Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednou za deset let je vybráno sedm mágů, a právě tito „Páni“ za použití pomocníků jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“ se spolu střetnou o jediný Svatý Grál. Ten splní vítěznému Pánovi i jeho Služebníkovi jakékoliv přání. Služebníci jsou padlí hrdinové, kteří se po smrti stanou hrdinskými duchy. Širou Emija, jenž přežil před deseti lety velký požár, byl adoptován Kiricuguem Emijou který ho při požáru zachránil. A právě Širó se nevědomky stane jedním z Pánů tím, že si vyvolá Služebníka z řádu Saber. Spolužačka Rin Tósaková, jež si vyvolala Služebníka z řádu Archer a jež se připravovala na roli Pána plných deset let, nevidí v Širóovi soupeře, avšak zavede ho do posvátného kostela, kde Širó roli pána a všechno, co to obnáší, přijímá. Soupeřem Emiji je tím pádem i Rin… (Roby)

(více)

Recenze (56)

prome 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl hodně skeptický, že by se mi tohle mohlo líbit, protože první díly vypadaly jako "stupidní výplach mozku". Jenže pak to nabere ty správné grády. Dechberoucí souboje doprovází výborná hudba, příběh je plný zvratů (zvláště ke konci) a postavy společně s příběhem jsou obzvláště skvělé. A Saber. Saber je skvělá a okouzlující od prvního okamžiku až do posledního záběru. Já si ji oblíbil hned ze začátku "O:-)". ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Když člověk slyší o něčem vychvalovaném, skutečně by neměl nic očekávat. Výsledek pak většinou nestojí za to, za co by stát měl. Stejná věc se mi, i když v menší míře, stala i u Fate/Stay Night. Asi těžko bych mohl vypíchnout nějaký konkrétní zápor, snad jen hlavního hrdinu a jeho iritující šlechetnost a pacifistické kecy. Avšak to, co mi brání dát plný počet, je první třetina seriálu. U těch zhruba prvních 8 dílů jsem se poměrně dost nudil a do dalšího sledování se musel dost nutit, tenhle těžko stravitelný začátek se podle mě dal zmenšit na polovinu a ničemu by to neuškodilo. Jednou z věcí, která mi také vadila je soustředění jen na určité postavy. Samozřejmě je normální, že se většina seriálu točí kolem hlavního hrdiny. Ovšem zde máme celkem sedm pánů. Vpodstatě celý seriál se točí kolem dvou, vyjímečně tří z nich. Účinkování ostatních pánů by se dalo popsat zhruba takhle: „přijdu, udělám bububu a zemřu“, což mě dost mrzelo, protože jak u mě bývá zvykem, jak je na obrazovce moc hlavního hrdiny, získávají oproti němu tyhle vedlejší postavy čím dál víc sympatií. To samé by se dalo říct i o služebnících, i když ne v takové míře. Ale abych jen nekritizoval, moc se mi líbili služebníci, vybrání historických hrdinů považuju za dobrý nápad, jejich pestrost a vzájemnou nepodobnost se mi moc líbila. Fantasy mám rád, a to téměř v jakékoliv podobě. Takže motiv s bitvou sedmi mágů se mi zamlouval, i když zrovna bez Svatého Grálu bych se klidně obešel, mám pocit že ho teď cpou do všeho možného (nejspíš důsledek Da Vinci Code). Celkově vzato jde o kvalitní fantasy anime, které mi však přijde trochu přeceňovan, k dokonalosti mu přecijenom něco chybí. Navíc nechápu co máte všichni na Saber…Rider se mi líbila víc. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, který si vypujčuje postavičky snad z každé možné mytologie...každých deset let totiž probíhá válka o Svatý Grál, ve které se utká 7 služebníků (servants)..na konci samozřejmě smí zůstat jenom jeden (to dá taky rozum, že jo). Kdybych tu měl rozebírat všechny aspekty příběhu, tak bychom tu byly až nevim do kolikati (bo nevim, kdo si to kdy bude číst, though), jelikož je příběh celkem složitý a propletený...navíc se vše odehrává za doprovodu (dalo by se říct až) esenciální hudby a chorálů, které dovedou člověka naladit na tu správnou náladu, animace je taktéž velice výborná, takže rozhodně DOPORUČUJU...ten, kdo to myslí s anime vážně by tohle dílko rozhodně neměl minout. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

