Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Awake je velké překvapení. Film o muži, který kvůli lásce k ženě podstoupí nutnou transplantaci srdce působí ze začátku obyčejně. Do té doby než se začnou dít nepředvídatelné věci, které do sebe skvěle zapadají. Muž, ležící na operačním stole, kde ho operuje jeho vlastní lékař a kamarád, náhle začíná cítit, slyšet a vnímat. Bez jediného pohybu těla a úst křičí a snaží se hýbat, ale nemůže. Pomalu začíná chápat hru, která se kolem jeho milionového impéria zděděného po otci, děje. Uvědomuje si vše včetně svých chyb, omylů, zbytečně mladické ignorance a malé dávky arogance. Ani jeho matka čekající ruku v ruce s jeho ženou v čekárně až jim řeknou výsledek operace nic netuší. To je teprve začátek a nástin děje, který nabere během chvíle velmi zajímavý směr a spád. Vedle dobře hrající (není to překlep) Jessicy Alby a stále stejně toporného, ale ne tak hrozného Haydena Christensena se představí krásná Lena Olin jako jeho matka a Terrence Howard jako jeho doktor a velký přítel. Scénář mě překvapil, když se ve třetině filmu obrátí vše, co divák předvídá a pak už jen s otevřenou pusou sleduje, jak puzzle zapadnou na svá místa a kolotoč okolo muže ležícího na operačním stole se dotočí. Scénář i režie jsou dílem Jobyho Harolda, který tak předkládá divákovi svůj debut a očekává jeho pocity. A moje pocity, jsou skvělé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Premyslené, na druhý krát už neprekvapujúce, no tento film mi aj svojou falošnou štatistikou zo začiatku privodil takmer fóbiu z narkózy. Veľmi slušné dielo, jednoduché a napínavé a že je to vymyslená rozprávka, ktorá sa vraj nemôže nikdy stať, to ma pri sledovaní ani po ňom už nevyrušilo. Aj tak som si predstavoval len tú bezmocnosť, keď sa skalpel blíži k odchlpenému telu a nechce ostať len na povrchu. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Příběhový potenciál tam je, ale tím to bohužel končí. Jak už zde napsalo mnoho uživatelů, chtělo by to lepšího rejžu i scénáristu. V těchto směrech je film opravdu na nízké úrovni a je to škoda. Nicméně vyloženě zklamaný taky nejsem, Jessica s Christensenem to odehráli solidně a díky slušné stopáži jsem se nenudil, takže nakonec za 3 hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý počin. Ústřední dvojice Alba-Christensen sice nepatří zrovna do kategorie mých oblíbených, ale tady mi kupodivu nevadili. Téma samo o sobě patří k jedné z mých nočních můr - představa operace "naživo" mě plní děsem víc, než cokoliv jiného, takže když do Christensena poprvé řízli a on podvědomě zařval, tak jsem se chtě nechtě otřásl. Nicméně byl jsem zvědav, jak to bude pokračovat dál a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamán. Krimi zápletku, která byla velmi povedená a vyjasněná kazil snad právě jen ten proces jejího osvětlování - tu duchařskou (či jakou?) vložku si mohli tvůrci odpustit a dojít k vysvětlení jinou cestou, ačkoliv přiznávám, že mě žádná nenapadá. Nicméně proto nejspíš netočím filmy.:D Každopádně příjemné překvapení. 80% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které asi budu ještě chvíli rozdýchávat. Miluji, když mě film takhle dostane a já ho pak musím ukazovat všem kolem mě. Tohle bude jeden z těch, na který se semnou každý z mého okolí bude muset kouknout. Na filmu se mi líbí několik nečekaných zvratů a nekončící intriky. Na konci mi ještě chybělo nějaké setkání Claytona se zrádci. Jessica Alba hraje dobře, Hayden Christensen překvapivě ještě líp. Pěkný thriller. 4,6* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama