Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sny tří zvídavých a dobrodružství hledajících mladých chlapců se ve filmu Badatelé stanou realitou. Akční fantasy režíroval uznávaný Joe Dante (Gremlins), který kombinuje humor, vřelost a prvky sci-fi s nečekanými zvraty. Ve své provizorní laboratoři si vynalézaví chlapci postaví vlastní vesmírnou loď a vydají se na meziplanetární cestu. Badatelé jsou velkým rodinným dobrodružstvím v hlavních rolích s mladým Riverem Phoenixem (Stůj při mně, Slídilové) a Ethanem Hawkem (Training Day, Bolestná realita). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

pepo 

všechny recenze uživatele

Goonies meets Contact meets 50´s sci-fi movies. Veľmi dobrý detský film , no nie je to tak úžasné ako by sa z toho spojenia z prvej vety mohlo zdať. Príbeh je výborný, herci na čele s mladučkým Ethanom Hawkom tiež , Goldsmithova hudba je istota. Dantemu však bez Spielbergovho producentského dohľadu tradične chýba ľahkosť, lepší cit pre atmosféru a väčšia dávka srdiečka. Škoda, že som to nevidel ako decko ale aj tak ma to veľmi potešilo a prevláda veľká spokojnosť 7/10 P.S. prvý kontakt s mimozemšťanmi si skoro doslovne ukradol Cameron pre svoje finále Priepasti, ktoré sa vystrihlo a neskôr vrátilo v Director´s cute. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Neskutočne hravý rodinný film pripomínajúci Donnerových Goonies s neopakovateľným kúzlom 80. rokov. Traja chalani sa za pomoci experimentov vydajú skúmať vesmír. Postavia si vlastnú vesmírnu loď z nepotrebných harabúrd a vydajú sa na najväčší dobrodružný zážitok ich života. Film obsahuje množstvo odkazov od Vojny svetov cez Star Wars až po Flash Gordona a staré sci-fi klasiky. Atmosféru filmu dotvára aj hudba Jerryho Goldsmitha ktorá obsahuje magický ústredný motív. Avšak podobne ako v prípade Gremlins Danteovi ide oveľa lepšie prvá polovica filmu čo je veľká škoda pretože ešte po prvej hodine som bol pevne rozhodnutý filmu udeliť minimálne 4*. Tie slizké gumové vesmírne potvory sú na smiech i keď si uvedomujem že je to v podstate dané dobou (Gremlins, Flight of the navigator, Labyrint, atď.) Nakoniec tie 4* predsa len dám posledných pár minút a záverečné lietanie v oblakoch je vážne kúzelné. Len ma mrzí tá príbehová stagnácia tretej štvrtiny filmu. No i tak je to jeden z najlepších rodinných filmov 80.rokov a spolu s Gremlins režisérov najlepší film. 75% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První hodinka je opravdu skvělá. Mladí a talentovaní herci se ukazují ve skvělém světle stejně jako triky a celý příběh. Bohužel později přechází fantastická cesta po okolí rodného města v cestu do vesmíru za "těmi, kteří vložili schéma stroje do našich snů" a zábava se mění v podivnou nudu. Je to škoda, ale druhá část filmu opravdu ztrácí a je tu i patrněji cítit i Danteho "otec" Steven Spielberg (a to nemluvím o 2-3 narážkách na Star Wars:)). Je to až paradoxní, protože první část je v podstatě jednoduchá a tím i zábavná, ale druhá se snaží o myšlenky plné narážek na klasickou americkou vizuální kulturu a to válčení a ničení ve všech filmech/seriálech, ať kreslených pro děti nebo reálných pro jejich rodiče. Dante to myslel dobře, chtěl svým způsobem upozornit na možnost, jak se cizí formy života mohou zachovat a za co nás mohou považovat, když vidí obrázky plné násilí, hraného i skutečného, ale filmu to výrazně ubližuje a tak průměrné 3* jsou odpovídající hodnocení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,873,044Tržby Celosvetovo $-║ Solídne rozbehnutý fantasy film o partii chlapcov skúmajúcich svoje sny, ktoré zhmotňujú do výstavby detského vesmírneho plavidla, fungujúceho za pomoci záhadnej hmoty, pribrzdí hlavne posledná tretina filmu, meniaca sa na akúsi čudnú kostymérsku mimozemskú paródiu s nezáživným humorom. Veru ten úsek bol dosť nešťastné riešenie, mohla z toho byť omnoho viac ucelenejšia rodinná komédia. /65%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa chcel zviesť na detskej fantasy vlne 80. rokov, čo sa mu síce po komerčnej stránke nepodarilo, je však spolu so známejšími a úspešnejšími snímkami ( THE GOONIES a spol. ) v rovnakej lige. Vysoká technická úroveň, zábavný príbeh a sympatický predstavitelia. Pomerne zabudnutá klasika 80. rokov. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film, který běží v letním kině, se jmenuje Starkiller. Tak se měla původně jmenovat postava Lukea ve Hvězdných válkách, ale George Lucas ji na poslední chvíli pojmenoavl Skywalker. (Morien)
  • Jedná se o první celovečerní film Ethana Hawka i Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Wolfgangova "mluvící" krysa se jmenuje Heinlein podle spisovatele Roberta A. Heinleina, který napsal mnoho příběhů o chlapcích experimentujících s vesmírným létáním. (Morien)

Související novinky

Co chystá režisér Přízraku?

Co chystá režisér Přízraku?

08.11.2018

Režisér David Lowery (Přízrak, The Old Man & the Gun) se upsal novému filmu. Pro studio A24 Films natočí epickou fantasy Green Knight, která vychází z rytířské básni o Siru Gawainovi a Zeleném… (více)

Reklama

Reklama