvězdičkám: jedna za bouli na hlavě, když blil z mostu a zatroubili na něj policajti, on se lekl a bouchnul se o ceduli a druhá za hlášku u jezera, že ho nenechá umřít samotného a místo pomocné ruky, nebo tak něčeho mu poslal mrtvou manželku. Fakt sranda k popukání. Vše ostatní bylo hodně špatné. Veselé vánoce! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když si na Ledovou sklizeň vzpomenu zpětně, je to vlastně typicky neonoirová kriminálka se skutečně typickým příběhem, typickými hrdiny a typickou atmosférou, navíc hvězdně obsazená, která má jeden jediný nedostatek, že u mě během sledování nefunguje a nevzbuzuje ty emoce, které by měla. Těch příčin je víc a nutno zdůranit, že se nejedná o žádný průšvih, který by u filmového fanouška vyvolával bouři nevole. Své diváky si jistě najde, ale pro žánrového fanouška je neoriginální a ten, kdo si chce o žánru udělat představu, by měl sáhnout po větší kvalitě. Je to typ filmu, kde víte, že tady měla přijít hláška, jenže ta vám nepřijde vtipná, a tady měla přijít vtipná situace, která opět neúčinkuje, jak by měla. Pokulhává kvalita dialogů a scénář neřeší některé motivy a situace, jiné zase vysvětluje až v samotném závěru. Celkový dojem: 45 %. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pokus o film noir se tady moc nepovedl. Hlavně kvůli první polovině, která byla nudná až běda a ta druhá, zajímavější už to nedokázala zachránit. A taky John Cusack, kterého jsem měl docela v minulosti rád, se na tuhle roli dle mého moc nehodil. Nehledě na to, že ztloustl jako prase. No a B.B. Thornton, který byl o dost lepší, se zase na plátně moc neohřál... (doslova:-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Charliemu (John Cusack) a jeho parťákovi Vicovi (Billy Bob Thornton) se podaří dokonalej job. Aspoň si to myslí - místnímu mafiánskému šéfovi šlohnou dva milóny dolarů plus mínus nějaký drobný, a chtějí zmizet z města. Leč počasí nějakému zbrklému útěku nepřeje, a tak se rozhodnou ještě zůstat - ale musí se oba tvářit, že je vše v pohodě. A to se dá těžko, když se ve městě objeví nájemný vrah a začne se po nich vyptávat ... Jojo, Harold Ramis má spoustu nápadů, ze kterých by se dal udělat dobrej film. Problémem ale je, že se je snažil všechny narvat tady do toho jednoho - takže z toho vznikl obvyklý kočičko-pejskovský dort. Takže tu máme dva zlodějíčky, "nejlepšího" kámoše (kterej je věčně zlitej a asi má zastávat "vtipný" element), bejvalou ženu a současnou milenku, striptérky a vrahy, a do toho podivné počasí - kdy neustále prší, ale je asi tak 30 pod nulou, protože déšť okamžitě namrzá - tudíž kdykoliv Cusack sedne do auta, tak hodí hodiny (přičemž ho vždycky potká ten stejnej polda - náramně vtipné). Přes spoustu vtipných postav film vůbec vtipně nepůsobí, a musím říct, že jsem se většinou dost kousal nudou... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Illinois. Trvalo od 5. apríla do 12. júna 2004. (MikaelSVK)
  • Rola Renaty bola ponúknutá aj talianskej herečke Monice Bellucci. Kvôli tehotenstvu však túto rolu odmietla. (MikaelSVK)
  • "As falls Wichita so falls Wichita Falls" je název alba Pat Metheny a Lyle Mays z roku 1981. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama