Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky - hlavně díky tomu, že mě tato pohádka příjemně překvapila. Už proto, jaké tu má nízké hodnocení. Na všech komentářích, které snímku vyčítají rovinu a jednoduchost, určitě něco je, ale já se na to od samého začátku dívala jako na milou pohádku a ty jsou průhledné všechny. Pan Magorio je prostě můj člověk:-) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

No jó, další rodinná fantasy komedie na světě. Abych se přiznal, tak jsem na film šel snad jen ze tří důvodů (ikdyž i to je někdy až dost). Jel jsem domů a neměl jsem co dělat, byl jsem zvědavej copak to vůbec je, a Natalie Portman. Hlavní hrdinka to zachraňuje na plné čáře, nevím, jestli už jsem to někdy vyřknul, ale ta holka je fakt úžasná. Věřil jsem jí každé slovo a každý sebemenší pohyb. Další poznatek (jistě ne nijak světoborný) je, že v kině má člověk z filmu o stupěň lepší zážitek, než doma, ať už na DVD nebo na jakékli jiné domácí reprodukci. Přecijenom pro mě není žádný problém si na film skočit do kina, a proto na člověka ty či ony vizuální efekty zapůsobí mnohonásobně víc. Příběh ovšem plitký a nezajímavý. Jednoduše vyplní nudný večer. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je to gýč, ale vskutku krásny a nostalgický ako nič iné. Okúzľujúci Dustin Hoffman ako starnúci majiteľ hračkárstva, príjemná Natalie Portman ako jeho verná zamestnankyňa a Jason Bateman ako "vážny pán, čo sa nechce hrať". Táto kombinácia mi vskutku vždy ulahodí, čo dokladá aj skutočnosť, že som film videl už aspoň 5 krát, a stále ma baví. Už len vidieť hercov ako si to užívajú stojí za to :-) Kúzelná Desplatova hudba je príjemným bonusom navrch. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, ale prisel mi tenhle film takovej nedotazenej. Na jednu stranu tu mame veselej obchod s paradnim sislajicim Hoffmanem, sympatickou, i kdyz jako malej kluk vypadajici Portman a chvily je clovek z vsemoznejch napadu fakt unesenej, jenze film se neobtezuje, aby neco vysvetlil, proste tady je kouzelnej obchod, tady kouzelnej majitel a preberte si to a za cas to zacne bejt unavny. Navic je film skutecne orientovanej na mensi publikum, takze mi misty prisel az skoro infantilni. No a pak tu je druha polovina filmu, ktera je o odchodu pana Magoria a to uz je vicemene nuda. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný fantasy rodinný film. Všude hýřilo tolik barev, že navodí opravdu příjemnou náladu. Natalie Portman se mi v roli velmi líbila a Dustin Hoffman byl okouzlující majitel kouzelného hračkářství radující se z každé maličkosti. Je to spíše pro malé děti, proto chápu, že se to někomu nemusí líbit, ale já jsem zabloudila do říše hraček a užívala jsem si každý okamžik. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Magic Shop" (Kouzelný obchod). (HappySmile)
  • Dustin Hoffman vymyslel účes, silné obočí i šišlavý hlas pana Magoria. Když tento hlas poprvé předvedl režiséru Zachu Helmovi a 2 producentům, pěkně je vyděsil. (HappySmile)
  • 10 tisíc hraček, her a zábavných vychytávek všeho druhu sháněli rekvizitáři speciálně pro film po celém světě. (Reiniš)

Reklama

Reklama