Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,492,481Tržby Celosvetovo $20,016,753║ Nevýraznosť až prázdnota- nič viac neovplíva v tomto filme, ktorý začiatkom len navnadí na niečo vizuálne bohaté ale po celý čas nič k tomu nevedie aby sa z príbehu znejúceho v dvoch rovinách vyrysovalo niečo čo by mohlo duševne obohatiť. Skôr sa dej postupne ponára do nevýraznosti aj vďaka povrchnom prejave hercov ako „prehnane usmievavou“ Claire Danes či Toni Collete, ktorá si prevažnú časť svojich srdcervúcich prejavov prehŕňa pramienok vlasov, čo sa stáva dosť otravnou vecou, doslova až tikom. Výstupy ďalších hercov ako Meryl Streep a či Patrick Wilson sa stávajú kvôli nevyváženému scenáru tak nevýrazné, že ku koncu neviete čo ich úlohy mali zastávať. /30%/ ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit úplně objektivně musela bych o jednu hvězdičku ubrat, ale jelikož mám pro podobné filmy slabost, tak nechci. Ten večer - je film o vzpomínce na jednu noc, při které se kdysi dávno něco stalo, neco co změnilo směr života všech zúčastněných. Vannessa Radegrave hraje matku svých dvou dcer, které se o ni starají, když její čas odejít na onen svět pomalu přichází. Konec se blíží, přesto jí něco brání odejít. Ve stavu blouznění se zmíní o Harrisovi-muži svého života o kterém její dcery nikdy neslyšely.....tam příběh začíná. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Exkluzivně obsazená, dobře zahraná nuda k uzoufání. Další snímek, který mne utvrzuje, že Američani neumí natočit slušný psychologický mainstreamový film. Dočkáme se takový klišé, jako je chytátní neexistujících motýlů, skrývání pláče v dešti a "nečekané" tragédii připravované tak dlouho dopředu, že by se rozbřesklo i domorodci z deštného pralesa, který nikdy nebyl v kině. ___ Obecně jsou tyhle snímky na jedno kopyto: rodina se sejde kvůli nějaké závažné tragédii, pak nastane hysterie, kdy všichni vzpomínají, jak jim ostatní v dětství ublížili a nakonec to končí všeobjímajícím usmířením s našlápnutím ke světlým zítřkům. Cílovou skupinu těchto filmů (pokud existuje někde jinde než v producentské fantazii) by snímek Rodinná oslava nejspíš uvedl do kómatu. /5.3.2011/ ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Su filmy, ktore vidim rada niekolko krat... a potom tie, ktore mozem raz a nikdy viac... tak ako Evening. Drama, v ktorej sa minulost dejovo prelina s pritomnostou zo zivota umierajucej starej zeny a jej dcer… Nepomozem si, ale tento film ma zaujal iba na par minut, kym sa “hlbka”, ktora ma vtiahla do deju kdesi vytratila...Jedine pozitivum bola Claire Danes a nic viac… 4/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

ilm plný rozporů. Velmi zajímavá vzpomínková pasáž je ubíjena dlouhou dobu zcela zbytečnými odskoky do současnosti a celková struktura filmu tím značně trpí. Jenže 1) mám fakt rád Claire Danes, 2) ke konci i ta pasáž ze současnosti začne dávat smysl, a celkově film stmelí, 3) je fajn pozorovat krásně přirozené a kvěle vybrané herce (zvlášť dámy v alternativách stará - mladá) a nakonec 4) mě to nakonec docela i dojalo (holt děti apod...chjo.. Sem měkota). Každopádně jak jsem se v půlce děsil, že mě čeká ještě ještě hodina, tak jsem na konci docela spokojenej. takových 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení filmu se seznámili Claire Danes a Hugh Dancy, kteří se v roce 2009 oddali. (jezurka42)

Reklama

Reklama