Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jeden z říjnových filmů, které prostě musím vidět. Nějaké bližší info jsem o něm dopředu neměla, proto mě překvapil a docela nadchnul, když o něm psali v poslední Premiere. Začala jsem se těšit. Drama je to určitě silné, ale popravdě jsem čekala, že se mnou budou více cloumat emoce. Jenže necloumaly. Samozřejmě mi dění filmu nebylo jedno, ale že bych se z toho zabořila do židle, kousala si nehty a na povrch se mi draly slzy, tak to rozhodně ne. Ale to nic neubírá na tom, že film je to kvalitní. Takové syrové drama, které ještě více umocňuje to, že je podle skutečných událostí. Bohužel si ale nějak nepamatuju, že bych tyto události vnímala v televizi, novinách, když se opravdu staly. Moc mě překvapila Angelina Jolie, kterou jsem jako herečku doposud moc neuznávala, protože když běhá po plátně v sexy oblečku, případně se producíruje v sexy šatičkách, to na mě fakt nepůsobí. Tady ukázala (málem k nepoznání), že hrát umí a je v ní něco více. A vzhledově se mi taky líbila více tady než ve skutečnosti. Fajn film, který jsem určitě neviděla naposledy, pocta skutečným obětem tohoto atentátu. Myslím, že se to povedlo. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Síla srdce není špatný film, je ze zajímavého prostředí a atmosféru Pákistánu vystihuje docela slušně. Výkon Jolie se mi líbil, ostatní herci odehráli standard. Co filmu škodí nejvíce je málo emocí a šílený deskriptivní charakter. Celou dobu totiž sledujete práci vyšetřovatelů, kteří se 100 minut dostávají od jednoho jména ke druhému, což místy působí opravdu zdlouhavě a nedostane se vám žádné gradace. Film čerpá z reálného příběhu a závěr je docela drsný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Danny byl novinářem, britským, který se svou ženou cestoval do Karáčí, kde mu nešlo o nic jiného než o seriózní zpravodajství. Přesto byl unesen právě ve chvíli, kdy vykonával svoje povolání. Jeho žena Marianne (Angelina Jolie) se však nevzdávala a za každou cenu se snažila zjistit, kde Danny je. Byla zrovna v šestém měsíci, když k události došlo, ale již za měsíc se měla dozvědět, jaký je konec jejího manžela. Terorismus není mírumilovnou činností, naopak, jedná se o aktivity, které ničí lidské životy. Přesně to se "Síla srdce" snaží říct, stejně jako nám říká, že za to mohou pouze ti, co ho unesli, nikdo jiný. Film dává poměrně velký důraz na to, že není možné všechny muslimy dávat do jednoho pytle, ale že jsou zde ti, kteří terorismem trpí stejně tak, a to přesto, že jsou islamisty, že mají pákistánskou národnost. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/sila-srdce-2007-50.html ()

Psema 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná fraška, která postrádá pořádný scénář a především MNOHEM lepší herečku do hlavní role. Osobně jsem Angelině nevěřil ani jeden pohled, výkřik či slzu a spolu s tím jde pak i zbytek filmu velmi rychle do kopru. Winterbottom není špatný režisér a jeho vizuální styl mi imponuje, ale z podobně bezkrevného námětu nemohl vydolovat víc než místy slibnou atmosférickou podívanou s ucházejícím soundtrackem, ve které každá vedlejší postava přehrává ústřední hrdinku o každou kudrlinu jejího účesu. P.S.: Angelino, jdi radši mlátit žraloky do Tomb Raidera 3, prosím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechcel som verit podla tychto slabych hodnoteni, ze by bol ten film naozaj az taky slaby, ale po zhliadnuti filmu musim uznat, ze reziser to nenatocil tak, ako by som si zelal alebo predstavoval. Nie ze by som bol lahostajny voci unosu Daniela Pearla, ale patranie po teroristoch a spravanie sa celkovo vsetkych postav ma nedokazalo vtiahnut do deja, alebo to bolo jednoducho nudne. Skor som ocakaval, ze ukazu samotneho Daniela v zajati teroristov, ale tvorcovia neukazali vobec nic, alebo len to, co je uz zname z medii. Jedine na konci filmu boli chvilu emotivne sceny, ale inac nic moc, co je skoda... 19.09.2008 _______ Angelina Jolie - (Mariane Pearl) +++ Dan Futterman - (Daniel Pearl) +++ Archie Panjabi - (Asra) +++ Will Patton - (Randall Bennett) +++ Hudba: Harry Escott, Molly Nyman +++ Producenti: Brad Pitt, Andrew Eaton +++ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)
  • Bollywoodský herec Irrfan Khan (kapitán) měl velké problémy s tím, aby dostal vízum do Pákistánu. (HappySmile)
  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)

Reklama

Reklama