Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (166)

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně tady nevidím žádný výrazný kvalitativní posun oproti předešlým dvěma skomírajícím řadám. Dexter už definitivně ztratil svou původní identitu zvráceného ale zásadového zabijáka, který jedná vždy chladnokrevně a logicky. A tím zmizelo celé kouzlo. Kdyby mě alespoň nemučila protivná postava neustále držkující Debry... ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítej zpět Dextere, ani jsem netušil, jak moc jsi chyběl se svými monology a sarkastickými poznámkami. Série je takové damage control závěru 8. série, ale změna prostředí ze slunné Floridy do zimního státu New York tomu prospěla, stejně jako odstup několika let a puberťácký Harrison. A Clancy Brown bude i jako děda stále charismatické monstrum :D Jenže....poslední epizoda a závěr zas tvůrci pokazili. Šlo o ukončit tolika jinými způsoby a ne opět tak zbrkle a rychle (člověk očekával konfrontaci s jendnou z hlavních postav z původního seriálu, která mířila na místo, ale seriál skončil, než tam vůbec dorazila, WTF,), kdy Dexter porušil jedno ze svých zásadních pravidel apod. V podstatě po spokojenosti předešlých epizod opět naštvání. Jenže tady už žádná oprava nehrozí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série se táhne ve fantastickém duchu, jelikož zkaženou osmou sérii pokazit už nic nedokáže. Celá devátá řada si jede svoje a od prvních dílů má co nabídnout, každý díl je lepší a lepší. Divák si postupně získá zpátky Dextera, kterého v osmé řádě ztratil špatným závěrem. Jenže to netušíme co přijde posledním dílem této řady a je mi opět zle. Tvůrci něco budují devět dílů a posledním vše pohřbí? To si vážně dělají prdel? Kde je kodex? Kde je přesvědčení, které měl Dexter po celou dobu seriálu? Zahodí se to vše posledním dílem a on je fakt veškeré zlo? Vážně to nešlo udělat jinak? Položím opět milion otázek, ale odpověď nedostanu, protože tohle je opravdu definitivní a velmi špatný konec Dextera, řekl bych přímo nedůstojný! Jedna věc je jistá, tentokrát je aspoň definitivní a je to dobře, když tvůrci neumí dělat závěry! Druhý pokus jste měli, ale ... Škoda dalších slov. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Dexter líznutý s Fargom. Slnečné Miami s množstvom priestoru pre realizáciu temného pasažiera vystriedalo klaustrofobické Iron Lake, kde každý každého pozná a temný pasažier, ktorého Dexter pochoval pod masku Jima Lindseyho, nemá ani centimeter voľného priestoru pre čo i len drobnú chybičku. A Dexter pritom už nie je v najlepšej forme ... tak nejako by sa dala zhrnúť základná premisa New Blood. Zvyšok už je história. Nový Dexter patrí medzi to lepšie čo prinieslo štúdio v rámci tejto frančízy, má takmer všetko čo si môže divák želať – nové prostredie, nové postavy, starého Dextera, zopár starých postáv, zopár úmrtí. Ja osobne by som si želal ešte o niečo väčšiu previazanosť s pôvodnou sériou. K dokonalosti mu však bránia predovšetkým iné skutočnosti, a to nie veľmi uveriteľné charakterové odchýlky, krívajúca logika a uponáhľaný a hlavne nie veľmi uspokojivý záver. Tvorcom došiel dych. Avšak na neuspokojivé ukončenia seriálov sme si za posledné obdobie akosi zvykli ... pozdravujem Game of Thrones. Nevadí, aj tak som za Dextera (nového či starého) ako divák vďačný. Bola to jazda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle nějak si představuji téměř dokonalý epilog k jednomu z nejnapínavějších seriálů nové vlny 21. století. Sice to úplně nemá onu nervydrásající patinu jako téměř v každém díle prvních řad před dekádou, jinak je ale starý dobrý Dexter zase na chvíli přesně tam, kde jej Showtime a hlavně fanoušci chtěli a POTŘEBOVALI mít. Doufám, že to odstartuje novou vlnu minisérií k tomu nejlepšímu, co televizní tvorba US před více než deseti lety začala produkovat. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama