Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 2

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (496)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na filmu je zajímavá pouze zápletka příběhu. Proto si myslím, že bylo dílo zpracováno chybně a disponovalo mnohem vyšším potenciálem. Většina scén na mne totiž vůbec nezapůsobila a tak jsem dílo dokoukal takřka bez emocí. Nemyslím si však, že by to bylo vyloženě špatné. Spíše se zde nekonají žádné zázraky a tak celek spadá spíše do vcelku zapomenutelného průměru. Nakonec jsem se rozhodl pro dvě hvězdy. 55% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Základní premisa: výborná. Scénář: inteligentní. Herecké výkony: snaživé. Soundtrack: dojemný. Režie: průměrná. Výsledný efekt: nebrečel jsem. Dům u jezera (i když ve skutečnosti na jezeře) je docela obyčejným filmem o lásce rozdělené časem. Nečekejte však přehršel časových paradoxů ve stylu Donnieho Darka, o tu lásku zde jde především. Což však neznamená, že by sci-fi rovina filmu postrádala logiku, jen mi občas trvalo trochu déle, než mi došly některé souvislosti. Pro veskrze pozitivní dojem z Domu u jezera jsou důležité dva předpoklady: 1. musíte očekávat americký romantický film, nikoliv remake jihokorejského romantického filmu, 2. musíte být ve správně sentimentálním rozpoložení mysli (jinými slovy „být rozměklí jako máslo“). Potom vám možná nebude vadit, jak schématická a kýčovitá historka se před vašim zrakem odvíjí a alespoň na chvíli uvěříte, že Sandra Bullock a Keanu Reeves si byli souzeni, tudíž jim devadesátiminutové hledání toho druhého nebudete mít za zlé. 80% Zajímavé komentáře: Eriol, numi, Martinius ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od začiatku dosť zaujímavé a herecky skvelo obsadené, veď už v Nebezpečnej rýchlosti im to klapalo. Veľmi ma bavil príbeh, ktorý vie diváka držať v napätí, pretože jednoducho chcete vedieť, čo bude ďalej a ako sa to vysvetlí. Niektoré scény mohli mat trošku väčší náboj a iné sú miestami trošku nudnejšie, ale výborný záver pridal hviezdičku navrch, pretože táto romantika v samotnom závere bola skôr príjemná a nelepila sa mi z nej riť, narozdiel od niektorých ultra sladkých. Svoje tu spraví aj dobrá hudba, ktorá nieje extra výrazne, ale pekne buduje atmosféru. 75% - 4* ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh dvou lidí, kteří se poznali díky náhodě v jiných časových dimenzích, které od sebe dělí pár let. Za všechno může zvláštní dům u jezera. Nápad neotřelý a poněkud originální, ovšem Reeves s Buldogem nějak nejdou dohromady. Celou dobu jsem měl pocit, jako by měla hlavní představitelka v prdeli roztažený deštník. Zkrátka nic pro mne, co do uvěřitelnosti nebo feelingu, ale co se týče ostatního, včetně rytmu a dávkování emocí, je to velmi příjemný a poklidný příběh dvou lidí, co hledají sami sebe i jeden druhého. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dom pri jazere by bol omnoho romantickejší, keby v ňom nechcela bývať Sandra Bullock. Takto ostáva pozrieť kórejskú verziu, ktorá celkom premyslený dej predpokladám vyšperkovala do lepších parametrov a aj podľa plagátov tam žiadna taká Sandra nie je. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • Film se proslavil velmi viditelným „product placementem“ - na plátně se až příliš často objevuje batoh značky Louis Vuitton. (imro)
  • V Chicagu se natáčelo v koktejlovém baru Green Mill na 4802 N. Broadway Avenue, Rooseveltově univerzitě na 430 S. Michigan Avenue, na 1620 N Racine St., na Navy Pier na 600 E. Grand Avenue a v Richard J. Daley Memorial Plaza ve čtvrti Chicago Loop. Dále pak na dalších místech v Illinois: Riverside, Aurora. McHenry, Oak Park. Willow Springs. Následně ještě v Paramount Ranch na 2813 Cornell Road ve městě Agoura v Kalifornii. Natáčelo se od 14. března do 29. května 2005. (noelcoward73)
  • Se stejným námětem, kdy jen listy nahradil telefon, pracuje i krátký argentinský snímek Líneas de teléfonos (1996) režiséra Marcela Briganta. (imro)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama