Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, dokonale natočené a zahrané dílko naplněné výborným suchým černým humorem. V zásadě jde o mile podvratnou a geniálně pointovanou variaci na klasické britské detektivky, přičemž Grace je vlastně takovou na ruby otočenou paní Marplovou. Skoro mám chuť dát plných pět, neboť takhle vybroušené dílko se vskutku jen tak nevidí. Maggie Smith je skutečně okouzlující a také Rowan Atkinson se své úlohy zhostil rozhodně skvěle. Je občerstvující vnímat jeho komediální talent ve zcela jiné a nebojím se napsat vyzrálejší poloze než v jaké ho běžně vídáme... Zajímavé komentáře: hirnlego, Renton, maxi6, Lynn ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka mohla být s minimálními rozdíly natočena někdy v 50. letech s Margaret Rutherfordovou a Alecem Guinnessem v hlavních rolích. Skutečně. Připadá mi jako milé připomenutí toho, co jsme si s anglickým humorem spojovali dřív a co v poslední době trochu zastiňují představitelé britského psychotického humoru (nic proti nim). Odehrává se sice v současnosti, ale dýchá z ní genius loci malebného anglického venkova, který je stejně vhodným dějištěm pro čaj o páté jako pro vraždu. A Maggie Smithová při něčem takovém nesmí chybět. ;-) Škoda, že poté, co ostatní postavy odhalí, co my známe od začátku - její neblahou minulost, film nabere trošku jiný smysl a žánr a kazí si tím celkový dojem. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkovo dosť netradičná partička si zahrala v tomto filmíku. Slabšie hodnotenia tento film dostáva snáď aj preto, lebo každý, kto si ide vychutnať Atkinsona, čaká grimasy podobné jeho preslávenému Beanovi. Tých sa tu však veľa nedočká, namiesto toho nám ukazuje, že keby sa jeho kariíra poberala týmto smerom, zvládal by to perfektne. Línia čierneho humoru je precízne vložená do inteligentného a na môje prekvapenie, nesuchého anglického humoru. Pôvabnosť Maggie Smith tvorcovia trafili po hlavičke a potešil ma aj Swayze, ktorý je stále v dobrej kondičke. 80%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opět jeden překvapivý kousek. Ze začátku, a vlastně celou první půlku, hodně pomalý rozjezd a pouze jedna jediná scéna (se psem) vlastně dává tušit věcím příštím a udrží člověka se koukat. V druhé půlce už je to ale slušně rozjeté a člověk se baví až do úplně posledního záběru filmu. Takže za mě milá, rodinná černá komedie a hlavně milé filmové překvapení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama