Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Mne se to dost libilo, i kdyz scenar je uz trochu ohrany - nejdriv kamaradi, pak spolu chodi, pak se nenavidi, nakonec laska az na smrt. Mezi obema to celkem jiskri, prostredi hudebni branze je zajimavy a Hugh hazi jeden joke za druhym. A za tu scenu, kde je jenom v dzinach, bych vrazdila (Drew - za to, ze videla vic :) ). ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, jak film začal, když sem viděla Granta jako ulízlího frajírka, kterej neumí moc zpívat a má komické pohyby, mě rozesmálo a řekla sem si, tohle bude fajn film. A opravdu mě od začátku mile doprovázel do dění mezi touto dvojcí, která byla podle mě dokonalá. Drew to tady nesmírně slušelo a mimochodem řekl byste někdo, že Grantovi je už tolik let? Ani nápad... Byly tam vtipné momenty, romantické chvilky a hlavně gesta a pohyby Granta, který mě rozesmávaly. Titulní píseň je prostě nádherná a jelikož jsem ji znala už dřív, tak mě bavilo poslouchat, jak vzniká. Cora byla celkem povrchní bloncka, takže mě nakonec potěšilo, že písnička vypadala tak jak má. Ani vteřinu jsem se nenudila, bylo to příjemná a upřímná komedie, pro nudné chvilky, která zvedne náladu a přitom dojme, protože ten konec byl úžasný a koncert ještě přidával na atmosféře. Takže pro mě rozhodně ne zklamání, ale spíš překvapení, že Grant už nenudí svým obličejem a že tahle dvojce mi vyloženě sedla! Nj, prostě romantika :) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě překvapení a určitě příjemné. Jak už jsem mnohokrát zmínil, Drew já miluju a Hugh se na tyhle filmy velmi dobře hodí. Na první pohled by člověk řekl, že se jedná o typicky nalajnovanou romantickou komedii, která je přecpaná klišé, ale to je jen první a nepravdivý pohled. Tenhle film se sice tolik neodlišuje od běžné produkce, ale v jistých momentech z těch tradičních kolejí vybočuje a těm klišovitým gestům a tomu nepřirozenému chování postav se prostě vyhýbá, za což má u mě velké plus. :-) 75% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ne že by se v žánru romantické komedie nenašly tituly, které vybočují z řady a snaží se rozbít zavedenou výrobní formuli, přesto si dovolím tvrdit, že se jen obtížně bude hledat žánr, který by měl tak zakonzervované základní schéma, ve kterém se pouze střídají jména, tváře a prostředí. Marc Lawrence určitě nepatří k těm, kteří by se v rámci žánru pokoušeli o revoluci, a sází na to tisíckrát vyzkoušené. Přesto si myslím, že je to film koukatelný nejen pro žánrové fanoušky. Není nijak chytrý, ale vyloženě hloupý taky ne a má mocnou zbraň v podobně Hugha Granta, pro kterého jsou podobné role sázkou na jistotu. Tyhle chlapíky umí a hraje s velkým šarmem. No a Drew Barrymore je typově obsazená taky dobře. Hugh Grant už hrál v mnoha lepších filmech, pro Drew patří tenhle kousek v rámci její nicmoc závratné kariéry nejspíš k těm nejzdařilejším. Popová muzika je samozřejmě nadmíru lehký cíl pro ironii a legrácky všeho druhu, ale parodie na pokleslé popové romance pro náctileté fanynky v podobě videoklipu ke skladbě Pop! Goes My Heart nemá chybu. Za mě 3 hvězdičky a 55 % celkového dojmu k tomu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Položili jste si někdy otázku, když jste zahlédli v časopise fotku např. Sagvana Tofiho, co tahle vyhaslá mj. popová pseudohvězda z neblaze proslulé „stáje“ Františka Janečka dneska vlastně dělá? Zřejmě ne, taky proč byste to dělali, že ano? Já jsem četl, že prý prodává ledničky v Grónsku (copyright Klára Nemravová z Tata Bojs), ale skutečnost bude mnohem prozaičtější. Zkrátka obráží všemožné „high-society“ večírky a recepce, kde se zadarmo nadlábne, nechá se tam vyfotit s našimi rádoby hvězdičkami a „celebritami“ a modlí se za to, aby se jeho fotka objevila aspoň na spodku str. 32 nějakého bulvárního plátku (těsně pod reklamou na Kosmodisk a náramek na zázračné hubnutí). A to proto, aby totálně neupadl v zapomnění a pořád mohl čeřit vody se svými „čerstvými scenáři“ a „chystanými alby“. Grantův Alex Fletcher zažívá podobné pocity, ale je na tom ve srovnání s Tofim přeci jenom nesrovnatelně lépe. Bývala velká popová hvězda, žijící jenom z minulosti a s přibývajícím věkem z občasných vystoupení při zahájení otevření nového obchoďáku, či na ředitelských recepcích a podobných „vyzobávání drobků“. A nutno říct, není moc herců, kteří by podobně jako Hugh Grant dokázali interpretovat otravný kolovrátkový pop 80.let s takovou grácií a kouzlem. Už úvodní klip ve stylu 80´s metrosexuálních boy partiček typu ´Wham!´ musí u každého, kdo tu éru pamatuje, vyloudit úsměv na tváři, zvláště když je to zde podáno s takovým sebeshazovačným nadhledem. A nebýt toho, že zhruba po půlhodině se film překlopí do celkem tuctové romanťárny, vydržel by ten úsměv až do konce. Ale svěží neokoukaně dějové nápady, točící se kolem pop-star Cory a jejího hitu „na zakázku“ tady nechybí, takže i přesto, že éra 80´s diskoték, barevných trvalých, mrkváčů a stereotypních syntetizátorových spodků nebyla tou mojí „krevní skupinou“, dávám pobavené 3*. Bylo to občas vtipné i trefné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Skladbu „Dance with Me Tonight“ napsal třináctiletý syn režiséra Lawrence. Malý Clyde byl hudebně nadané dítě, jehož schopnosti vyšly najevo poté, co ve věku čtyř let zahrál Beethovena zpaměti, když jej předtím slyšel v rádiu. (imro)
  • Hromada bramborové kaše, kterou nakydá Rhonda (Kristen Johnston) Alexovi (Hugh Grant) na talíř, mění v dalších záběrech výšku a tvar. (Fenk)

Reklama

Reklama