Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Opět váhání mezi 3(průměr) a 4(nadprůměr) hvězdami. Sice to má napínavý konec, zajímavé herecké ztvárnění atd. Na drauhou stranu se mi moc nezamlouval zpěv, škoda že film nebyl koncipován jinak než muzikál s komedií (ono nějakých megavtipných scén tu zrovna taky moc nebylo). Většině z vás se asi líbila francouzština, mě naopak překážela, protože jsem vůbec nerozuměl, proto jsem zpěv vždy přeskakoval a film mě celkově nijak nestrhnul do svého děje. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí překvapit a v tomto případě pro mne velice mile. Nevím, co se mi vlastně líbilo nejvíc. Elitní výběr dam francouzského filmového nebe, atmosféra padesátých let, příběh, naprosto nádherné kostýmy, zasněžená okna. V neposlední řadě i ta muzikálová čísla, která v původním jazyce mají ten správný šmrnc. Teatrálnost a kýčovitost v přesně únosné míře a nakonec prozření, že nic není tak, jak vypadá. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jako 12 rozzlobených mužů, jen v ženském podání a nemůžu, než být velmi spokojený. Scénaristické obraty někdy opravdu hodné vyznamenání, skvělé herecké osmero a brilantní hříčka slovních výměn a vzájemného ovlivňování. Chvílema jsem fakt ani nevěřil, co všechno se tam děje, protože to, co slyšíte v jedné minutě, je v té drůhe vyvráceno, nebo zpochybněno jinou postavou a to velmi rázně. Ženy jsou prostě intrikářky a na tomto faktu scénarista/režisér postavil velmi strhující podívanou. PS: Po tom všem, co se tam odehrávalo, jsem v závěru snad i čekal, že jsou všechny lesby :-) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak to je něco extra... Je to detektivka? Komedie? Muzikál? Od každého kousek. Ovšem posledních dvacet minut děj sklouzává do nepříjemně otevřeného psychologického dramatu, kdy všechny zlosti a špatnosti vyplouvají masivně napovrch. Ozon dokázal právě tímto dusným a originálním závěrem dodat předchozím minutám, zabředlých ve vodách muzikálové komedie, hlubší a drsnější rozměr. O ona vizuální stylizace - křiklavě barevné dekorace, okna, za kterými sněží - idealistický motiv opakující se ve filmu tolikrát - podtrhuje tíhu sdělovaného. A herecké výkony?! Ne nadarmo byla oceněna skvadra hereček Stříbrným medvědem za rok 2002 dohromady. I když třeba Isabelle Huppert mi v jistým okamžicích připadala příliš přeexponovaná, ale ono se to k té divadelní stylizaci celého příběhu vlastně hodilo (a ta hudební čísla to vlastně také dokazují). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi moje prvni setkani s Ozonem a rozhodne me nezklamal, i kdyz film je takovej zvlastni. Je to hlavne detektivka, kde se 100 minut hlavne pomoci rozhovoru postupne dopatravame k vrahovi, pricemz to je obcas ozvlastneny nejakym zasadnim odhalenim a po pravde receno, vetsina tech odhaleni je dost neverohodna az stupidni. Obcas tu je nejakej komedialni vystup a sem tam jeste hudebni cislo, ktery sice spatny nejsou, ale chytlavy sou z toho jen asi tri pisnicky a nejak jsem nepochopil, proc to tu vubec je. Nicmene zaverecny odhaleni je fakt paradni a az do uplnyho konce fakt neni jasny, jak to bylo. No a krome toho tu je naprosto vynikajici sestava 8 herecek, kde je nektera nesympaticka, nektera sympaticka, ale vsechny do jedny hrajou fakt paradne. Celkove takovej dobre promyslenej a skvele zahranej mix mezi dramatem a komedii a docela pohodova zabava. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)
  • Kostýmy byly vyrobeny podle módního katalogu z roku 1953. (cubajz)

Reklama

Reklama