Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel (R. Williams) moderuje oblíbený noční rozhlasový pořad. Jednou jej kontaktuje těžce nemocný chlapec Pete (R. Culkin) . Po mnoha rozhovorech se Gabriel rozhodne zjistit pravou Peteovu identitu. Jeho telefonní číslo ani adresa však nejsou pravé a obklopují ho samá znepokojivá tajemství.. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Gabriel Noon (R. Williams) je oblíbeným nočním vypravečem příběhů v rádiu, kterému dal nedávno pauzu v jejich vztahu jeho přítel. Po několika týdnech telefonních rozhovorů s těžce nemocným čtrnáctiletým Petem (R.Culkin), který je jeho velkým fanouškem a který chce vydat knihu, kde popisuje jak byl v dětství sexuálně zneužíván dvěma muži a jak to poznamenalo jeho život, se Gabriel na podnět svého přítele rozhodne zjistit pravou identitu chlapce a jeho adoptivní matky (T. Collette). Nikdo se s nimi totiž ještě nesetkal osobně, pouze po telefonu. Jejich telefonní číslo zdá se neexistuje, a na jejich adrese se nachází.... Film je inspirovaný skutečnými událostmi. -------- Jak jsem si po několika minutách myslel že tohle bude další moderní překombinovaný psychologický film, tak v okamžiku kdy se začlo pochybovat o skutečné existenci Peta jsem názor změnil, Film začal být tajuplný a mysteriózní, a až do konce mě chytnul. 80ti minutová stopáž není určitě na škodu, herecké výkony jsou velmi přesvědčivé, jediná chybka je scénář viz úvodní nevyváženost a způsob představení jednotlivých postav. Každopádně nakonec celkově velmi pozitivní překvapení. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Paranoidné snímky, kedy do konca poriadne neviete na čom ste, ma vždy bavili. A tento film si vďaka tomu udržal zaujímavé napätie až do konca. A rozuzlenie bolo zaujímavé. Toni Collette hraje skvele, takisto Robinov "gay" bol pekne zahraný. Poctivé štyri hviezdy. ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

akoze dost sa cudujem takym prehnanym hodnoteniam. hoci sa williams do takychto rol naprosto hodi musi mat na druhej strane aj film nieco do seba, ale zial je to len podpriemer zalozeny na skutocnosti, kt. bola obohrata ovela lepsie v siestom zmysle. aspon tu dlzku musim pochvalit, lebo este 10-20 min. naviac a bola by to uz totalna katastrofa. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gabriel (Robert Williams) moderátor oblíbeného nočního pořadu, kam mu volají různí lidé se svými příběhy, z těchto příběhů těží do svých knih. Jednoho dne jej kontaktuje nemocný chlapec Pete - jehož příběh Gabriela velmi zaujme, a snaží se chlapce kontaktovat. Ale chlapec jako by se ztratil - jeho matka tvrdí, že je v nemocnici, ale v žádné nemocnici o chlapci není ani zmíňka. Existuje chlapec doopravdy nebo je to jen hra jeho chorobomyslné matky? ... Podobné filmy mám moc rád (Forgotten, ...), takže jsem se na Noční volání docela těšil. Hlavní role - Robin Williams, to slibovalo i jisté herecké výkony. Bohužel jsem tímto filmem byl velice zklamán - i když má jen hodinku a půl, neskonale jsem se při sledování nudil, a ani sirky v očích nepomáhaly tomu, abych neusínal. Už od počátku je tušit, jak to celé asi bude pokračovat, a většinou se ani nemýlíte. Robin Williams se sice snaží - ale do role homosexuálního moderátora mi nijak moc nezapadl. Celkově tedy zklamání, které je ale částečně dáno tím, že jsem se na film hodně těšil... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Další ukázkový příklad filmu, ve kterém se sešli výborní herci, ale kvůli slabému scénáři a možná i kvůli režii z toho nakonec vylezl takový nemastný a neslaný minithriller, který diváka během děje napíná objevováním se slibných peripetií a v závěru, když už prostě čekáme šokující vyvrcholení a rozuzlení, tak přijde jen taková slabá náhražka, která sotva zasytí. Zkrátka nápadité, herecky lákavé, ale bohužel příliš málo úderné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku ve městě Montgomery a v New Jersey ve městě Newmark. (rafix)

Reklama

Reklama