Reklama

Reklama

Orel kontra žralok

(festivalový název)
  • Nový Zéland Eagle vs Shark (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Lily a Jarrod jsou dvě pochybné existence, kterými celá společnost opovrhuje. Oni si ale žijí spokojeně každý svůj život a svého okolí si nevšímají. Na první pohled je jsné, že jsou stvořeni jeden pro druhého, a to nejen díky znamínku nad horním rtem, které oba mají. Když se potkají na párty v maskách (Jarrod v převleku orla a Lily v převleku žraloka) a stráví spolu noc, vznikne mezi nimi prapodivná, ale přesto vřelá láska. Hned na to společně odjíždí za Jarrodovou rodinou, kde Lily poznává nejen členy rodiny, ale také samotného Jarroda... (wendelin9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Je to hodne indie, je to hodne zabavne a narozdil od americkych indie flaku (podoba s Napoleon Dynamite je nasnade) to ma koule. I kdyz, je od zacatku jasne, jak to skonci, pribeh se ubira netusenymi zakruty a nabidne i par twistiku. Ustredni dvojice je fajn, vsichni jsou blazni nebo uplne v prdeli, zelandsky venkov dostatecne podivny. A hlavne bitka s mrzakem se jen tak nevidi. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem jsem se opravdu protrápil. Nevylučuju, že ústřední dvojice looserů se obyčejným mladým lidem ve skutečnosti podobá mnohem více, než 99 procent filmových postav, já jsem je ale měl za totální, nepřesvědčivé, nereálné, skrz na skrz podivné mimoně, ze kterých mi vůbec nebylo dobře. Oddechnout jsem si od nich mohl při pohledu na dalších dvacet podobných ichtylů. Nebo mě z té všudypřítomné podivnosti mohl vytrhnout neméně bizarní animák o jablíčku a ohryzku. Závěrečné titulky už hodně dlouho nechutnaly tak sladce. Režisér Waititi se jistě projevil jako netradiční tvůrce, nemůžu se ovšem zbavit dojmu, že to bylo na můj úkor- v podstatě se na to nedalo koukat, o nějakém požitku nebo radosti nemá vůbec smysl mluvit. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Taika Waititiho je skvěle ulítlý - chvilku novozélandský Wes Anderson, chvilku zase roztomile naivní geekovská indie komedie. Ta jeho manýra je spíš dětská, ale velmi příjemná...průhledná...odzbrojující...plus krásné animace a hudba, budoucí dvorní herec Jemaine Clement... Vše našroubované na estetiku trapnosti a bizarní subžánr mullet-komedií...forma účesu a úděsného šusťákového oblečení...back to '90s... :-) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Další bizarní úlet z novozélandské dílny pana Waititi (What we do in darkness, Boy). Je to nahořklá komedie o nerdovi, který je obětí vlastního světa, nedostatku uznání, konfliktu s otcem a nevyrovnanými událostmi ze školy (čti: šikana) a o lásce, která toto vše přehluší a vyřeší, ale na to je třeba být připraven, aby to člověk mohl uvidět. Láska hory přenáší. Ouje. Miluji novozélandský přízvuk. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Docenujem tuto waititi-odu, kedze uz nemam problem jest z jeho misy. Nezavislejsi poter s podivnymi (sympatickymi) bledymi tvarami , no unika siroko-daleko od {spominaneho} Dynamita svojskou drahou. I ked sebaklisoidnejsia tvar deja moze poskodit tuto krehku malbu, obrazky a strihy zaklisoidnuju tuto domienku z povrchu zemskeho. Definujte mi slovo krasny alebo skaredy, lebo ja som v tej zenskej nic skaredeho alebo nepekneho nevidel. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet: 1.3 milionu dolarů. (Saku)
  • Štáb měl 35 členů a natáčelo se 25 dní (Saku)

Reklama

Reklama