Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Ale jo tyhle poetická vyprávění asijské kinematografie mám rád. Je to uplně něco jiného než co nám servíruje Hoolywood a to je z mého pohledu velice dobře. Tady u tohodle snímku mě ale trošku mrzí to tempo a taky by nebylo naškodu o něco více akce. Když to shrnu 3,5. Hudba se mi ale obzvlášť líbila, takže takto. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Shinobi je zvlastny film. Nie je donkonaly, ale je mozne ho rovnako vychvalit ako aj pohanit, zavysi od toho, co je pre koho dolezitejsie. Shinobi je jeden z cca desiatich japonskych velkofilmov minuleho roka (2005) a, bohuzial, aj ako vsetky ostatne jap. velkofilmy, ani shinobi nezbural rekordy. napriek klise a velkofilmovym hlupostiam, napriek niektorym logickym kotrmelcom, napriek obcasnym historickym nepresnostiam, napriek vsetkym, pravdepodobne, produkcnym zmenam proti zdravemu rozumu, ma vela do seba. na prvy pohlad vyzera ako azumi klonovana tigrom a drakom. na druhy pohlad je viac, nez svojim sposobom jednoduchy akcak azumi. je dokonalou ukazkou japonskosti, hlavne ak sa porovna s cinskymi (taiwanskymi) velko wuxia filmami sucasnosti. pribeh je jednoduchy, no posun dejom casto kvoli mnohym zamlcanym detailom komplikovanejsi, nez v bckovom narychlo zbuchanom HK filme. to b y bolo dobre, ak by neslo o mix niekolkych zanrov, ak ny nemalo ist aj o rychly akcny film. farby su prilis tienove, malo jasne, neziarive, utlmene smutkom melancholie, priznacnej japonskemu umeniu. melancholia, to je to spravne slovo. to je to, co japoncom ide dobre, bez ohladu na rozpocet a ci ne/logickost obsahu. mono no aware. cit k veciam ako takym. smutok ako reflexia zivota, prirody a vesmiru vobec. efekty su kde tu kde tam zato sikovne. nie pastva pre oci, skor malo uhladene cgi, ale o to filmu ani tak nejde. ninjovia inac, ninjovia cez prizmu cistej lasky, zanru, ktory ide japoncom najlepsie. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokud se řekne notorickému hráči videoher jméno Shinobi, vybaví si ninju, běhajícího po zdech a likvidujícího své protivníky i mimo jiné zpomalením času, kterýžto efekt je použit i v tomto výpravném japonském filmu. Dějový půdorys snímku spočívá především v efektním souboji dvou pětičlenných skupin mytologických bojovníků s nadlidskými schopnostmi, reprezentujících dva znepřátelené rody. Shinobi svou atmosférou a vizuálnem zadupává v prach sic nejdražší asijský blockbuster, leč přeplácaný a nudný čínský Mog gik. Měrou vrchovatou mi dal to, co od filmů tohoto typu očekávám: krásnou formální stránku a zajímavé postavy, používající dostatečně rozličné techniky boje v dynamicky nasnímaných střetech. Pak mi nevadil ani jednoduchý příběh, občasně uměle působící triky či fakt, že dějem se míhající ninjové nedostanou téměř šanci ukázat své smrtící dovednosti. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Preboha, na toto mám len jedno slovo: ODPAD! Už ani nepamätám kedy som naposledy videl takú sračku ako bolo toto "veľdielo". Parta japonských bojovníkov s nadpozemskými schopnosťami sa stretne v lese, kde bojujú na život a na smrť. A tak človek sleduje hodinu a trištvrte scén ako bojovníci poskakujú po stromoch, cez rieky, až po nebesia, a navzájom predvádzajú svoje "kúzla" a navzájom sa zabíjajú! No a čím viac rástol počet mŕtvych hrdinov, tým viac som sa tešil - lebo som vedel, že koniec filmu sa blíži... Neviem, pre mňa zabité 2 hodiny života. Najbližšie sa radšej budem lepšie brániť japonským akčným filmom - tento mi bohato stačil. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Shinobi je o mileneckém páru Gennosuke a Oboru, vůdcích znepřátelených klanů. Nemohou být spolu, ale ani bez sebe. A i když nechtějí, budou se muset proti sobě nakonec postavit. Nečekejte okázalé a ohromující záběry, nicméně pod slupkou zoufalých triků, průměrné kamery, slabých bojových scén a prostého příběhu, se skrývá jakési tajemné kouzlo japonské mystiky. 3,5* ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama