Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi 13. a 15. únorem 1945 došlo k jednomu z nejhorších odvetných úderů proti německým civilistům. Britskému a Americkému letectvu se podařilo během tří strategicky naplánovaných náletů srovnat město se zemí. Tisíce civilistů našly strašnou smrt v plamenech. V době před samotným náletem je setřeleno britské průzkumné letadlo, zraněnému pilotovi Robertovi se podaří zachránit a skrýt se ve sklepě drážďanské nemocnice, kde ho objeví mladá německá zdravotní sestra Anna. Nálet má začít již za několik málo hodin. Příběh dvou mladých lidí, kteří stáli na opačných stranách, přesto k sobě dokázali najít cestu, na pozadí nejstrašnějšího náletu Druhé světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

berg.12: Nesmysl došlo! Hlavním cílem bylo srazit Němce na kolena a zabít jich co nejvíce a to bylo naprosto v pořádku, protože si to zasloužili. 

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

sinner01: Rusko skutečně v tomto útoku sehrálo úlohu a požadavek na tuto (nebo nějakou podobnou) akci z jeho strany zazněl, i když byl strategicky velmi pochybný. Hlavní důvod útoku to nejspíš nebyl, ale nebýt Ruska, možná by k němu nedošlo.

sinner01

sinner01 (hodnocení, recenze)

Film je to evropský, takže dobrý. Trochu moc romantiky, teda na můj vkus. člověk se nemůže ale zbavit dojmu, a to tvůrci několikráte v ději podsunou, že takto mohutný letecký útok si vyžádalo Rusko (Stalin) nevím nevím, snad by si mohli přečíst Churchilovu knihu 2.světová válka... No ale celkově dobrý....

Reklama

Reklama