Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Režie je rozhodně fajn, ale to hlavní co dělá tento film zajímavým, je scénář. Ten díkybohu nejede po zaběhnutém schématu žánru a ač možná tušíte, kdo z party přátel zemře, nikdy si nemůžete být jistí kdy a jak k tomu dojde. Scénář se však postaral i o řadu kliček a do očí bijících nelogičností, které spolu s pomalejším rozjezdem film kazí. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z Nórskej produkcie. Má výborný príbeh, ktorý sa od ostatných vyvraždovačiek prakticky v ničom nelíši, čo ale určite nie je nevýhodou, pretože tu aj tak nie je originálny príbeh potrebný. Tento film nepatrí medzi tie typy, kde je neustála akcia, ale skôr vsádza na postupné budovanie atmosféry a neustály prísun napätia a darí sa mu to skvelo. Určite potešia aj úvodné titulky v štýle Pach krvi, kde sa ukazuje, že v tej oblasti zmizlo veľa ľudí. Herecké obsadenie je veľmi dobré, samozrejme nie je známe, ale všetci odviedli presvedčivý výkon a zase po veľmi dlhej dobe som hlavním hrdinom fandil, čo je vo vyvraždovačkách veľmi zriedkavým javom. So zabijakom som tiež veľmi spokojný, síce ho väčšinu času moc dobre nevidno, ale aj tak má rešpektu na rozdávanie. Zabití tu moc nie je a ani jedno nie je moc zapamätateľné, ale poteší aspoń moje obľúbené zlomenie väzov. Celý film sa odohráva v nádhernom prostredí zasnežených hôr a hlavne na chate a aj preto tu výborne funguje pocit vzdialenia od civilizácie, kde záchrana nepríde. A je tu aj na horor až moc dobrá hudba. Tento film je pre mńa veľmi milým prekvapením, v ktorom síce moc nezaujmú typy zabitia, ale inak po všetkých stránkach vyhráva nad väčšinou podobných filmov. Objektívna kvalita filmu- 73%, film sa páči mne na 77%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

To že to je v rámci slasherů naprosto tuctově vymyšlený mě fakt ale vůbec nezajímá, já sem z toho totiž úplně hotovej. Ze začátku mě dostávala dokonale mrazivá atmosféra a prostředí, pak si mě podalo pár perfektních lekaček a v druhý půlce filmu sem dostal totálně dokonalej slasher, kde hlavní roli hraje strašnej řezník s krumpáčem a jeho chuťový vraždení. Navíc norští herci jsou dostatečně sympatický a člověk se s nima hrozně lehce sžije, aby mu jejich vyvražďování prostě jedno nebylo, já na tom fakt nevidim téměř žádnou chybu, teda až na předvídatelnost, která mi ale nijak nevadila. Už dlouho sem neviděl takhle skvělou vyvražďovačku, která by mě úplně uzemnila, sem zvědavej, co se mnou provede druhej díl, podle hodnocení to vypadá, že se z toho zeseru ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když už je to horor od seveřanů, tak ho obohatí o své typické nápady nebo zajímavý scénář. Po filmu musím se zklamanou tváří konstatovat, že se jedná pouze o doslovné kopírování desítek amerických hororů. A to téměř scénu od scény, marně jsem hledal nějaký originální nápad. Hudba a kamera pěkná, herci sympatičtí, ale to je tak vše. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to téměř dokonalá kombinace (nijak zvlášť originálního) horroru, komedie a sračky. Chvála masturbace, panoramata, řešení s lepidlem (kdo viděl, ví, co myslím), tajemný hotel, mrazivý smích ze sklepa, spousta okolností vycucaných z prstu... Pointa došla i mně celkem s předstihem, tzn. normálnímu člověku to asi bylo jasné od začátku. Přes některé nedostatky ze svého hodnocení neslevím. Bavila jsem se jako málokdy, přiznávám i trochu toho děsu a hudební doprovod - to je kapitola sama pro sebe. A závěrečné titulky zvedly celý film ještě o třídu výš. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama