Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První polovina v dokumentární stylu strefující se do žánrovejch klišé a ukazující, že by ve skutečnosti museli mít hororový zabijáci všechno pečlivě naplánovaný, byla skvělá. Druhá polovina, která je sice filmařsky slušná, ale už se bere víc vážně a čistě hororově, už byla jenom žánrovej průměr. Velká škoda, protože právě ten parodickej podtext a nadhled pěkně fungoval a na konci už tenhle biják ztratil společně s originalitou i svoje kouzlo. Solidní režijní debut s originálnim námětem, kterej si však zasluhoval dostat k dispozici celou stopáž, tři hodně silný hvězdy. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost. Nechápu tak kladné hodnocení. Zaprvé, celý film je založen na jednom velkém nesmyslu, přes který se mi bohužel nedokázalo přes celou stopáž přenést. Prostě tady ne. A to se vždycky snažím překousnout. Jak to vůbec celé mohli natáčet? Doslova natáčeli velkou profesionální kamerou muže, ze kterého se měl během několika dnů stát vrah. Navíc, ještě točili jeho kolegu, který jim taky nemálo vyprávěl. Určitě by se jim nic nestalo. K tomu se dopouštěli oni sami trestnýho činu, takže by z toho taky jen tak nevycouvali. Strašná stupidita. Nechápu, proč si tu dost lidí vychvaluje první půlku, když se v ní ani nic nedělo a jednalo se o samotný rozjezd na ,,skvělá’’ jatka. Docela mi i vadilo jeho přirovnávání k samotným vrahům jako je Michael Myers atd. Rozhodně jejich styl vražd nefunguje na stejném principu a snad týdenním plánováním. Tímhle tempem by nechytili ani mouchu. Leslie Vernon je hrozně nudnej vrah, chybí mu minulost nebo motiv, který od něj na rozdíl Freddy Krueger má. Knihovnice mluvila strašně divně a tak odporně. Hrozně mi ten její hlas drásal uši. Nedalo se to snýst. Naštěstí jí zandal kill, přestože byl hrozně špatně a levně udělanej. Druhá půlka, která měla být důležitou je odvedená o dost levněji a amatérštěji, až mě to překvapilo. Opět je tu kupa nelogických chyb. Třeba: Jak mohl vědět, že tam přijdou? Ve filmu to nějak nezaznělo. Herecké výkony byly do téhle chvíle průměrné, podprůměrné, ale tady už to je teda něco. ‚‚Final girl’’ hraje fakt jako dřevo a vůbec jí nevěřím ani slovo. Kdyby se postavy chovaly normálně, zachránily by se skoro všichni, ale jelikož všichni někde zapomněli mozek a nebo si ho vyhulili drogami, jim to absolutně nevyšlo. ‚‚Nečekaný’’ plot twist mě nijak neohromil, protože jsem byl z té amatérnosti už tak dost vykolejenej, že jsem ani nevnímal. Poslední scéna filmu už nemohla působit hloupěji a zkopírovaněji. Štítek komedie nechápu. Buď jsem tu komedii vůbec nepochopil nebo sem ten štítek hodili jen tak, aby se vymluvili na nelogický chyby. Vyhodnocení: Tohle je parodie na vrahy ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Originální, nápadité, zábavné! K dokonalosti však chybí méně nucený přechod mezi dokumentem a hraným filmem. Kdyby se tohle zvládlo třeba jako v Districtu 9, tak by to bylo za 5*. I tak je to ale pro fanoušky žánru nutnost! ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že se z toho dalo vytlouct víc. Jak z první půlky, která mi přišla ještě zajímavější než samotný finále, tak z půlky druhý, která mě sice pobavila, ale chyběl tomu šmrnc. Nápad to nebyl vůbec blbej, naopak. Podívat do zákulisí maniaka, kterej je jenom obyčejným a nesympatickým týpkem, co diváka seznámí s jednotlivejma ingrediencema ze kterejch poté upeče pořádnej masakr, je fajn. Už jenom ta atmosféra pohodový grilovačky s dědulou, kterej je zábijákem v důchodu je úsměvná. Jenže pointa je vcelku jasná od začátku filmu a tím se film připraví o drahocený procenta dolů. Mě teda upřímně vytáčela i hlavní blonďatá kobyla s rysy dementního gibona, ale nedá se svítit. Kdyby film šel do větší hloubky, měl ještě víc nehmatatelnej podtext a naservíroval by víc kulišáren, bavil bych se víc. Takhle jde o lehkej nadprůměr, jemuž pomáhá originální námět a sráží provedení a povrchnost. Třeba bude někdy i pokračování...na to mrknu i rád. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem se u žádného slasheru tak královsky nebavil :-) Je to originální, pointa je překvapivá a místy je to i humorné, u jedné scény jsem dokonce dostal výbuch smíchu. Jenom ta druhá polovina by mohla být trochu výraznější a alespoň některé vraždy propracovanější. Ale i tak se jedná o skvělou jízdu plnou zábavy. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Nemám rád spojení horroru a komedie, ale vzít si subžánr slasheru takhle na paškál, to byl skvělej nápad. Hlavně Leslieho vysvětlování, že zamýšlené oběti ve skutečnosti neudělají logické kroky, protože to tak prostě nebývá. Snad bych jen doplnil scénu, kdy by hlavní hrdina na místě chystaného masakru nainstaloval rušičku mobilního signálu, jinak tam ale bylo asi vše, co ve slasherech bývá. Stejně vtipné a nápadité jako Tucker and Dale versus Evil, u obou snímků je i výrazně lepší první polovina filmu. Kdo má v rámci horrorů něco nakoukáno, toho tohle musí alespoň trochu pobavit. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tedy chtěla koukat na nějaký děsivý horor a tenhle film mě zprvu pěkně zchladil. Asi to je i tím, že jsem si nic předem o filmu nezjistila. Říkala jsem si, že to je nějaké rodinné videjko o masových vrazích nebo návod jak správně na to. Bylo to zajímavé, ale ne přesně to, co jsem chtěla vidět. Konečně poslední půlhodina měla konečně tu správnou šťávu, vše konečně dostalo svůj smysl a já spokojeně dávám čtyři hvězdičky. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

PLUS: originalita a hororový humor. maniak v maske, príjemná atmosféra domu. MINUS: zdlhavejší úvod, nudnejšie scény. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Naprosto kulervoucí první polovina filmu, je posléze trochu utlačena ´průměrným slasherem´. Vřískot zůstal nepřekonán, ale jako završení mojí ´slasher road´(komplet Vřískot, 1. 2. a 7. (H20) Halloween, Slumber Party Massacre III, Nightmare in Elm Street - komplet, první Pátek 13. a Scary Movie 1) neuvěřitelně vychcaná záležitost. Něco jako Cabin in the woods, jen nezachází do hlubin žánru, jako v případě Josse Whedona a Drewa Goddarda a nepřevrací pravidla, ale obšírně a do detailu je vysvětluje. Aneb návod ´Jak si vytvořit vlastního slasher vraha´. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že někdo je ochotný dát tuto slátaninu do kolonky "Horror movie of the year." I pro to jsem čekal mnoho, ale nedostal nic, než hodinu trvající nelogickou trapárnu, kdy sledujeme rádobydokument točený ruční kamerou. Po více než hodině je divákovi poté nabídnuta klasická vyvražďovačka točená filmovou kamerou. Na to už se dá dívat, ale po hodině je to už totální znechucení a navíc, takových vyvražďovaček už je natočených mraky. Já tedy, jako horrorový fanoušek, jsem se vůbec výtečně nebavil, ale říkal, jaká je to kravina. Jedna * za nápad, který vůbec nebyl dotáhnutý do konce. Připomíná to nějaký špatný absolventský film. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

A pak že slasher už nemůže přijít s něčím novým. Leslie Vernon je svěží vánek v tomhle subžánru a zároveň vzdává poctu hororovým klasikám s podporou Roberta Englunda a Kanea Hoddera. Leslie je profesionální zabiják s vlastní legendou a naprosto bravurně ovládá svoje řemeslo. A díky dokumentaristům uvidíme jak takovej zabiják pracuje od prvopočátků svých vražedných plánů až po nahánění vyhlídnutých obětí. A je to neskutečná prdel, kdo má tenhle žánr nakoukanej bude naprosto spokojenej. Já se bavil královsky a určitě doporučuju hororovým fandům si tohle nenechat ujít. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Scream film funguje pro znalce jako komedie, pro neznalce jako horor. Velmi zajímavá variace nacpaná narážkami a odkazy už od prvních vtěřin (!!) flmu. Povinnost pro každého fanouška. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem se opravdu královsky bavil :) velmi šikovně vytvořená parodie dělající si srandu ze spousty amerických hororů. Druhá polovina je...horor? Ale proč? Copak jsme to stokrát neviděli? Ale i tak, za první polovinu 4* ()

intro 

všechny recenze uživatele

Parádní a do jisté míry i velmi originální horor ve stylu Pátek třináctého, Noční můra v Elm Street apod. Jen malá škoda, že tvůrci to nepojali ještě více krvavěji. No i tak je to po dlouhé době skvělá hororová podívaná. ()

Furry_Sheep 

všechny recenze uživatele

Tohle musí ocenit každý milovník slasherů. Především začátek mě hodně bavil - ocenila jsem i maličkosti typu holčiček v bílých šatičkách přeskakujících přes švihadlo v pozadí jednoho záběru. Od chvíle, kdy se Leslie loučí a jde "do akce", jsem se už nudila. Třešničkou na dortu byla má oblíbená Zelda Rubistein v roli knihovnice. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Mám rád když někdo vezme klasické schéma a zpracuje ho jinak, tak trochu vzhůru nohama. A ještě raději mám, když se to zadaří a nevznikne z toho paskvil. Tenhle film se tvůrcům celkem povedl, jen mi přišel trošku nevyváženej. Ale jinak doporučuju shlédnout (a to včetně závěrečných titulků :) ). ()

Fallout 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za nápad. Velká škoda, že se hlavní hrdinka chová jako blbka i přestože zná všechny rules (možná záměrně). ()

Reklama

Reklama