Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brouzdání ve vtípcích nedávných sérií, pomrknutí na znalce těch dávných a zároveň čistá Moffatovina, která nedokázala a ani nechtěla být jen oslavným zpěvem. Díky kombinaci Mattovy vyřídilky a Davidových nekonečných očí měl den Doktorův nejvyšší hodnocení téměř předplacené, ale na pozadí Pádu Gallifrey, tíhy odpuštění, střídání vzhledu Tardis, možnosti naznačeného kurátorství nebo kouzlu posledního záběru mu nic fanouškovsky přidávat nemusím. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem včera konečně viděl posledního Doctora a... jsem rozladěn. Asi pár lidí naštvu, ale prostě to nemělo vůbec šťávu. Dobrý scénář, dobrá režije a hudba, všechna práce odvedena na výbornou, ale nějak to nefunguje. Billie Piper už po těch letech nějak není Rose. Ano, ani to nebyla Rose, ale nějak na ni jde vidět, že vypadla z kolotoče filmování. Můj oblíbený David Tennant stratil něco ze své roztržitosti a už je jenom jedním z Doctorů. Holt divadlo mu sedí viditelně víc. A zápletka? Fajn, už nemáme nenáviděného Doctora, ale lidumila, pro sebe sama je očištěn a kupodivu by tohle mělo být trhákem, ale celkově je tenhle film natočený prostě celkem nezáživně. Holt si s sebou nese prokletí druhé půlky poslední série, která byla hodně rozvláčná a k uzoufání unylá. Jak jsem napsal výše, jsem rozladěn... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Great men are forged in fire. It is the privilege of lesser men to light the flame. Vzít padesát let pečlivě budované (a mnohými fanaticky uctívané) mytologie, na kterou se prostě nešahá a kompletně ji obrátit naruby v jediné epizodě a přitom zůstat ryzí doktorovinou:; to je... Odvážné. S podivem tedy je, že to nepůsobí jako laciná revoluce a boření základů, na kterých je fenomén Doktora vystavěn, ale jako logická evoluce i krok směrem vpřed. A to od výročního speciálu, od kterého by se čekalo spíše nostalgické ohlédnutí na uplynulé desetiletky, není zrovna málo a není tak problém odpustit i jistou rozháranost (co chvíli se tu honí jiný zajíc a jede se v jiném stylu), která se dá dobře omluvit (či se na to pokrytecky vymluvit) i tím, že zrcadlí jednotlivé reinkarnace Doktora. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepatřím k těm, kteří by z tohohle speciálu k padesátému výročí Doctora Who byli úplně nadšení. Něco se povedlo, něco méně. A ehm... spoilery (duh!). /// Plusy: 1. Válečný doktor Johna Hurta. Hurt je skvělý herec a jeho Doktor je jedinečný (posmutnělý, nerozhodný, ale stále vnitřně mladší než Desítka a Jedenáctka). 2. Interakce mezi třemi Doktory. Narážky na snižující se věk herců, poměřování sonických šroubováků... Až sem slyším spokojené vzdechy Whovianů. 3. Nový směr, kterým se seriál bude ubírat. To chce odvahu a Moffat ji zjevně má. Mínusy: 1. Tenhle speciál tak převrací zavedený kánon, až si nejsem jistá, jestli to všechno dávalo smysl. 2. Nevyužité dámy (všechny) a koneckonců i dosud žijící představitelé minulých Doktorů. 3. Královna Alžběta (první). Nesympatická. Není pro děj extra důležitá a zabírá stopáž, kde by se mohli dít zajímavější věci. /// Kolem a kolem ucházející díl, ale Who má rozhodně lepší epizody. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50 let... Když si jeden uvědomí, co všechno se za posledních padesát let událo... tak může být rád, že i v dnešním rychlém a povrchním světě má své jistoty- a jednou takovou jistotou je i Doctor, první, druhý, třetí... až dvanáctý (tedy, pokud toto číslování pořád sedí :-). Není to tak dlouho, co jsem začal tento kultovní seriál (a to jsem si do dnešních dní myslel, že největším kultem na poli britské sci-fi je Red Dwarf- omyl) sledovat, o to větší je moje radost z toho, že jsem začal ve chvíli, kdy Doctor Who slaví toto velké jubileum. K filmu samotnému asi netřeba nic moc dodávat, je to zkrátka dárek pro všechny Whoviany, co jich po světě běhá a krásná nostalgická záležitost (viz. úvodní titulky), při jejímž sledování se musí přihlouple usmívat i ten nejméně zapálený fanoušek. Netřeba být hnidopich a snažit se hledat logické nebo jakékoliv jiné nesmysly, naopak, člověk si musí užívat každou minutu a být rád, že se dočkal chvíle, kdy se v jedné a jediné scéně objevili všichni naši milovaní Doctoři. Geronimooo, Allons-y! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • V rámci Comic Conu v San Diegu bol uvedený úplne prvý trailer na výročný špeciál, ktorý však paradoxne spôsobil namiesto nadšenia mnoho zloby, najmä práve v Británii. BBC totiž trailer odprezentovala len na tomto stretnutí a viac ho nemienila a vlastne ani nezverejnila ďalej. Veľa britských fanúšikov to pobúrilo, no ani veľa negatívnych ohlasov (a taktiež úplne podrobný popis traileru) BBC neprimälo k zverejneniu. (The M)
  • Zygoni boli prvé monštrá potvrdené pre návrat do tohto špeciálu. O niekoľko mesiac nato bol potvrdený aj návrat snáď najväčších Doktorových monštier - Dalekov. (The M)

Reklama

Reklama