Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (405)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem zvyšování sebevědomí čínského národa a mé wu-shu by rovněž potřebalo trošičku vypilovat, ale jsem fanda zásadních životních rozhodnutí. Já jsem se v útlém věku rozhodl, že nebudu kouřit, což považuji za o něco snažší závazek, než když se Huo Yuan Jia rozhodl, že nabančí každému, kdo si o to řekne. A jelikož se nevyhýbal žádné konfrontaci chodidel s čelistmi, tak to snad ani nemohlo být nudné. I když z nikoli časově nevýznamné metodiky sázení rýže jsem zase tak na větvi nebyl. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Legenda zvana Huo Yuan Jia, ktorá pozdvihla čínsku hrdosť v tých najťahších rokoch. Číňánia sú na tohto muža hrdý a dodnes ho uvádzajú ako príklad a hrdinu. Tento muž zviditelnil bojové umenie WuShu a "zjednotil" čínsky národ. Po jeho smrti sa diali veci... Proste ide o príbeh čínskeho národného hrdinu, ktorého si vážia Číňania až dodnes. Jet Li sa zhostil tejto úlohy seriózne a vážne - jedna z jeho najlepších úloh. Myslím si, že nemá zmysel dodávať, že tento snímok je plný bojového umenia a prevedenia na filmové plátna - pretože som ešte nevidel film s týmto hercom aby tam niekomu poriadne "nenasekal"! Fearless je v skutku dobrý film, ktorý neurazí ani tú naročnejšiu stranu publika... 8/10 ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Fearless nie je film, v ktorom hrajú prvé husle súboje, a to napriek tomu, že sú skutočne excelentné. Osobne si nepamätám film, ktorý by tak dokonale rozobral etickú stránku bojových umení. Faktom je, že ten kto sa im nevenuje, nemôže to doceniť, pretože málokto z tých, čo wushu alebo iné bojové umenie necvičí, chápe fakt, že keď vás niekto naštve je omnoho ľahšie udrieť, než sa toho zdržať. Takisto prirovnávanie k starším Jetovým kúskom je podľa mňa trochu mimo lebo tieto Fearless prekonáva o niečo zložitejším príbehom a herecky celkom vydarenou premenou hlavnej postavy. Tiež by som dej nenazval šablónovitým, pretože klasické mlátičky mali skôr linku frajer – porážka- tvrdý tréning – víťazstvo, kdežto tu onu fázu tvrdého fyzického tréningu prakticky nahradí sebareflexia hlavného hrdinu na vidieku. Takisto sa mi veľmi páčilo, že sa autori vyhli hádzaniu Japoncov do jedného vreca a históriou vzájomných vzťahov podmienená nevraživosť nedonútila režiséra k zobrazeniu japonského protivníka ako zákernej krysy. Scéna rozhovoru súperov pri čaji je tak jedným z vrcholov celého filmu. Jediné negatíva tak vidím v niektorých strihových finesách, ktoré mierne kazia súboje (zrýchľovačky a strihy v rámci jedného záberu). Hodnotenie 10/10 je čisto subjektívne, vzhľadom k tomu že ako wushu cvičenca ma tento film oslovuje i v úplne iných rozmeroch, než bežného diváka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fearless je pro mě velkým překvapením a to jen v tom dobrým slova smyslu.. Jet Li je tady naprosto úžasnej a to jak po bojový stránce tak i po herecký, což se zase nějak moc často nevidí. Souboje jsou samozřejmě po všech stránkách dokonalý. Woo-ping Yuen je prostě machr, zase ta jeho choreografie bere dech a přitom se jen málo opakuje, každý souboj má něco speciálního a pokaždý je bezchybný, ale naštěstí film nestojí jen na soubojích. Má i celkem duchaplný děj. Ronny Yu se hodně snažil aby se vyvaroval všem zaběhnutým příběhům a klišé a to s mu bezezbytku povede, akorát bych to trošku jinak zakončil, ale to je spíš můj subjektivní pocit, než že by to bylo špatně vymyšlený. Možná je pětihvězdičkový hodnocení pro tenhle film trošku luxus, ale na to, že jsem do toho šel s né moc velkým očekáváním, hlavně po dějový stránce, tak jsem nadmíru spokojen, takže se nakonec musim přiklonit k 5* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ako pysny bojovnik Jet Li k rozumu prisiel a pochopil, ze pomsta prinasa len pomstu a ze bojove umenie WuShu nie je len o tom byt najlepsim z najlepsich. Choreografia bojoveho umenia je perfektna, zboznujem aj spomalene zabery. Ak ale niekto ocakava, ze sa tu nonstop cely film len bojuje, tak je na velkom omyle. Asi takmer celu druhu tretinu tam nie je ziadny boj, co ale nepovazujem za minus. Avsak je tu dost subojov a kazdy milovnik takychto filmov si moze vybrat nejaky svoj oblubeny, ktory si pozrie s radostou viackrat. Mne sa pacil suboj s Herkulesom, ale aj v restauracii. Som rad, ze Jet Li si nevybera len skvele bojove ulohy, ale aj charakterove, ako napriklad UTRZENY ZE RETEZU (2005)... 29.09.2008 _____ Jet Li - (Huo Yuanjia) +++ Shido Nakamura - (Anno Tanaka) +++ Betty Sun - (Moon) +++ Nathan Jones - (Hercules O´Brien) +++ Hudba: Shigeru Umebayashi +++ Produkcia: Ronny Yu, Jet Li +++ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)
  • Postavu Huo Yuan Jia filmaři náhodou zmínili ve filmu Pěst plná hněvu (1972). Bylo to v okamžiku, kdy se mladý Bruce Lee vrací do města a zjistí, že jeho mistr byl otráven. (chaometic)
  • Okolonosti Huovy smrti nejsou dodnes uspokojivě vysvětleny. Velmi dlouho se spekulovalo o otravě arsenem. V roce 1989 byly Huovy tělesné pozůstatky převezeny na jiné místo a na jeho kostech byly nalezeny černé skvrny, které ve spojení s chemických rozborem potvdili přítomnost arsenu v těle. Nicméně nijak to nepodporuje teorii o možné otravě, poněvadž po více než 2400 let se používá arsenik (oxid arsenitý) jako součást tradiční čínské medicíny. (Dinsberg)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama