Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Alexandre Aja

Recenze (739)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

A.Aja má talentu jako prase, obzvláště na horory. Škoda jak už jiní zmínili, že nedostal do rukou kvalitní scénář. Krvavé scény, scény v staré nemocnici nebo prostě pasáže ve tmě se mu daří, držel mě takto po celou dobu v napětí a vytvářel dobrou atmosféru. SPOILER: O smrti Amy Smart v tomto filmu ani nemluvě, výborná hororová scéna. KONEC SPOILERU. Kiefer Sutherland hrál solidně a ostudu si určitě neudělal, jsem tam mě trochu nebavila jeho rodinka a celkově jako největší chybu považuji finále, které mi nakonec do filmu vůbec nepasovalo. 8/10* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to takový střet zájmů. Na jedné straně je Kiefer Sutherland dostatečně vyšinutý, aby mi ta postava přišla v jeho podání zajímává a Alexandre Aja je dostatečně šikovný řemeslník, aby se i jindy průměrnější "bububu scéna" přetavila v docela solidní základnu napětí. Jenže ten scénář je ještě slabomyslnější, než bývá u Ajy zvykem. Dějová linie je chabá a interní logika filmu naprosto roztřesená. Navíc si Aja tentokrát drží nezvykle vysoké procento logických přešlapů, až mě to vyprovokovalo k jejich hledání. Vzato kolem a kolem je to použitelná hororová jednohubka, která nad béčkovým trashem vítězí formou, obsahem se mu nicméně rovná. Viděl bych to na 5/10 (vyšší známku volím pro vyvážení Tombace:), nicméně scéna SPOILER s nalezením sestry byla vynikající, ten šok hlavního hrdiny byl doslova hmatatelný. Tohle Aja umí, kdyby si vzal k ruce i pořádný scénář, mohla by vzniknout mrazivá bomba alá Alien a Jaws. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Alexander Aja zrežíroval unikátny a pre mňa aj najlepší horor vôbec. Mirrors má strašne zaujímavý, jednoduchý a dramatický dej v ktorom Kiefer Sutherland podal Vinikajúci herecký výkon a k tomu bol do filmu dodaný fakt dosť dobrý soundtrack, čo Mirrors robí ohromným hororovým zážitkom.................. Soundtrack Javier Navarrete: 1. Asturias/Main Titles ,2. Subway ,3. Ben Carson ,4. First Night ,5. Handprints ,6. Fire ,7. Esseker ,8. The Dressing Room ,9. The Mayflower ,10. Angela's Death ,11. What Do You Want From Me? ,12. Asturias/Investigation ,13. The Mirrors Room ,14. Little Anna ,15. Asturias/The House Is Safe ,16. The Quest ,17. Farmhouse Basement ,18. Extending Mirrors ,19. Michael's Reflection ,20. Keep Your Eyes Closed ,21. Open Your Eyes ,22. Possession ,23. Escape ,24. Srorrim ,25. Asturias/In The Mirror, ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Technicky na velmi vysoké úrovni, režijně také dobře zvládnutý film. Bohužel scénář je plný nelogických chyb. Otázkou zůstává, jestli to není jedno, protože horor má diváka vylekat, v mém případě se mu to povedlo velmi dobře. Přesto hodnotím pouze 60%. Nejsem žádný milovník hororů a doufám, že hned tak nějaký neuvidím.) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych tu mohl napsat to samé, co u Hor které mají oči. Aja opět dokonale manipuluje s divákem, buduje strašidelnou atmosféru a dokazuje, že je vážně talent. Bohužel má protentokrát k dispozici o třídu horší scénář. Zrcadla dají vzpomenout na Kruh i Nenávist a ke konci i na Predátora. Děj je vcelku originální, styl vyprávění už bohužel ne, a tak se dočkáme spousty otřepaných klišé. Herci taky nejsou moc dobří. Sutherland chodí tam a zpátky, tváří se vyjukaně ale snaha o charakterní herectví mu moc nevychází. Ještě hůř je na tom jeho (zcela nevhodně obsazená) filmová manželka Paula Patton, která díky svému vyzývavému zevnějšku působí jako pěst na oko. Zrcadla dokáží vystrašit a mnohdy ukazují, co člověk (divák) nechce vidět. Po skončení ale následuje to samé co u Hor... (viz. můj komentář) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Film byl původně plánován jako remake jihokorejského hororu Geoul sokeuro (2003), nicméně jakmile byl k projektu přizván režisér Alexandre Aja, plány se změnily. Aja byl po přečtení scénáře nespokojen s detaily příběhu původní verze, a proto se rozhodl celý příběh drasticky změnit. Zachován byl pouze hlavní nápad zahrnující zrcadla. (Zdroj: ČSFD)
  • Kiefer Sutherland dostal angažmá v Zrcadlech poté, co si ho Aja oblíbil ve filmu Flatliners. (Rodriguez)
  • Chyby vo filme:
    - 24:17 - Ben si na zrkadle poraní ruku, no vzápätí, keď je v plameňoch, tak toto zranenie je zázračne preč, a keď príde domov, ruka je opäť zranená
    - 47:42 - keď Ben pustí ruku svojej mŕtvej sestry, všimnite si, že Angela pohne ukazovákom
    - 1:00:04 - v úvode sa spomínalo, že v celom obchode nieje elektrika, ale v tejto scéne je vidieť svietiace žiarovky (rador)

Reklama

Reklama