Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 228)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač v graffiti nespatřuji žádné velké umění a gymplu jsem vyhnul obloukem, jsem přeci jenom i dva roky po opuštění středoškolských lavic rád za to, že je to v nich stále stejné a ještě dlouho bude. Problém spíš vidím v tvůrčí chtěnosti generační výpovědi, která ale nemůže fungovat díky často až grotesknímu humoru, do nějž Vorel film tlačí příliš násilně (camea sklepáků, rozhovory s tahem na hustou hlášku). Slabší, ale přesto zasloužené, 4*, s myšlenkou na to, jak to budu vidět za deset let. PS: Mádl je neskutečný, světlá budoucnost české herecké špičky mu už teď otevírá dveře. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No tak měl bych asi ocenit snahu, že chtěl Vorel něco takovýho natočit. Jenže u něj člověk neví, kdy to myslí vážně a kdy si z toho dělá srandu. Mě to přišlo spíš jako ta první možnost, protože jsem se teda moc nenasmál. Pár dobrejch hlášek tam bylo, ale to z toho dobrej film neudělá. Navíc ty dialogy byly docela děs a horší herecký výkony už jsem dlouho neviděl (jenom Mádl a Matonoha byli v poho). Ve výsledku tedy další českej průser. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct mě se Gympl prostě líbil. I když to není zrovna reálné, že by si žáci tykali s učetelema, tak mě to vůbec nevadilo a hodně dobře jsem se u toho bavil. Duo mladých talentovaných herců Jiří Mádl a Tomáš Vorel s přehledem utáhli celý film a když k nim připočteme Krause, Matanohu, Holubovou či Šteindlera, tak vznikne velmi příjemný snímek a necelé dvě hoďky utečou sakra rychle. Za pochvalu na české poměry určitě stojí solidní střih a hudba....... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tomas Vorel Jr. - (Petr Kocourek) +++ Jiri Madl - (Michal Kolman) +++ Eva Holubova - (Riaditelka Mirka) +++ Zuzana Bydzovska - (Petrova matka) +++ Jiri Schmitzer - (Ucitel Karel) +++ Milan Steindler - (Ucitel fyziky Milan) +++ Tomas Hanak - (Pavlin otec) +++ Jan Kraus - (Michalov otec Kolman) +++ Ivana Chylkova - (Michalova matka Kolmanova) +++ Pavel Telicka - (Inspektor) +++ Hudba: Wich *** /////////// Reziser Tomas Vorel starsi je ako dospely teenager. Podla mna sa dobre vzil do situacie mladych ludi, ktori nemaju zaujem sa ucit, ale sa skor poflakovat po nociach a nicit vlaky alebo steny sprejovanim graffity. Vytkol by som mu len jedno, ze sa mu nepodarilo spojit zaner komedia-drama, pretoze skor to bola taka zmiesana kasa, pri ktorej som niekedy nevedel, ci sa mam smiat alebo to brat vazne, inac by som dal aj 4 hviezdicky. Ale myslim si, ze najlepsie to zahral Madl a taktiez Holubova v ulohe riaditelky a Zuzana Bydzovska. Zaujimavy povazujem bonus s komentarom pocas filmu rezisera a syna Vorlovych a Jiriho Madla. Napr. pri lezeni po streche mali herci lana, ktore boli trikovo vymazane alebo v budove, kde si boli pozriet knihy Bozeny Nemcovej, zvonka bola na budove v skutocnosti cervena stena a trikovo ju zmenili na zelenu, aby bola rovnaka, ako vo vnutri budovy no a samozrejme mozno si vsimnete chybu s kukatkom na dverach..... 18.06.2008 ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a příjmené překvapení. Vtipné a pravdivé - hlavně ti učitelé. Jako kdybych se vrátila na střední. Český film zas tak úplně neumřel, Vorlové u mě hodně stoupli, staršímu jsem konečně přišla pořádně na chuť a mladší mě okouzlil svým výkonem. Přesně do takového lúzra bych se v 16ti zamilovala :-)) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • Film se stal nejčastěji legálně stahovaným filmem roku 2007. (morgos)
  • Obraz „We Are The Working Class“, který visí u Petra (Tomáš Vorel ml.) v pokoji (i některé další), patřil Pastovi, odbornému poradci filmu. (Wade)
  • Rozpočet: 23 milionů Kč. (kohout08)

Reklama

Reklama