Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Olík 

všechny recenze uživatele

Kvalitně obsazená americká tragikomedie o tom jak se dostat z „manželské klece“ a hlavně o tom jak se do ní nakonec vrátit zpět. Stárnoucí Harry (Ch.Cooper) vidí jedinou cestu z milostného trojúhelníku vraždou své manželky (P.Clarskon). Netuší však, že kartami zamíchá jeho okouzlující přítel (P.Brosnan). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dal som vyššie hodnotenie kvôli atmosfére a sem tam dobrej hudbe avšak bolo to dosť zamotané a koniec sa snažil vyústiť happy-endom ale bez väčšieho vysvetlenia, že sa to tak dokonale spárilo i keď to nedávalo zmysel. Kamarátova nevera odpustená, manželkin milenec na konci filmu úplne škrtnutý...a tak by som mohol pokračovať. S hercami som bol však veľmi spokojný, Pierce Brosnan ma nezvykne sklamať a nebolo tomu tak ani tu, Sexi Rachel McAdams a Patricia Clarkson boli taktiež skvelé. Ak by sa to neodohrávalo v roku 1949 tak by som dal 3 hviezdičky. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení v milostném víceúhelníku. Z námětu, ze kterého by jiný režisér dokázal vytvořit mrazivou, napínavou podívanou o pomstě, vášni a lásce, natočil Ira Sachs poměrně nenáročný snímek, v němž se postavy se svými vztahovými komplikacemi vyrovnávají s chladnou hlavou a čistým rozumem. V jejich konání se neobjevuje téměř žádná zášť, nenávist, zuřivost, touha po odplatě či šílené a impulsivní projevy, které s sebou spousta vztahových filmů přináší. Dalo by se říct, že by je člověk mohl obdivovat, jak se se vším dokázali s klidem a rozvahou vyrovnat, aniž by to jejich vztahy nějak zasáhlo. Příběh Chrise Coopera a Patricie Clarkson je zajímavě vystavěn, a jeho stále více neúspěšné pokusy k jejímu odstranění u mě vedly až k tomu, že jsem jim přála, aby se nakonec vše urovnalo a Chris si uvědomil, že dělá chybu. Postupně začne zjišťovat, že už si likvidací své ženy není tolik jistý, jako z počátku. Co když ji pořád potřebuje? Manželská klec rozhodně stojí za podívání, i když žádnou strhující studii lidských vztahů rozhodně nečekejte. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byla to svým způsobem legrační historka.. O muži, který chtěl zabít svoji ženu, a pak přišel na to, že by bez ní byl ztracený !!" Manželská klec coby další zpracování Binghamovy novely Five Roundabouts to Heaven, z níž se již čerpalo v případě epizody The Tender Poisoner ze série The Alfred Hitchcock´s Hour, vyznívá velmi chladný a poněkud nevěrohodný koktejl neonoirové záležitosti a vztahového dramatu, od níž jsem přeci jen i díky hereckému obsazení očekával mnohem víc, odhaluje v režisérovi Ira Sachsovi slušný talent i s jeho nedostatky, když se nedokáže rozhodnout, co chce vlastně natočit.. Velmi příjemný soundtrack Dickona Hinchliffeho do snímku příliš nepasuje, stejně jako nevýrazná, i když stále neuvěřitelně sexy, Rachel McAdams, a ještě silněji tak vyzdvihuje jeho nechtěnou žánrovou roztříštěnost.. A tak bych chtěl ocenit opravdu vymazlený vizuál snímku, který však také obnažuje jednoduchost a naivitu scénáře filmu bez emocí, a vedle Chrise Coopera především dokonale úsporně hrajícího nestárnoucího Pierce Brosnana !! [ Dabing 5/10 ] Celkem symbolicky nevýrazná práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska 2008. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Až příliš neokázale zrežírované retro drama, které chvíli inklinuje k filmu-noir, chvíli k hitchcockovskému „manželskému thrilleru“ a končí buď jako zlomyslná komedie, anebo hloupá moralita (těžko určit). Vývoj událostí je poměrně nečekaný a velmi mne překvapila například náhlá zmínka o vraždě po nějakých třiceti minutách ležérního konverzování. Takových odhalení obsahuje Married Life více, jak naznačují už úvodní titulky, nahlížející pod pozlátko spokojeného soužití dvou lidí s větší odvahou než samotný film. Jistí si koneckonců můžeme být jenom tím, že manželská nevěra bude vždy potrestána a že Chris Cooper je skvělý herec. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama