Reklama

Reklama

Kořist

Trailer

Obsahy(1)

Tom Newman dohlíží v Africe na stavbu přehrady a přivezl na pár dnů i svou rodinu, manželku Amy a dvě děti z prvního manželství. Mladší David je nadšený z výletu do Afriky, ale pubertální Jessica se ještě nesmířila s rozvodem rodičů a z jejich rozchodu obviňuje Amy, takže úplně o dokonalou dovolenou se nejedná. Tom domluvil výlet do divočiny s průvodcem Brianem doufaje, že se děti lépe poznají s Amy, a sám jde do práce. Cesta už chvíli trvá, Brian o divokých zvířatech vypráví, ale nikdo žádné zvíře ani nezahlédl, a tak se Brian rozhodne sjet z cesty, aby byla větší šance spatřit šelmy. Když potřebuje malý David na záchod, jde s ním Brian kousek od vozu, ale všimnou si jich lvi ležící v trávě. David se dostane včas zpět do auta, ale Brian lvovi neuteče. Lvi se nehodlají od vozu vzdalovat a Amy, Jessica i David zůstávají uvězněni v autě, protože klíče od auta, měl Brian u sebe. Tom se dozvěděl o nezvěstné rodině až večer po návratu z práce, ale hledání může začít až ráno. Druhý den si David všimne klíčů pár metrů od vozu a Amy se rozhodne pro klíče dojít, neboť za celé dopoledne nezaregistrovali žádný pohyb lvů. Amy se podaří klíče sebrat a pronásledována lvem se stačí vrátit do auta a ujet. Amy při řízení divočinou absolvuje s autem několik skoků, až se auto stane nepojízdné. Zatímco jsou Amy, David a Jessica uvězněni v autě a stále obklopeni lvy, Tom přiměl stopaře Crawforda, aby mu pomohl rodinu najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horor, ktory miestami ma nieco do seba. V zasade s prizmurenim oboch oci a s poriadnou davkou fantazie by sa dalo mozno nieco take predstavit v praxi. Film vsak ma kopu nelogickych scen : zenska ziape na akomsi strome a dobre vidi, ze jej hulakanie privadza leva do zurivosti, veselo vsak hulaka dalej ....... LOL. Sceneria africkej divociny vsak potesi. 30 % ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prey. Prej docela dobrej film se lvama, slyšel jsem. Optimismus nenabouralo ani tak nízké hodnocení tady, jako spíš typická americká rodina na plátně (táta má novou ženu, dcera brblá, synátor je jen prcek do počtu). Dobře. Když si pak vyjedou do divočiny bez táty, z čehož už od začátku smrdí povinné oteplení vztahů matky a dcery, bylo vše de facto jasné. Zastávka na čůrání, pán s flintou je sežrán a máma s děckama hysterčí v autě. Máma naštěstí dojde pro klíčky, které si pán bral na těch pár metrů a minut s sebou a nastartuje auto, aby ho záhy poslala do kopru. O pár sežraných pytláků později (no dobře, pozor, SPOILER) se rodinka celá sejde, vyhodí auto do vzduchu a jde šťastně na procházku. Výhružný záběr do trávy na závěr ovšem nechává naději, že se přeci jen lev nažral a divák zůstal celý. Takže asi tak. Ani po technické stránce není o co stát, film nabízí pouze nudnou rutinu. Hvězdička za Bridget, kočky a lehký náznak atmosféry. P.S. Všimli jste si, že zatímco vyděšení členové rodinky bez úhony přežívají, rangeři, pytláci a stopaři (tedy ti, co by savanu měli znát jako vlastní boty) umírají jako naprostí trotlové? ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Občas sa stane, že zhliadnete film s vyslovene gýčovým scenárom, hlúpym správaním hlavných, ktoré by ste najradšej v istých momentoch rovno zastrelili, aby ste sa nemuseli dívať a ich debilné činy, scénami, ktoré by vo vás mali vyvolať napätie či strach, no vy namiesto toho len so smiechom neveriacky krútite hlavou... skrátka a jasne film, ktorý je jednoducho jasná somarina. A napriek tomu, ani neviete prečo (v tomto prípade to mohlo byť krásnymi herečkami, alebo možno očarujúcou africkou safari), ten film so záujmom dopozeráte do konca a v konečnom dôsledku ani nie ste sklamaný, keďže ste už od prvej sekundy vlastne nič nečakali. (50%) ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Prakticky nevím co bych na tomto filmu mohl pochválit, i když zase taková bída to nebyla. Plusové body dávám pár scénám, které docela fungovali a vyvolali ve mě trochu napětí. Co mi znechutilo zážitek bylo nesmyslné chování hlavní představitelky, hlavně když už nějakým štěstím získala klíče od vozu, a přežila tak jistou smrt, tak s vozem nabourá (tak u týhle scény mi tekly nervy solidně). Herecké výkony raději hodnotit nebudu, vlastně ani není co... rozhodně se na kořist znovu nepodívám. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller jsem si pustil jen a pouze kvůli Bridget Moynahan, kterou od Lord of War zbožňuju a dostal jsem to, co jsem očekával, bohužel degradováno finální desetiminutovkou. Ale postupně. Prey je slušně odrežírovaná vyvražďovačka, ve které se nijak vysokého bodycountu nedočkáte. Do jejího světa je divák uveden klasickým představením rozhádané rodinky, která své problémy dořeší v autě obléháném lvy. V této rodince nesmí chybět rozmazlená blonďatá fiflena, která nechce lézt do vysokého jeepu, protože má minisukni. A pak už jsou všichni kromě manžela až do konce obléhání lvy uprostřed prérie, daleko od hlavní cesty. Aspoň pro mě byly divoké kočkovité šelmy poměrně novým thrillerovým vrahem, a tak mě jejich vyčkávácí počínání v trávě docela bavilo. Jejich útoky jsou také zpracovány poměrně slušně a jsou takovým slušným kompromisem mezi zakrýváním brutalitek a jisté znepokojivosti. Když je klid, tak se v autě dějí klasické klišé (mobil bez signálu, fiflena fiflenuje, nedostatek vody). Manžel, který v této pustině svou rodinu hledá, zažívá neochotu rangerů a tak musí s místním lovcem vyrazit na vlastní pěst. Lovec mu samozřejmě vyloží, jak do těchto končin Američané vyráží válet se u bazénů a pak se diví. Všechny tyto strašně očekávané nedostatky působí ale v takovém africkém hororu přijemně úsměvně, kdyby nebyly našroubovány do posledních osmi minut, ve kterých nesmí chybět dementní výbuch, všechny najednou a už nepůsobíc úsměvně, ale jen čistočistě blbě. Pokud máte rádi Bridget a Petera, tak se na to můžete bez problému někdy v televizi mrknout, a berte jako výhru, pokud ke konci usnete. Lepší 2*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama