Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

maxi6 

všechny recenze uživatele

.........asi mám jiný pohled na anglické komedie, ale tato černohumorní ostrovní mě vzala hned od začátku. Hlavní aktéři si po celou dobu notují na jedničku, Thomas, Atkinson, Smith, Swayze....v neuvěřitelném podání, řekl bych, tak jak buchty od maminky.......k plnému hodnocení bych ještě požadoval lepší střih, ale to mi nebrání v tom, abych si tuto příjemnou a inteligentní věcičku položil a uschoval do toho nejbližšího šuplíčku vedle mě a byla po čase připravena k dalšímu zkouknutí........ ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se já bavila báječně a bylo mi jasné, že se bavili při natáčení i všichni zůčastnění. Je to z filmu znát a to ho vytahuje do nadprůměru, protože jinak nic moc nového nepřináší, je "jen" krásně anglický, černohumorný a příjemný. Navíc Rowan Atkinson konečně není Mr.Bean, Maggie Smith je jako vždy skvělá (její způsob myšlení a odpravování lidí neodolatelný) a Kirstin Scott Thomas je jednoznačnou špičkou filmu, svou matku v znuděnou, zhrzenou, nevyspalou a neuspokojenou ženu v domácnosti si užívá a je báječná... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka těží hlavně z luxusního hereckého ansáblu, především z velmi civilního a sympatického reverenda Rowana Atknisona a naprosto kouzelné a stylové hospodyně Maggie Smith. Toho černého humoru tu sice mohlo být na můj vkus víc, ale i tak jsem se u této pohodové a příjemné komedie šmrncnuté krimi žánrem dobře bavil (symbolickou nadsázku, ve formě závěrečného pohledu kamery na obsah rybníka, už nemusí každý divák tolerovat, mně však nevadila). "Nemůžete zabíjet lidi jen proto, že je neschvalujete!" - "Doktoři mi říkali to samé. A v tomto bodě jsme se nikdy neshodli." ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Uf, konečně film, kde jsem Rowana Atkinsona nechtěla zašlapat do země! Role vážného faráře mu sedla a konečně jsem si ho mohla hodit i do postavy, kde ze sebe nedělá pitomce (ano, Mr. Beanovi nefandím). Je to hezky anglické, humorné, milé, ne trapné. A Grace, která řeší problémy po svém, jo, ta byla jakože dost dobrá :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama