Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podľa populárnej komiksovej knihy je príbehom o láske, sklamaní a hľadaní si cesty v živote. Je to príbeh dvoch mladých žien, ktoré sa náhodne stretnú cestou do Tokia, nakoniec si spolu prenajmú byt a stanú sa kamarátkami. Nana je 'drsná' rocková vokalistka, tvrdohlavá introvertka. Do Tokia si prišla vybudovať kariéru speváčky a zabudnúť na svoju veľkú lásku Rena, ktorý opustil ju aj ich kapelu a prerazil na vrchol s inou kapelou. Druhá Nana, ktorú všetci volajú Hachi, je uvravená naivná slečna, ktorá prišla do Tokia za svojím priateľom Shojim, ktorý má však o ich vzťahu inú predstavu. (Tweety1)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Film končil a mě se chtělo zatleskat. Krásné! ■ O dvou dívkách, které by mi paradoxně samostatně povahově vůbec nevyhovovaly - jenže když se to zprůměruje a když jedna ovlivní druhou a druhá první, je to výborné! ■ Přestože nemusím mít rockovou hudbu, podupával jsem si :). ■ Na třetí shlédnutí: Výborná práce s mikrofonem v písni Glamorous Sky. Link zde http://www.youtube.com/watch?v=ZX-1vOw3u0s ■ Doplněno po pěti měsících: Od tohoto filmu jsem příznivcem Aoi Miyazaki. Viděl jsem s ní už další dva filmy. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se odhodlával hodně dlouho. Pořád tam na mě koukal a já vždy rozvažoval, jestli jo nebo ne, a jak jsem tak přemítal, postupně se mi v hlavě vytvořila představa o filmu, jakej asi bude... Úplně vedle :-) Pustil jsem si ho, když jsem byl nemocnej a bylo mi dost blbě, což pro filmy není zrovna ideální stav. Ale kupodivu jsem bez problému vydržel a na konci se mi kupodivu udělalo výrazně líp a neřekl bych, že za to může moje imunita. Očividně může být pro člověka pozitivní film lékem. Jen ze začátku jsem měl dost problémy zvyknout si na vizuál. Sice je vše jako u dalších filmů, ale obraz mi přijde děsně ostrej. Skoro jako kdybych se ani nedíval na film, ale na skutečné lidi a prostory. Očividně kvalitní kamera, ale mě se to tak nelíbí. Rozplizlosti a zamlžení mají větší kouzlo. ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nana je film, který se mi po vizuální stránce absolutně nelíbil, ale za to obsahově je famózní. Dvě dívky se stejným jménem a to jménem Nana se potkají ve vlaku jedoucím do Tokya. Po této cestě se rozejdou a co osud nechce, opět se potkají při hledání bytu. Obě se rozhodnou, že spolu budou bydlet a tím začne pomalu vznikat jejich hluboké přátelství i přes rozdílnost jejich povah. Každá je jiná, spolu si však rozumí a je jim spolu dobře. ■ Nana (Aoi) je citlivá, hodná, přátelská, ale velice naivní pipka, která přijela do Tokya kvůli klukovy do něhož je zamilovaná. Na zmíněném příteli je citově závislá a k jeho citům trochu sobecká. Tím se její přítel cítí pod tlakem a vztah s ní ho přestává bavit. ■ Nana (Mika) je naopak odměřenější a radši se drží již vytvořených vazeb, než aby navazovala novější. Je emočně dost vyspělá a k nové spolubydlící Naně se chová jako k mladší sestře. I když je její patron a při každé příležitosti ji utěšuje, tak sama v sobě ukrývá bolest z minulosti. ■ Tento film je o nádherném přátelství dvou dívek, přičemž mu sekunduje upozaděná romantika. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Miluju anime, a tenhle film se ho krásně drží. Představitelé jsou naprosto úžasní a většinou i velmi podobní (vždy to nejde že). Film, který podává krásný příběh, kter je samozřejmě v mange a anime lépe vyjádřen ale i tak si za mě těch pět* zaslouží. Jediné dvě vítky u mě, Nobu je v anime hezčí, a Takumi taky. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zpracování NANY podle manga předlohy do filmové podoby, kterou jsem četl těsně, než jsem měl šanci shlédnout film, se mi bezútěšně líbila a jinak to nebylo ani s filmem, až na to že daleko předčil mé očekávání a to nejen díky hereckému obsazení a prostředí, ale i díky krásnému soundtracku ♫ Glamorous sky ♫. Herecké obsazení je velice vydařené a to nejen díky Ryuhei Matsudovi, ale a hlavně díky Mika Nakashimidě a Aoi Miyazaki, která byla jako vždy neskutečně roztomilá. Nádech a okouzlení se nese celým filmem a obě NANY spolu proplouvají svým osudem. 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle úspěšné stejnojmenné manga série, kterou napsala a ilustrovala Ai Yazawa. Původní manga je nedokončená, autorka však vzhledem ke svému zdravotnímu stavu tvorbu pozastavila. Podle mangy bylo natočeno také anime. (Dragoni)
  • Jméno Nana v japonštině znamená sedm. (Shley)
  • Ve scéně, kdy Nobu pustí novou nahrávku z pásky ve snaze přesvědčit Nanu, aby se připojila k jejich kapele, je možné slyšet basovou kytaru. To však není možné, protože Ren odešel dlouho před tím do Tokia a Shin v té době ještě v kapele nebyl. (Geriel)

Reklama

Reklama