Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Príbeh o dospievaní v chudobnej štvrti. Partia chuligánov, ktorí sa zo dňa na deň potĺkajú životom, flákajú sa. No a tiež hľadajú únik za niečím lepším. Každý nejak inak. Deti ulice. Film je výpoveďou jedného z nich. Samotný dej nie je nijak ohurujúci, napriek tomu sa mi film svojim spôsobom páči. Má dobrú atmosféru, cítiť z toho miernu depresiu zo života v chudobe, snahu odtiaľ vypadnúť. Tieto aspekty Dito Montiel zachytil podľa môjho názoru pekne. Kto však hľadá napínavý príbeh, zostane sklamaný, o to tu nejde. Z hereckých výkonov ma potešil najviac asi Channing Tatum, potešilo ma, že zvládne aj takéto typy postáv. No a samozrejme Robert Downey Jr., to bez debát. 65% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Syrové příběhy z chudinských amerických čtvrtí a ghett mám vcelku rád. Hlavně kvůli své reálnosti a zvyku nekorektně a neuhlazeně tyto témata zpracovávat, díky čemuž se divák opravdu vcítí do rolí herců a poznává drsné a nebezpečné venkovské prostředí. Pro tenhle film hraje jako plus ještě jakási skutečná předloha, takže jsem celkem spokojený, ale musím se držet při zemi a na 4* to nevytáhnu. Je to drsné, zajímavé, dobře napsané, skvěle zahrané, ale nechytlo mě to u srdce jak bych rád. Za poslední dobu také nejvulgárnější film, což ale u těhle témat není vůbec na škodu, ba naopak. 3,5*. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě tady chyběla nějaká nit, nějaký příběh, který by celý film ohraničoval. Takhle to byla z mého pohledu jen sonda do drsného dětství v jedné z newyorských čtvrtí, se kterým se hlavní hrdina snaží nějakým způsobem vyrovnat, ale ten styl nalezení rovnováhy mi přišel polovičatý. Zahrané to bylo dobře a dokonce mi sedl i hezoun Tatum, ale ani přes přesvědčivé výkony všech zúčastněných mě film nedokázal vtáhnout do děje. Škoda. 50% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nás zavádí do pubertálního podsvětí jedné z newyorských ulic, kde bydlí tři nerozluční kamarádi. Nezávazné sexuální zkušenosti, požívání drog, spory mezi gangy a uvědomění si, že nikdy nebyli dál než za hranicemi čtvrti a v životě je nečeká nic objevného. V Queensu se narodili a taky tady umřou, dříve - rukou portorikánských gangů nebo později - stářím. Nezletilé holky se tu producírují po ulici jako nějaké šlapky a vlastně se tak i chovají (jak pak očekávají, že si jich bude nějaký kluk vážit?) Nejvíc smetany slízl tehdy ještě skoro neznámý Shia LaBeouf, který ztvárňuje mladší verzi Roberta Downeyho Jr. (ten se ve filmu objevuje jen sporadicky). Channing Tatum, také v té době ještě neznámá tvář, dobře ztvárňuje místního rváče, nejlepšího kamaráda a flákače. Film je jen další z mnoha výpovědí, jak je těžké vyrůstat v ghettu plném gangů, drog a záškoláctví, ale i tak se mi líbila šmouha na okně vagónu. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Oceňuji filmy, které nás zavedou na místa, kam jiné ne. Downey zde prakticky nehraje, zato Shia se činí a do té role se vyloženě hodí. Pouliční způsob natáčení zaujme, postavičky jsou víceméně zajímavé, ale s přibývajícím časem tak nějak nepřichází nic, co bychom nevěděli na začátku. Ve výsledku tak film působí lehce zbytečným dojmem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)
  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)

Reklama

Reklama