Reklama

Reklama

Comeback

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Osudy rockového zpěváka, frontmana populární kapely, kterého mlýn popularity semlel a on se po určité odmlce, způsobené odvykací léčbou, snaží nejen najít sebe sama, ale i cestu zpátky na výsluní. Režii filmu měl v rukou Václav Křístek a hlavní roli ztvárnil Richard Krajčo. S Pavlem Medkem (Richard Krajčo) se seznámíme v okamžiku, kdy opouští psychiatrickou léčebnu. Jeho svět, to jsou muzikanti z kapely, se kterou vystupoval, manažeři nahrávacích studií a koncertních agentur, atmosféra klubů a hospod. Hroutí se mu manželství, kolegové i kamarádi se vytrácejí. Rozhodne se odejít na venkov a začít znovu. Podaří se mu změnit styl života, najít nové inspirace, obnovit důvěru v sebe sama i vlastní rodiny a naskočit znovu do rozjeté mašiny pop kultury? Peripetie tohoto hudebníka sepsal do scénáře spisovatel Zdeněk Zapletal. Velmi uvěřitelný a dnešní realitu obzvláště reflektující příběh se opírá o slogan, který jej trefně charakterizuje: „Chceme-li se vrátit, musíme mít kam“. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Comeback je velmi nenáročný film. První půlku Richard Krajčo po návratu z léčebny prochlastá a pak konečně nastává ten jmenovec slavného seriálu. Že je dílo nadprůměrné především hudebně je nasnadě, když se na něm podílel Vlasta Redl a hudebník Richard Krajčo. Jenže to je asi tak všechno. Scénář je příšerný a některé dialogy pak působí doslova amatérsky. Těžko říct o čem film vlastně je. Název by sice mohl mnohé napovědět, ale nejprve se zpěvák nesnaží vrátit skoro vůbec a pak se mu to zase podaří až příliš snadno. Stejně snadno pak uniká podvůdku od Zuzany Kajnarové a slibovaného rozhovoru, ale do rádia a rozpadu rodiny. Dramaturgicky taktéž velmi slabé. A tak to nejlepší byla opravdu hudba. Milovnicí V. Redla - jako třeba já, si přijdou na své. Jinak ale herci neměli moc co hrát. ()

venina 

všechny recenze uživatele

Ano, obsahově jednoduchý a otřepaný příběh. K osobě Richarda Krajča jsou často různé výhrady, ale já ho jako herce i hudebníka beru, obojí umí dobře. A když k tomu přidám Ostravu, Beskydy, nostalgii nad strými písničkami Vlasty Redla a Pastrňáka k tomu, tak to je přesně kombinace, které nemůžu odolat - "bo su ostravsky patriot" ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Film, který mě hodně mile překvapil. Richard Krajčo je pro tuto roli nejspíše stvořený, protože v jeho podání působí postava dokonale realisticky, nic není přehrávané. Nejedná se o nic vykonstruovaného, ale o příběh muzikanta, který se klidně může stát. Největší přínos má film právě ve schopnosti ukazovat realitu bez zbytečně zveličených situací. Navíc písničky použité v tomto filmu mají nádherné texty a i když Krajčo nepatří mezi ty nejlépe a nejčistěji zpívající interprety, má to něco do sebe. Tenhle film prostě funguje přesně tak, jak má. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný příběh s Richardem Krajčem v hlavní roli. A že se jednalo o značně otřepaný a klišovitý příběh? Myslím, že film hodnotit z tohoto pohledu je docela hloupé. Zkuste dát jedné nejmenované televizi stejný rozpočet a natočí vám tak maximálně jednu z "úžasných" televizních epizod růžové zahrady. Film Comeback je plný příjemných písní od Vlasty Redla a Richarda Krajča a je tím pravým pro klidný oddychový večer. S hodnocením si troufám jít až na 4* - 80%. ()

OL@F 

všechny recenze uživatele

Námět byl děsně otřepaný,to všechno tady už někdy bylo.Ale zkuste v tomhle tématu vymyslet něco nového a ještě s tak minimálním rozpočtem.Na televizní film mě to mile překvapilo,Krajčovy texty i jeho hlas mám rád a písničky Vlasty Redla v Krajčově podání jsou pro mě ještě více emotivní.Podle mě se to podvedlo...A narozdíl od některých "kvalitních" filmů zde nenacházím herce,který by byl očividně špatný! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • To, že příběh alkoholika a muzikanta Pavla Medka (Richard Krajčo) podkreslují písně Vlasty Redla, není náhoda, protože i on v jisté části svého života musel podstoupit boj s démonem závislosti. (sator)
  • Pavel Medek (Richard Krajčo) hraje na hybridní elektroakustickou kytaru Multiac ACS-SA od kanadské firmy Godin Guitars. (sator)

Reklama

Reklama