Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Debutant Jake Paltrow hodil do mixéru několik žánrů, svou oscarovou sestru a úchvatnou hudbu. Vypadl mu zdánlivě nekomplikovaný snímek, který je snovou reflexí krize středního věku jednoho anglického hudebníka v podání Martina Freemana. Šedá realita, temný vývoj partnerského vztahu i neuspokojivé kariéry se prolínají s poněkud plochým bělostným spánkovým seriálem o exotické krásce. Od kreativního umělce bych čekala barevnější a znepokojivější sny. Závěr je zbytečně doslovný, jakoby mi výrobce hlavolamu přečetl nahlas návod. Takže...až dozní ty překrásné tóny...zavřete oči... a Hezké lucidní sny:) ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Ani nějak nevím co k tomu napsat, celkem mdlé, Danny Devito podle mě uplně navíc, Gwyneth Paltrow tady byla vyloženě ošklivá a protivná, vlasy předlouhlý byly strašný, jak stará-mladá panna s čočkama navíc, no prostě fuj, nevim, film jako celek celkem příjemnej, ale jinak se to táhlo a konec mě nějak nedostal. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jsem si dal zejména proto. abych měl po jeho skončení hezké sny, třeba lezbi show mezi Gwyneth Paltrow a Penélope Cruz, ale nakonec se mě zdálo uplný hovno, nicméně pořád lepší, než kdyby se mě zdálo o homo show mezi Martinem Freemanem a Danny DeVitem, to by na mě totiž působilo mnohem hůř, než tento fim. Samozřejmě jsem velmi rád, že jsem viděl další variaci na téma manželské odcizení. Jenže já jsem chytrej kluk a odkoukám tyhle film dřív, než budu manžel. Ona totiž manželská krize může vzniknout i z toho, že jeden z manželů se neustále kouká na filmy o manželské krizi. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Také si myslím, že sposta lidí film nechytla zrovna moc za srdce. O snění se také zajímám, tudíž pro mě to bylo zároveň poučné. Film bratra Gwyneth, nedopadl ale podle představ mnohých a od nejpropagovanějšího filmu MFF v Karlových Varech bych čekal mnohem více. Ale čtvrtou hvězdičku si u mě vybojoval výborný Martin Freeman v roli Garyh, Dany de Vito jako Mel, který se ve snech vyzná a Penelope Cruz jako Anna ve snech a pak jako modelka ( jako modelka se mi líbila více ). Naopak od Gwyneth jako Dory jsem čekal více hraní než hysterčení. A ke konci filmu jsem měl málem srdeční zástavu při jedné scéně na kterou jsem nebyl vůbec připravený. Celkově ale těsně vydřených 4 ****. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Film o beznadějně nudným kořínkovi, pro jehož ztvárnění si režisér vybere kovanýho komika. Coby partnerku, asexuální, snad ještě nudnější micku, mu přihraje rajdičku Gwyneth Paltrow. Její potenciál přitom po celou dobu nevyužije, z role šedé myši nevypadne ani na vteřinu. A tak dál, a všechno stejně špatně. Křečovitá rádobyintelektuálština, nuda k uzívání. Slabej film o slabochovi. Hrozná kombinace. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama