Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Arcipeklo. Pouštěl jsem s tím, že o Vánocích přežiji všechno a s dobrou náladou hurá do filmu. A jo, ze začátku to fungovalo. Dokonce naskočila myšlenka, že to vůbec nevypadá špatně. Vždyť hlavní hrdinové jsou vcelku sympatičtí. A ona Barrymorová hezky zpívá. A...ZVRAT...Grant moc dobře nezpívá. Příběh se otáčí k totální kokotině. Panebože, jak se může 99 minut tak strašně vléci. A Cora je opravdu výborný záporák (indikátory ironie by se měli rozsvítit právě teď). Cože? Ještě půl hodiny. Sklenice vína. Fyzická bolest. NE! Už nikdy! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ne že by se v žánru romantické komedie nenašly tituly, které vybočují z řady a snaží se rozbít zavedenou výrobní formuli, přesto si dovolím tvrdit, že se jen obtížně bude hledat žánr, který by měl tak zakonzervované základní schéma, ve kterém se pouze střídají jména, tváře a prostředí. Marc Lawrence určitě nepatří k těm, kteří by se v rámci žánru pokoušeli o revoluci, a sází na to tisíckrát vyzkoušené. Přesto si myslím, že je to film koukatelný nejen pro žánrové fanoušky. Není nijak chytrý, ale vyloženě hloupý taky ne a má mocnou zbraň v podobně Hugha Granta, pro kterého jsou podobné role sázkou na jistotu. Tyhle chlapíky umí a hraje s velkým šarmem. No a Drew Barrymore je typově obsazená taky dobře. Hugh Grant už hrál v mnoha lepších filmech, pro Drew patří tenhle kousek v rámci její nicmoc závratné kariéry nejspíš k těm nejzdařilejším. Popová muzika je samozřejmě nadmíru lehký cíl pro ironii a legrácky všeho druhu, ale parodie na pokleslé popové romance pro náctileté fanynky v podobě videoklipu ke skladbě Pop! Goes My Heart nemá chybu. Za mě 3 hvězdičky a 55 % celkového dojmu k tomu. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, jak film začal, když sem viděla Granta jako ulízlího frajírka, kterej neumí moc zpívat a má komické pohyby, mě rozesmálo a řekla sem si, tohle bude fajn film. A opravdu mě od začátku mile doprovázel do dění mezi touto dvojcí, která byla podle mě dokonalá. Drew to tady nesmírně slušelo a mimochodem řekl byste někdo, že Grantovi je už tolik let? Ani nápad... Byly tam vtipné momenty, romantické chvilky a hlavně gesta a pohyby Granta, který mě rozesmávaly. Titulní píseň je prostě nádherná a jelikož jsem ji znala už dřív, tak mě bavilo poslouchat, jak vzniká. Cora byla celkem povrchní bloncka, takže mě nakonec potěšilo, že písnička vypadala tak jak má. Ani vteřinu jsem se nenudila, bylo to příjemná a upřímná komedie, pro nudné chvilky, která zvedne náladu a přitom dojme, protože ten konec byl úžasný a koncert ještě přidával na atmosféře. Takže pro mě rozhodně ne zklamání, ale spíš překvapení, že Grant už nenudí svým obličejem a že tahle dvojce mi vyloženě sedla! Nj, prostě romantika :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek ještě ušel a úvodní videoklip skvěle naladí. Jenže pak se to začne zvrtávat. Pořád čekáme na nějaký příběh, zajímavost, zvrat, protože je nám naprosto jasné, jak to bude s Drew a podobně, ale nic navíc se už neobjeví, rozchod je takový nijaký, a konec umolousaný. Celé si to hrozně hraje na možný druhý Notting Hill, ale Drew Barrymore chybí charisma Julie Roberts, a dost často i jistá dávka herectví, kterou Drew zaplňuje rádoby šaškovstvím. Moc jí zde prostě tu květinářku nevěřím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už od úvodního klipového šílenství ohromně příjemná komedie, ze které padá jedna hláška za druhou a která si neodolatelně a hlavně po celou dobu utahuje ze současného MTV popu. Jinými slovy lehká parodie na pozadí nezaměnitelného romantického kukuče Hugha Granta. Ten tentokrát zahrál kompromis mezi ukoktaným nesmělcem z Notting Hillu a znuděným cynikem z Jak na věc. Hlavně se mu ale povedlo navázat netušenou chemii s Drew Barrymore, která dozrála ve sladký typ holky od vedle, kterou byste si beze slova nechali nakráčet do bytu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Ve 33. minutě a dále Sophie (Drew Barrymore) sedí v pozicích, které na sebe mezi jednotlivými střihy občas nenavazují. Mění se i rozložení jídla a pití na stole. (Iveet)

Reklama

Reklama