Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch coming of age komedií, která ve své době zapadla, protože jich prostě bylo hodně, o to víc jsem ji docenil, když se už tolik netočí, případně v mnohem horší podobě s novou generací herců, kdy se hodně dává prostor lidem, kteří svůj film neutáhnou. Neřikám, že byl Michael Cera ve své době nějakou super hvězdou, ovšem byl výrazný a v kombinaci s božskou Portiou Doubleday (věrohodnosti postavy jsem místy nevěřil, ale je to zkrátka o pubertální naivitě) utvořili silnou dvojku, kterou mohu doporučit i dnes. Název filmu vždycky hodně rezonovat, ale z nějakého důvodu mě film vždycky míjel. Ps : vždycky když vidím Raye Liottu mimo mafiánské role, tak přemýšlím jestli to vážně byl tak hrozný herec. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ukázkový případ,jak totálně zabít skvělý námět v podobě knižní předlohy.Je to sice už nějaký pátek,co sem četl knížky,ale tohle se opravdu nepovedlo.Z knižní poetiky a hlavně humoru nezbylo ve filmové podobě vůbec,ale vůbec nic.Moje očekávání nebyla nikterak přehnaná,ovšem minimálně komedii sem očekával a nedočkal sem se.Youth in revolt je nemastná,neslaná,zdlouhavá a hlavně opravdu nevtipná záležitost a to je vzhledem k potenciálu,který skrývala knižní předloha opravdu velký průser.Relativně slušné obsazení to tentokrát nezachrání.Liotta,Buscemi,nebo Justin Long se filmem spíše mihnou a Michael Cera je tentokrát těžce mimo...20% ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Předně chci říct, že skvělý román C. D. Paynea se na filmové plátno solidně převést nedal. Takže jsem to ani nečekal. Moje očekávání byla skeptická a v tomto smyslu, jsem byl malinko (ale fakt jen málo) příjemně překvapen. Předně inteligentní humor zůstal, tvůrci filmu se nesnížili (předloha jim to ani nedovolila) k nějakému primitivismu, kterých jsou současné filmy pro náctileté přeplněné. Na stranu druhou ovšem ten humor zůstal jen v chabé podobě. To vše, co dělá deník Nicka Twispa fenomenální, je ve filmu přejito. Levák je zde ve dvou zcela zbytečných scénách. O jeho vysněné Milli Filbertové se zde jen kecá, ačkoliv právě ochutnávání zmrzliny na jejím ňadře či chlupatý trojúhelník, při jehož spatření Levák prohlásí, že tomu vínu něco chybí, by dalo filmu tu řádnou šťávu, na kterou byli fanoušci Nicka Twispa natěšeni. Tato možná kontroverzní scéna mi chyběla, stejně jako další... když už Levák přinese Učebnici sexu pro pokročilé labužníky, nebylo by od věci vidět jak to pokračovalo ... ;-) Ale to bych chtěl asi moc že? Vůbec mi ve filmu chybí dost postav - co třeba upocenej Dwayne, Hároš či Apurva? Je zde pouze její otravný bratr, který zde otravný vlastně ani není. Stejně jako Nick zde moc neukazuje svou hlavní devizu - inteligenci a prohnanost. Sheeni se neukazuje jako inteligentka vychcaná jak díra do sněhu a co je tristní, bohužel ani jako ta božská bytost, kvůli které Nick dělal co dělal. Kvůli této fakt ne... Co se mi líbilo byla postava Francoise Dillingera, vyřešeno fakt dobře. Rovněž závěrečné přehlédnutí Carlotty, neboť třetí díl byl už fakt scifi. Za to tvůrce chválím. Závěrečné zhodnocení - jak jsem řekl již na začátku, geniální deník (kam se chce hrabat Adrian Mole?) se nedal dobře zfilmovat, ale i tak díky za to. Nenudil jsem se a jako fanoušek jsem chtěl daleko víc. Ale jestli by byl celkový výsledek, jaký bych si představoval, těžko říct. Co natočit tři tříhodinové díly jako Pán Prstenů? :-) ... Málem bych zapomněl - výtečný Michael Cera! ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Jako příznivec Sue Townsendové musím Oscarovi oponovat, četl jsem pochopitelně (až na poslední díl The Prostrate years) komplet adrianovskou ságu v češtině i angličtině, a Američan Nick Twisp se křehkému inteligentnímu britskému humoru nemůže podívat ani pod ocas. Navíc, pokud se podíváte na roky vydání obou deníkových "konkurentů", musí vám být jasné, kdo od koho "opisoval". Nepokrytě dávám najevo, že C. D. Payne se velmi lacině s přidáním nepříliš vtipných sprosťáren, ale zato s chutí, svezl na oblibě leicesterského rádobyintelektuála. Omlouvám se za OT, film jsem zatím neviděl. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, nebyl jsem tak ani přespříliš natěšen, ani jsem předem výsledek neodsuzoval. Mládí v hajzlu tak pro mě byla klasická "teenager dobývá srdce teenagerky" romantická komedie (okořeněná o postavu alter-ega). Film se nevymyká běžným standardům a jen párkrát překvapí. Kdykoliv se tak stalo, jako bych se ocitl u nějakého jiného filmu Apatowského střihu (scéna na dívčí koleji, s klavírem, s houbičkami). Michael Cera je v každém filmu stejné tintítko, nejinak je tomu tady. Jako alter-ego konečně ukazuje i něco jiného než klasického teenage geeka, ale i přesto jsem měl problémy mu jeho roli uvěřit. Ale budiž. Jedno ale filmu upřít nemůžu - donutil mě si sehnat předlohu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)
  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)

Reklama

Reklama