Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film nie je typickým hororom v ktorom pocítite strach, ale rozhodne vás dejovo či mysterióznosťou zaujme. Príbeh je viac než dobrý a aj herci sa chytili svojich rolí ako poslanci predvolebných sľubov. Pre mňa to bolo slušne strávená hodinka a pol. Celý film sa motá okolo 3 - 4 *. Dal som 4 * lebo mám dobrú náladu :)) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh plný ohraných klišé sice má pár zajímavých momentů a diváka přímo neuspí, ale ten scénář je strašně chaotický, nelogický a jakoby režisér ani sám nevěděl, jak má film zakončit. Také napětí tu je dost slabé, snímek se snaží děsit neustále tím samým( útes, mučení dívky, ovce) a ani očekávaných lekaček jsem se nedočkal. Jediné plus tedy vidím v hercích Marii Bellové a Seanu Beanovi, kterým jsem ten strach opravdu věřil. Na druhou stranu zážitek by to byl určitě větší, kdyby se film tak zoufale nesnažil kopírovat Kruh a desítky dalších hororů, které jsou vesměs napínavější a originálnější než tento. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zmatečně sestříhaný v dramatických scénách, ale i ve vyvrcholení zbytečně matoucí, sám sebe popírající thriller, který by chtěl fungovat sofistikovaně na více dějových úrovních. Maria Bello a Sean Bean ho ale svou přítomností a atmosférou místa drží nad vodou. Pokud máte rádi mysteriózní hororové drama, drsný vítr a vlnobití severských ostrovů, tamnější temné folkové legendy a slabost pro jednoho z protagonistů jako já pro Marii, nudit se nebudete a přešlapy filmu s přivřením oka odpustíte. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že mne sa to fakt veľmi nepáčilo. Horor s takmer úplnou absenciou atmosféry a napätia. To veru neznie dobre. Film nie je príliš komplikovaný, skôr by som použil výraz zmätený. Náznaky atmosféry som síce postrehol, ale to je príliš málo. Čo mi nevadilo, boli herci a vcelku vydarená vizuálna stránka. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Já si kvalitní horor představuji úplně jinak....Děj je naprosto podivný a trochu i nelogický..O závěru ani nemluvím, to je naprostá slátanina pátého přes deváté. Jedniným kladem filmu je docela povedená ponurá atmosféra, ale to mi na kvalitní horor nestačí. U kvalitního hororu mi musí běhat mráz po zádech a to se tady jisto jistě nekonalo.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno