Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trávit svátky na palubě Titaniku není nejšťastnější nápad. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor se rozloučil s Marthou a vydává se na další cestu sám, když jím otřese nečekaný náraz. TARDIS se srazila s lodí. A není to ledajaká loď, plavidlo nese hrdé jméno Titanic. Doktor se vydává na palubu této výletní vesmírné lodi, kde se dozvídá, že její jméno bylo vybráno podle nejslavnější lodi na Zemi. A toto jméno přivolává katastrofu. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Speciály Doctora Who více než by bylo zdrávo trpí poněkud paradoxním problémem. Buď mají delší stopáž a jsou plné zbytečné vaty čili by jim prospělo zkrácení. A nebo naopak jsou příliš krátké a přeplácané motivy i nápady a bodlo by jim prodloužení. Tato je ten první případ. To co ze začátku vypadá hravě (i trefně a vtipně střílející do vlastních řad), tak se záhy překlopí v běžných epizodách již několikrát servírovanou omáčku. A aby to nebylo málo, tak byť hlavním zdrojem dojetí by měl být osud Astrid, tak (opět) poněkud paradoxně dojme spíše závěr Copperova vánočního příběhu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že jsem si další speciální díl doktora užívala.. "Blbé jméno pro loď... a nebo tenhle oblek vážně nosí smůlu." Proč by měl doktor jedny Vánoce strávit úplně v klidu, když si je může zpestřit po boku Kylie Minogue a zastupujícího kapitána Russella Toveyho na Titanicu. Pobavil mě stařík prodávající noviny na Zemi: Vánoce v Londýně? Blázníte?? Za všechny ztráty a nepříjemnosti se navíc doktorovi splnilo přání (asi byl taky hodný), "Allons-y, Alonso!" ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvelkolepější sváteční dobrodružství Daviesových tvůrčích časů. Doctor zachraňuje ty, kteří si to tak úplně nezaslouží, ztrácí ty, kterým bychom záchranu přáli o poznání víc, a pronáší u toho legendární monology, po kterých chceme domů Davida Tennanta nejen na Vánoce. Jeden z nejsnáze opakovatelných výletů posledního Pána času, který díky špetce hvězdného prachu nechává na duši drobné sladkobolné jizvy. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčný a intenzívny vesmírny thriller! Doctor sa nalodí na palubu Titanicu, lenže táto loď je narozdiel od jej predchodcu vesmírna. Tam spoznávama sympatickú a na pohľad veľmi peknú Astrid, ktorá ho sprevádza poväčšine epizódy. Ako rozbuška, ktorá spustila dej do chodu, nám poslúžila infiltrácia lode a následne nebezpečenstvo pádu. A tak sa nám rozpútala strhujúca dráma, ktorá svojou napätou atmosférou nedala divákovi ani na chvíľu vydýchnuť. Doctor si musel poradiť z nejednou prekážkou a bohužiaľ, i keď sa snažil sebalepšie, nedokázal zachrániť úplne všetkých. A najsmutnejšie na to bolo, že prišiel i o Astris, ktorej dal sľub, že to zvládne. Týmto nám show ukazuje, že i Doctor je do značnej miery obmedzený a nič mu nedáva právo rozhodovať o tom, kto prežije a kto zomrie. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežije tentokrát Londýn Vánoce bez mimozemské návštěvy nebo opět dojde ke katastrofě? Tentokráte se Doktor nalodí na Titanik. Scénář je fajn, uvidíme zde, že Doktor nemůže všechny zachránit, někteří smrti neuniknou. V tomto speciálu roli Doktorovi společnice dá se říci plní Kylie Minogue, to byla dobrá volba. Celkově postavy a obsazení tohoto dílu bylo fajn. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama