Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Četl jsem tady různá komentáře a většina se shoduje v tom, že námětem by film vůbec nebyl špatný. Jen kdyby se ho chopil někdo, kdo má trošku víc zkušeností a dokáže z dobrého námětu udělat vysloveně dobrý thriller. Herecky by to bylo v pohodě, ale nějak mi v tom filmu chybělo trošku víc napětí. Závěr je brutálně překombinovaný, ale má za cíl příběhově šokovat, což se mu vlastně povedlo. Pořád se ale nemůžu zbavit dojmu, že to je filmařský průměr. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Clayton leží při operativní výměně srdce v narkóze, ale přesto slyší a vnímá vše, co se kolem něj děje. Debaty doktorů o sportu, jídle ani narážky na osobu operovaného nejsou příliš etické, ale Claytona spíše znepokojí informace, že s jeho přežitím zákroku se nepočítá. Zmatenému Claytonovi skáče nechápající duše z těla a vyráží zjistit pravdu o skutečných úmyslech lidí, jimž bezmezně věřil. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Těžko najdete sadističtějšího scénáristu než dvojitého debutanta Joby Harolda. Představa, že budete při operaci (srdce) celou dobu při vědomí, je naprosto strašná, ale tím Joby mučení svého hrdiny teprv začíná. Divákovy nervy naštěstí napíná podstatně méně, ale stále slušně a nabízí mu chytré komorní cvičeníčko v odvádění jeho pozornosti. Hayden (uspaný pacient je pro jeho mdlý herecký rejstřík ideální role) i Alba by mu měli líbat nohy zato, že si díky němu mohli do filmografií připsat konečně něco kvalitního. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Příběhový potenciál tam je, ale tím to bohužel končí. Jak už zde napsalo mnoho uživatelů, chtělo by to lepšího rejžu i scénáristu. V těchto směrech je film opravdu na nízké úrovni a je to škoda. Nicméně vyloženě zklamaný taky nejsem, Jessica s Christensenem to odehráli solidně a díky slušné stopáži jsem se nenudil, takže nakonec za 3 hvězdičky. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Chytrý, originální a ke všemu nemálo nepříjemný thriller s perfektní ústřední dvojicí Jessicou Albou a Haydenem Christensenem (kdo by to byl býval řekl). Během sledování jsem nevěřícně koukal na obrazovku s nepříjemným mrazením v oblasti hrudního koše. Už samotná skutečnost, že při transplantaci srdce jste při vědomí, paralyzovaní a vnímáte vše, včetně veškeré bolesti, je dost šílená (a zde tak perfektně a detailně převedená na plátno) na to, aby se člověk po zhlédnutí Awake začal bát i umrtvení u zubaře. Jsem rád, že Jessica i Hayden konečně něco uhráli, jen by Jessica občas ty šaty shodit mohla a Hayden by si mohl lépe vybírat role, nejlépe hodně podobné. Se zbytkem i lhostejným hudebním doprovodem jsem byl spokojen. Sice mi Probuzení způsobilo velmi nepříjemně strávený večer, ale naprosto zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)
  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)

Reklama

Reklama