Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (217)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to byl dost podivný propletenec žánrů (komediální prvky, do toho drama, akční scény, horor) a že samotné monstrum nebylo nic moc, ale já se neuvěřitelně bavila a 119 minut mi uteklo ani nevím jak. Navíc u Korey je prostě nádherné, že nikdy nevíte, jak to dopadne, kdo zemře a kdo přežije a tohle je přesně ten případ. 4.12.2011 jsem to viděla podruhé na Filmasii a prohlašuju, že obludka je náhodou moc povedená a režisér je sympaťák a mám jeho podpis. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím rozporuplným reakcím pro tenhle film. Gwoemul (The Host) si tropí z diváka blázny. Na první pohled vypadá jako schématický monster movie, ale divákovi, který má v dané kategorii nakoukáno, přináší mnoho milých překvapení. Tak především bych se vyhnul zaškatulkování mezi horory a hrdě bych přiznal sci-fi / drama / komedie. Dále se Gwoemul vysmívá všem klasickým klišé, tropí se srandu z amíků (respektive z jejich tupých monster filmů) a vůbec se jedná o velice pěkně natočený a nápaditý film. V podstatě bych měl říci, že v daném žánru se jedná téměř o geniální počin. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

pred pozretím som o tomto filme mal minimum informácií - a to konkrétne: videl som plagát a kamarát mi povedal (citujem:) "Je to blbosť, ale tebe sa bude páčiť!" a podľa týchto indícií som očakával nejaké "krvavé" príšerácke Béčko, lenže tento film ma prekvapil . . . pretože až na tému "monštra" (odvekú veľkú tému filmového hororu, ktorá sa rozšírila z ázie) a možno typológiu postáv toho malo s béčkom málo spoločné . . . no niečo mi hovorí, že toto monštrum z rieky Han sa stavia k tematike monster-movies z akéhosi iného (nenápadného, no predsa iného) zorného uhla . . . veľmi dobre a s vtipom vystavaný úvod vystrieda skôr rodinná dráma na pozadí veľmi dobre animovaného netvora, ktorý sa prekvapivo (pre divákov i postavy) vynára z kórejského veľtoku - a až na to, že je to zmutovaná gigantická príšera sa správa, pohybuje a koná celkom ako obyčajný obojživelník . . . nielen veľmi dobrá vizuálna a technická stránka, príjemné herecké výkony a veľmi jemne presakujúci humor (ktorý občas preblysne ako blesk z jasného neba, no veľmi opatrne dávkovaný - aby to nezvrtol do béčka či paródie) sú doplnené o veľmi sviežu a miestami príjemne invenčnú réžiu človeka, ktorý možno že je "menštruujúci fanúšik", ale rozhodne TALENTOVANÝ "menštruujúci fanúšik", ktorý to na režisérskej stoličke vie; A ten môj kamarát to veľmi trefne vystihol; ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hrají v tom mí oblíbení herci a nehrají nekvalitně, ale ono je to místy vyloženě zlé (vpodstatě veškerá část okolo vědců je hodně WTF - a není sama). Není to horor, ale spíš takový hodně divný rodinný film s jednou zmutovanou příšerou z řeky, plný patosu a divného chování divných charakterů (postava malé holčičky mi připadla být nejnormálnější). Potvrzuje, že Korejci nezvládají žánr sci-fi. Doufal jsem, že je to tu podceněné, ale není. Ode mě 54%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že pořádný monster horor jsem neviděl ani nepamatuju, tudíž jsem byl ochoten filmu lecos odpustit. Ať to byli nevýrazní herci nebo slabé triky. Co však neodpustím je minimum akčních scén a absence jakékoliv hororové atmosféry. Je poměrně škoda, že je ve filmu poměrně málo scén s příšerou, jelikož jsou celkem povedené (hlavně první útok se mi hodně líbil). Určitě to mohlo být o dost lepší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • K marcu 2009 je Goemul filmom s najvyšším príjmom v Južnej Kórei - predalo sa 13 019 740 lístkov do kina. Znamená to, že viac ako 20% obyvateľov krajiny už film videlo (i keď určite boli aj takí, ktorí si ho pozreli viackrát). (Abiosis)
  • Režisér filmu a tvorca príšery nazvali monštrum Steve Buscemi, kvôli jeho hereckému prejavu vo filme Fargo. (Abiosis)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama