Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takéto cestovanie v čase. Príbehom je to daľší BEOWULF (tak ako pôvodní VIKINGOVIA), ale má to skôr bližšie k béčkvej verzii s Christopherom Lambertom. Vikingovia nemajú charizmu ani nepôsobia dostatočne drsne, Caviezel sa tam len potuluje, vzťahy medzi postavami nulové... Vôbec ma to nevtiahlo do deja, aj keď atmosféra občas ušla... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je to o něco málo lepší než Pathfinder sice není zase až takové terno, každopádně Outlander mohl být větší výhra, kdyby si ujasnil, čím že to vlastně chce být. Zavání to echt béčkem (první slovo v rychle naučené staré norštině je ‚fuck‘), ale té smrtelné vážnosti je tam až příliš. Není to ‚guilty pleasure‘, není to ani shit hodný žumpy. Je to dokonalá ukázka, jak může Hollywood promrdat padesát mega (výdělek cca 6 mil. :)). ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když jsem v zahraničí koupil velmi originalní DVD Outlandera měl jsem radost. Je sice až moc originální, proto ho mohu kvůli regionu 2 pouštět pouze na počítači. Film se mi libil, byť moje angličtina není až tak dobrá. Moorwen jsou originální monstra jak mají být. Psychologický profil Kainana je rozpolcený. Ale nakonec se rozzlobím. Intersonicu, Intersonicu co js to provédl s názvém. Vikingové II? Český název je zavádějicí, Outlander není vůbec pokračováním filmu Vikingové. Rok 709(Outlander) byl před rokem 922(Vikingové). Švedsko nebo Dánsko není Norsko.Maximalně by to intersonic mohl nazvát Vikingové, epidoza I: Outlander. To už by se lépe hodil název Vikingové II pro Pathfindera neboli Cestu bojovníka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol to ani zďaleka taký prúser, ako som si myslel. Návrat v čase medzi vikingov, fajn. Mám rád historické filmy i sci-fi. Tu si vikingov užijeme, Caviezel ako hlavný hrdina o svojej minulosi veľa nerozpráva a nedozvieme sa toho toľko, koľko by sme možno chceli. Najväčšou slabinou filmu je digitálna príšera, ktorú si v úvodnej časti vikingovia zamenia za medveďa. Kiežby bol film honom na nejakého veľkého medveďa a to v podstate zbytočné sci-fi pozlázko mohlo ostať pre nejaký iný film. S vydarenejšími trikmi a premyslenejším scenárom by som možno dal aj štyri. Takto priemer. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Outlander je příjemné sci-fi. Filmík s podobným námětem tady přece jen už zase nějakou dobu chyběl a tak jen dobře, že můj zrak opět mohl spatřit nějakou tu vesmírnou potvůrku. Možná je trošičku škoda zbytečně doslovného konce. PS: Nevěřil jsem vlastním uším když Ježíš Kristus James Caviezel na začátku filmu utrousil slůvko "FUCK". Tohle bylo opravdu nečekané:) 50% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Na požádání Howarda McCaina hercům se správnou výslovností islandštiny pomáhal erudovaný profesor. (Conspi)
  • Během jeskynního souboje má rozběsněná kreautura obličej plný zpěněných slin, které v následujícím záběru díky použitým efektům zmizí, aby se krátce na to opět v dalším záběru kamery objevily. (Conspi)
  • Renny Harlin byl původně navržen na režii a to v době, když Howard McCain psal scénář pro filmová studia několik let zpátky. (c.tucker)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama