Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výjimek, kdy je český dabing mnohem lepší než originál. Možná to je jeden z hlavních důvodů rozdílu hodnocení na imdb (65) a csfd (82), protože Krampolův hlas je zde jednoduše geniální a ostatní mu zdatně sekundují. Belmondův šašek v bance je u mě jedna z nejsrandovnějších filmových figurek vůbec a na první půlku filmu se můžu dívat pořád a pořád a pořád mě bude bavit. Je to jeden z těch případů, kdy se většinou směju ještě před danou scénou, protože přesně vím, co přijde a nemůžu se dočkat. Plno báječných hlášek a charakterů. Druhá půlka filmu není špatná, ale už není tak vtipná, jde tu spíše o honičky a jednoho (mimochodem skvěle ztvárněného) taxikáře. Bezva finta je komedie, na kterou se jednou za pár let vždy rád podívám. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezva film. O jedné neobyčejné loupeži velké kanadské banky, s klaunem v akci. Na to, že šlo od počátku zejména o komedii plnou bláznivých nápadů, způsob natočení celé dlouhé akce, zejména vyjednávání s policií, působil na mne docela realisticky skoro až s dokumentárními prvky (za doprovodu obrovské mediální sešlosti). Divák sice věděl od počátku o něco víc, než všichni ti policajti a novináři, ale naštěstí ještě na něj odhalení pár detailů mělo čekat. Ještě daleko víc, než loupež v klaunovském přestrojení mne rozesmál Belmondo v převleku za dědka rafinovaně odcházejícího z banky. I po přesunu filmu do svébytné akční komedie na cestách mne dokázal bavit, ač vývoj děje ke konci zdaleka nebyl tak originální a překvapivý, jako počáteční dění. Sám si vystačím zatím s jednou projekcí a výsledním hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, ale pokud skalní fandové Belmonda filmu dávají plný počet, určitě jim rozumím, stejně jako divákům, kteří měli možnost zažít premiéru v 80. letech a film si tak plně pojí s nostalgií. 80% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel není úplně klasický film s Belmondem, Kanada je v něm příliš znát, v tom špatném. Ale Belmondo je zkrátka Belmondo, takže i když se nejedná o snímek s evropským šarmem, dokáže ho dodat sám. Způsob vyloupení banky je velmi vtipný, policejní šéf je úžasná figura. Nebýt velkého vousatého pitomce a roztahaného závěru, byl by film mnohem lepší. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Klauny nemusím, nevyhledávám a ani se jim nesměji. Z červeného nosu a kudrnaté paruky mi běhá mráz po zádech. Belmonda jsem se v klaunském převleku sice nebála, ale jeho postava se mi v první části zdála chvílemi spíš maniakální než legrační. Když se děj a postavy přesunou dále od banky dále, najednou máte pocit, že sledujete jiný film. Belmondo se začne chovat normálně (= lézt po autech a podobně), a s vytrvalým spoluvězněm Laskym za patami a mladší verzí Samanthy Jones na krku se snaží ukrýt i s lupem někam do závětří. Rozjetý vlak se drží v zajetých kolejích žánru, vzhledem k úrovni jiných Belmondovek to ale až zas taková jízda není. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)
  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama