Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Kimihiro Watanuki je průměrný student s neobvyklým nadáním, vidí a jak se zdá také přitahuje zlé duchy. Jednoho dne omylem vejde do obchodu jehož majitelkou je tajemná Yuuko. Ta mu slíbí že ukončí jeho trápení s přízraky. Nic není zadarmo a tak si musí Watanuki její služby odpracovat. Brzy však zjistí že nic není takové jak se může na první pohled zdát. (Medard)

(více)

Recenze uživatele Starletka k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2006) (S01) 

Původní komentář z 9.4.2015: Úžasně atmosférická, nápaditá záležitost se skvělými postavami, která dokáže být jak mysteriózní, vážná a psychologická, tak oddechová a vtipná. Žel, protože je tohle dílko epizodické, kvalita jednotlivých dílů docela výrazně kolísá - některé ve mě zanechaly velký dojem a živě si je pamatuji doteď, u některých jsem se naopak celkem nudila. Animace je opravdu ... originální, soundtrack dokonalý, opening i endingy mám moc ráda. Nejlepší epizoda je rozhodně ta s lampionovým průvodem (číslo 18 nemýlím-li se). 8,5/10 ()

Kei (2008) (S02) 

Oproti první sérii přišlo pár změn. Jednak je druhá řada kratší, takže nestihne začít nudit, jednak nabízí mnohem provázanější příběh a atmosféra ještě víc zhoustla. Také přibyla nová, dost zajímavá a sympatická postava Kohane. A v neposlední řadě dojde i na nějaká ta vysvětlení otázek a tajemství, které se za celou dobu stihly nahromadit. Animace kvalitnější, soundtrack pořád úžasný, opening i ending pěkné. Ve výsledku o ždibec lepší než předchůdce. 9/10 ()

Reklama

Reklama