FSN predstavuje na povrchu pomerne dost ohrany (v ramci anime) namet o souboji vyvolene particky (tentokrat carodeju) kteri si kazdy povolaji "sluzebnika" (hrdinskou dusi zkutecne existujiciho ci fiktivniho hrdiny) ktery v tomto boji bude jejich hlavni zbrani. Dockame se poradne divokych variaci nekterych tradicnich mytologii, ale umelecka licence ma na tohle pravo. Abych nezapomel, bude se bojovat o Svaty Gral - ne ze by na tom zalezelo - vzdycky je to nejaky artefakt ci klic k moci. Ted tedy zalezi na tom cim a jak uspesne se vas tvurci pokusi predevsim zaujmout: postavy / vztahy / akce / pribeh / fanservice? Vezmem to od konce. Fanservice - je minimalni a FSN se tu nesnazi urvat lacine body. Pribeh - je taky celkem vedlejsi a nikoho kdo ma anime nakoukano nijak nesokuje ani neurazi, proste tradicni maglajz u ktereho je lepsi prilis se v tom nevrtat :). Ovsem pribeh je doveden do smysluplneho konce.. a ten konec stoji za to. Akce - je pomerne dobra. Nejsem moc fanouskem ruznych "specialnich uderu" kdy hrdinove cituji nejruznejsi mantry nacez odpali protivnika oslnivim paprskem-x do pekel a nutno rict ze FSN se tomuhle nevyhne. Na druhou stranu je tu i spousta "tradicni" rezby za pouziti chladnych zbrani, ktera patri k tomu lepsimu co se da videt. Vztahy - asi to nikoho neprekvapi, tohle je asi nejpodstatnejsi cast FSN, at se to odehrava mezi jednotlivymi carodeji, mezi carodejem - sluzebnikem ci mezi jednotlivymi sluzebniky (ti maji na vzajemnou konverzaci malo casu, jelikoz se az na vyjimky snazi rozsekat na kousky). A konecne postavy - charakter, historie, motivace, vyvoj od kazdeho se dostane trochu. Pravda je ze detailnejsiho pohledu se dostane pouze nekolika carodejum a sluzebnikum. Z Panu jsou to hlavne Emiya a Rin, ze sluzebniku trochu nakoukneme na Archera a jeste jednu zajimavou postavu ktera se objevy temer na konci, ale predevsim je tu Saber. Ano, kdyz nahlednete do galerie, Saber je ten(ta) plavovlasy andel ze zelenyma ocima a cool mecem. Ciste vizualne "od pohledu" je Saber to nejvetsi klise fantasy anime. Ale verte, ze ji to odpustite. Saber ma totiz CHARAKTER. Nikoli charakter bez chybycky zato ale takovy, pred kterym se normalni smrtelnici citi tak trochu nejiste, protoze tam nekde uvnitr vedi, ze se prave setkali s nekym kdo neni tak docela clovek. Je to ten typ hrdiny pro ktereho slova jako povinnost, cest a sebeobetovani nechovaji zadne dvojznacnosti. Lidi sou schopni takove hrdiny zboznovat a s uctou pred tim co predstavuji sklonit hlavu, ale malokdy sou schopni delsi dobu zustat v jejich blizkosti. Superman dobre vi proc se vetsinu casu schovava za Clarka Kenta, a kdyz uz sme u toho, tak jisty syn bozi by vam o tom, jak moc (ne)zdrave je prilis vycnivat nad prumer, taky mohl lecos vypravet. Tri a kousek hvezdy za solidni fantasy, jednu celou za Saber (prece jen je ji venovana jen cast FSN). ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nebýt té hudby (ZBOŽŇUJU JI!), byly by to *** Ale mám jaksi pocit, že pozadí příběhu je mnohem zajímavější než příběh samotný...možná svůj názor ještě přehodnotím. No a... přehodnotila jsem! Ale z jiných důvodů, než jsem si myslela dřív. Prostě se tam vyskytl určitý přesah myšlenek, ke kterému v mém mozku před lety ještě nemohlo dojít. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Série Fate je známá mezi anime fanoušky komplikovaným příběhem s prolínajícími časovými osami a jako velmi obtížná pro nového fanouška zorientovat se v prequelech/sequelech a různých verzí postav. (spacemaster)
  • Hra, podle které bylo anime natočeno, má tři dějové linie: „Fate“, „Unlimited Blade Works“ a „Heaven's Feel“. Anime sleduje dějovou linku „Fate“. (spacemaster)
  • O první ze tří závěrečných písní „Anata ga Ita Mori“ (epizody 1 až 13 a 15 až 23) se postarala skupina Jyukai, která se zároveň postarala i o tu druhou „Hikari“ (epizoda 14). Tu poslední „Kimi to no Ashita“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která se postarala i obě dvě úvodní písně. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama