Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - To jsem takhle jednou ve 3 hodiny ráno už chtěl vypnout TV a jít spát, ale bohužel (pro můj organismus) začali dávat tuto záležitost a já tak šel spát až za dalších 80 minut. V prvé řadě mě oslovil výběr herců, od začátku vtahující vyprávění Brosnana, český dabing a v neposlední řadě fakt, že po půlnoci si na českých televizích můžete dopřát film zpravidla bez jediné reklamy. A tak bylo rozhodnuto a já byl upřímně spokojen a celkem se podivuji nad aktuálním hodnocením - 56%. Jelikož to bylo příjemné drama s komediálními a krimi prvky. 72% ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Bože to byla nuda... Co jako bylo učelem toho filmu? Tak maximálně prd. Nechápu jak k takové konině mohli svolit takoví herci. Nuda a nuda a nuda. Pozorovat nešťastného manžela celý film, který furt řeši jak zabit, jestli zabít apod. mě fakt nebavilo... A ty dlouhé záběry na něho, proboha k čemu? No fuj! Ale jelikož to seklo Rachel McAdams a Brosnan je sympaťák tak aspoň ta jedna hvězda... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byla to svým způsobem legrační historka.. O muži, který chtěl zabít svoji ženu, a pak přišel na to, že by bez ní byl ztracený !!" Manželská klec coby další zpracování Binghamovy novely Five Roundabouts to Heaven, z níž se již čerpalo v případě epizody The Tender Poisoner ze série The Alfred Hitchcock´s Hour, vyznívá velmi chladný a poněkud nevěrohodný koktejl neonoirové záležitosti a vztahového dramatu, od níž jsem přeci jen i díky hereckému obsazení očekával mnohem víc, odhaluje v režisérovi Ira Sachsovi slušný talent i s jeho nedostatky, když se nedokáže rozhodnout, co chce vlastně natočit.. Velmi příjemný soundtrack Dickona Hinchliffeho do snímku příliš nepasuje, stejně jako nevýrazná, i když stále neuvěřitelně sexy, Rachel McAdams, a ještě silněji tak vyzdvihuje jeho nechtěnou žánrovou roztříštěnost.. A tak bych chtěl ocenit opravdu vymazlený vizuál snímku, který však také obnažuje jednoduchost a naivitu scénáře filmu bez emocí, a vedle Chrise Coopera především dokonale úsporně hrajícího nestárnoucího Pierce Brosnana !! [ Dabing 5/10 ] Celkem symbolicky nevýrazná práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska 2008. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od neznámé tvůrkyně přichází atraktivně obsazené partnerské drama, ve kterém se prohospodařilo ledasco. Portrétování manželských svazků tu bylo nesčetněkrát, tady scházel hořce cynický nadhled, nějaká pekelně dravá scéna, myšlenka, pointa. Na seriálovou epizodu možná, nicméně celovečerní podobě chyběla ona jiskra, celé to pak vyznívá jako zdrcnutá bábovka, která by ale zřejmě stejně líp nechutnala. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě jak herecky, tak fyzicky krásná čtveřice lidí, kteří "žijí" svůj život přesně jak chtějí...Nerada to říkám, ale tu mě Brosnan přímo ohromil, přestože ho nemám ráda...Ale tady byl jak za fešáka, elegána, přítele a milence...a byl v tom bravurní..Jak se poprat s tím, na co jste zvyklý a bojíte se změny? Nechcete nikomu ublížit a hlavně - společensky byste se úplně znemožnili....A to hlavně v této době bylo nepřijatelné..."Bojovat" s láskou pro lásku po svém - tak se zde všichni čtyři rozhodli.Film má pár krásných překvapivých momentů, časově a společensky je to skvěle zakomponované a hlavně to dobové znázornění - je to tak krásné :) Film není extra svižný, pohrává si s napjatými okamžiky a dává prostor na zamyšlení u každého kroku, ke kterému se hlavní postavy odhodlají...Posledních pár minut se dozvíme "moudra", která, leč nechceme třeba nikdy slyšet na hlas, je důležité si je aspoň uvědomit a po chvilce vám dojde, že je to pravdivé a smutné.... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama