Reklama

Reklama

Afričan

Trailer

Obsahy(1)

Podaří se Victorovi, žijícímu léta ve střední Africe, vymluvit krásné manželce nápad vybudovat na území přírodní rezervace středisko pro majetné klienty, kvůli němuž přiletěla z Paříže? Expařížan Victor žije ve vesnici u středoafrického Vilémova jezera. Je nejen pilotem správce přírodní rezervace, ale i ochráncem přírody. S domorodci vychází přátelsky, ale tvrdé boje svádí s pytláky v čele s Poulakisem. Do této atmosféry nečekaně přilétá z Paříže jeho manželka Charlotte s asistentem Planchetem. Chce si prohlédnout lokalitu, kde má vzniknout rekreační středisko. Victor naoko souhlasí, že je oba dopraví na požadované místo. Ve skutečnosti je vysadí hluboko ve vnitrozemí. Planchet ale ve vesnici objeví staré auto a dvojice se vydá zpět. Připletou se do cesty Poulakisovi, vraždícímu slony, i Victorovi, který na pytláky shazuje výbušninu. Pytláci unesou Plancheta. Charlottu, které se podařilo uniknout, najde a zachrání Victor. Po strastiplném putování dorazí k Pygmejům, kteří je ochrání před Poulakisovými muži. Charlotta se vrací do Paříže s odhodláním znovu se věnovat etnografii a také čekat na návrat Victora. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Když si ve sračkách až po krk, nemůžeš v nich být zároveň až po oči.“ Toto pygmejské přísloví mě zaujalo ještě víc, než oranžový plastový kýbl v rukou civilizací nedotčených domorodců či Afričanova schopnost přistát s letadlem i na bedně od olejovek.. Dobrodružství obsahující exmanželské hašteření, střídání nepříliš intenzivního dramatu a vtipu, nenucené poselství ochrany přírody a tolik přeletů nad plameňáky a pakoni, až je z toho i Pepinec na pokraji sil. Nic proti ekoteroristovi Noiretovi, ale Belmondo by ty sloní kly házel do jezera s větším šmrncem.. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Film stojící na slovních přestřelkách dvou hereckých veličin, ale jinak nic moc nenabízí. Trochu dobrodružné akce (ale jenom opravdu drobounko), pár vtipných hlášek (taktéž poskrovnu), sympatické hrdiny a hezkou přírodu. Noirret si svého lehce neurotického chlapa střihl s gustem o tom žádná a s Catherine se k sobě parádně hodí, ale je to málo... chtělo by to přitlačit na všech frontách. ()

Reklama

Caine 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale to nádherné prostředí, skvělí herci a příběh - to je něco nepopsatelného, romantické a srandovní jak sfiňa. Už ten poprask na letišti v savaně, který způsobí hned zezačátku Philippe Noiret, je scéna u které umírám pokaždé smíchy. Tenhle film byla láska na první pohled (a to jsem tenkrát ještě ani pořádně nevěděl, co je to láska! :-)))) ). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Muž z Afriky. Spíš lehká a hodně oddychová, než originální a  stoprocentně dotažená Brocova osmdesátková hříčka z exotického prostředí na léto, viděna v chladném večeru po pěkné stráveném dnu  v předvečer svátku sv. Václava na ČT 2. Třeba by to na mě právě uprostřed nějakého horkého dne působilo víc.  Romantická zápletka (ona a on) ničím nepřekvapí, ale bavily mě Noirety cholerické výstupy a slovní  přestelky s Catherine Deneuve, na které pravda nějak extra neujíždím. A možná více než slavná Catherine mě tedy bavíl plachý asistent Jean-François Balmera, který mi utkvěl v paměti ve Hrozbě a tady se  na to hodil. Hudba hezká.  Alternativní verze s Belmondem by jistě byla taky zajímavá. Ten měl přeci jen s dobrodruhy  a Brocou bohatou zkušenost. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

 „Teď je ta pravá chvíle, kdybychom se náhodou už nepotkali...“ Strastiplnou cestou podél divočiny, s objevením nového ráje v končinách pro běžný lid neznámých, začíná plynout zároveň i ona cesta zdánlivě nejbanálnější a někdy přeci nejobtížnější: cesta k opětovnému porozumění si mezi sebou... Afričan je pro mě nádherný film plný života, s dobrodružným příběhem, který má svou duši, fascinujícím exotickým prostředím a skvěle zahraný dvěma herci, pro které mám slabost, přičemž krásná Catherine nepůsobila snad nikde jinde tolik přirozeně a charismatický Philippe zde nešetří neodolatelnou sebeironií. S dojmy, jaké ve mě film vyvolal, mám v hodnocení jasno a nehodlám polemizovat, zda si plný počet hvězd reálně zaslouží nebo ne. A zaslouží! :) [95%] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v Senegalu Noireta poštípalo hejno komárů a přestože byl očkován, dostal záchvat malárie a s touto nemocí se potom potýkal ještě deset let. (Locksley)
  • Natáčelo se také v Keni a Zairu (nyní Demokratická republika Kongo). (Martrix)

Reklama

Reklama