Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (405)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jet Li nám odmítá zestárnout a radši zraje jako víno. Bitkuje mu to stále na jedničku a herecky se mi taky líbil. Všem určitě nejvíc utkví souboj s Nathanem Jonesem, ze kterého se nám pomalu klube nepostradatelná součást pořádného akčního nářezu. Celkové morální poselství mi dojem nekazilo, akorát si Ronny Yu mohl odpustit ty zrychlovačky (hlavně ze začátku) a zpomalovačky, působilo to na spíš rušivě než cool. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech vás neodradí ďalší "čínsky príbeh" bojovníka. Ronnymu Yu som po neslávnej versusovke moc neveril a bál som sa, že Jetovi pribije klinec do rakvy. No opak je pravdou a ak by mal Jet Li zavŕšiť svoju akčnú hviezdnu cestu práve týmto dychvyrážajúcim filmovým príbehom so skvelými bojovými scénami, bolo by to naozaj dôstojné. Všetko stojí na dokonalej choreografii, výbornej práci kamery, hudbe a krásnych farbách s tradičným poetickým nádychom. 90%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jediné čím film zaujme jsou skvěle udělané akční scény ale i když jich je ve filmu poměrně dost mohlo jich klidně být i více a i když jsou opravdu hodně povedené občas mi připadali nechtěně směšné. Ale i tak jsou bojové scény to njelepší z filmu. Když se ve filmu nebojuje stává se z filmu podprůměrná podívaná se špatnými herci a neuvěřitelně trapnými dialogy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fillm stoji aj pada s Jetom li. Ako kung-fu je to VINIKAJUCE. Ale herecky vykon Jeta-li veru neohromi. V arene mu jeho vyrazovy repertoar uplne vystaci, ale pri prejavovani silnejsich emocii je skor smiesny. Najhorsie boli radoby dojimave sceny jeho premeny v onej dedinke a uplne najhorsia, doslova humorna scena bola, ked ho jedna slecna holila v potoku. Ale ako som napisal, fanusikovia akcie si pridu na svoje. Jeta-Li mam celkom rad, ale toto bolo nanho trosku privelke susto. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Postava Huo Yuan Jia s jeho nesporně bohatým životním příběhem a učením skýtá nejen pro filmaře ohromný potenciál. Je tedy docela zarážející, že si ho Číňani "vyplýtvali" v tak klišovité a prozápadní formě stojící především na akci. Některé ze soubojů mají bezesporu nápad a náboj (o tom žádná), ovšem celkově se žádný zázrak nekoná (obvzláště kvůli dost rušícímu střídání zrychlovaček a zpomalovaček). Ovšem bez soubojů by zbylo jedno obrovské celkem nudné klišé - takže ještě že tu jsou. Jediné co na snímku zaujme je netradiční závěrečný souboj dvou navzájem se respektujících a čestných protivníků - je to pravděpodobně jediný moment, který by tak člověk očekával ve snímku o "zakladateli moderního učení Wu Shu". Jet Li se ve své roli snaží a zatímco fyzicky ještě obstává na výbornou, tak dramatické herectví rozhodně není jeho silná stránka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Hercules O´Brien byl ve skutečnosti Brit, ve filmu z něj scénáristé udělali Američana. (Dinsberg)
  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)
  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama