Reklama

Reklama

Faunův labyrint

  • Mexiko El laberinto del fauno (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (1 605)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillermo del Toro .. F a n t a z i e. Doslova a do písmene. Velmi kruté, pohádkově mlhavé a ze všedního života zároveň. Del Toro popustil uzdu své tvůrčí schopností a stvořil překrásný a osobitý příběh, který propojeně probíhá ve dvou světech. První v říši pohádek a druhý na sklonku říše Třetí. Herecky excelentní, formálně poutavé (perfektní kamera a nádherný hudební doprovod), silně atmosferické, zkrátka na výtečnou napsané a zrežírované fantaskní dílo. Nejlepší Del Toro. 90%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Javier Navarrete: 1. Long, Long Time Ago ,2. The Labyrinth ,3. Rose, Dragon ,4. The Fairy and the Labyrinth ,5. Three Trails ,6. The Moribund Tree and the Toad ,7. Guerrilleros ,8. A Book of Blood ,9. Mercedes Lullaby ,10. The Refuge ,11. Not Human ,12. The River ,13. A Tale ,14. Deep Forest ,15. Vals of the Mandrake ,16. The Funeral ,17. Mercedes ,18. Pan and the Full Moon ,19. Ofelia ,20. A Princess ,21. Pan's Labyrinth Lullaby , ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Fantazy v realitě španělské občanské války? Ano... pokud si malá holčička vysní svůj vlastní svět, aby unikla krutosti, pak ano. // Nádherná kamera, působivá atmosféra, fantaskní reálie. Faunův labyrint je takovou temnou pohádkou... nebo krásnou skutečností? Každopádně nejlepší dílo Guillerma del Toro. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 125 nejlepších neanglicky mluvených filmů - 125 Greatest Foreign Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Zajímavé a křehké spojení strašidelného světa fauna a víl se strašným světem frankistického Španělska roku 1944, vše očima malé princezničky Ofélie, která přestává být v dospělém světě šťastná. Originální kamera - létající kudlanky měnící se ve víly, slizká obří ropucha a oživlý svět starých kamenů v kontrastu s krutým otčímem a jeho fašistickými vojáky. Moc příjemné filmové překvapení. Trailery: http://www.csfd.cz/film/221638-faunuv-labyrint-laberinto-del-fauno-el/videa/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má všetko, čo kedysi mali a dnes už nemajú burtonovky - duchovný obsah v objatí úžasného vizuálu. Jedinečné fantasy skĺbujúce fantaskný svet predstavivosti dievčatka s najkrutejšou tvárou sveta dospelých. Dva silné filmy v jednom, smerujúce k nečakanému, poetickému vyústeniu s veľkým myšlienkovým presahom. Faunov labyrint je akoby adaptácia slohom bohatého fantasy románu, scenáristicky perfektne upravená pre veľké plátno. A génium Guillerma tkvie v tom, že ho stvoril bez akejkoľvek predlohy, iba podľa vlastného, natoľko komplexného scenára. Že je celý z jeho hlavy. Nastavenie desivého rozmeru filmu činmy postavy Sergi Lópeza hneď v úvodných minutách je diskutabilne brutálny, ale dokonale funkčný ťah! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (57)

  • Doug Jones (Faun) byl jediný na place, kdo neuměl španělsky. Musel se tedy naučit nazpaměť celé pasáže v jazyce, kterým nikdy nemluvil, a to nejen své postavy, ale i postavy Ofélie (Ivana Baquero), aby věděl, kdy přesně zareagovat. (DaViD´82)
  • Zpěvačka Björk byla filmem tak dojata, že ihned po jeho zhlédnutí šla domů a napsala pod vlivem dojmů z něj song "Pneumonia". (DaViD´82)
  • Poslední film společnosti New Line Cinema, který vyšel na oba formáty nové generace (Blu-ray i HD DVD). Od ledna 2008 totiž NLC podporuje již pouze formát Blu-ray. (DaViD´82)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama