Reklama

Reklama

Andělé slunce

  • Česko Sluneční andělé (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Život dospělých začal pro negramotnou, chudou brazilskou venkovanku Marii až příliš brzy. Ve dvanácti letech ji vlastní otec prodal kupci „bílého masa“ Tadeuovi s tím, že se musí porvat o lepší existenci coby služebná. Jenže představa spokojené budoucnosti se rozplynula poté, co se dívka dostala k farmáři, který ji nejprve zbavil poctivosti a poté poníženou a zneuctěnou Marii „přenechal“ svému synovi, aby s ní nabyl prvních sexuálních zkušeností. Tím ale pro Marii noční můra teprve začíná. Následuje cesta do zapadlého, špinavého bordelu v Amazonii pro kopáče na zlatých polích, jemuž vládne tyranský a brutální pasák Saraiva. Nikoho zde nezajímá, že Marie je vlastně ještě dítě, lidská bytost, která má svoje city. Stává se z ní otrok sloužící upoceným tělům bez nejmenší naděje na lásku a lepší zítřky. Ta svitne až poté, co se dívce podaří utéct do Ria de Janeira. Jenže některé osudy už prostě nelze změnit. To říká režisér Rudi Langemann a zvedá zaťatou pěst žalující na neutěšenou realitu dětské prostituce v současné Brazílii. Za syrové a smutkem prosycené drama, náležející k nejlepším brazilským filmům roku 2006, obdržel hned šest cen na filmovém festivalu Gramado. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně po projekci si jen tak pro sebe říkám, co bych mohl udělat pro zlepšení života těch holek? Na letenku do Brazílie momentálně asi nemám, můžu tak leda dát Andělům Slunce o hvězdu navíc, i když objektivně jako film sami o sobě byli jen dalším z mnoha štípnutí do toho stejného bolavého místa. Třeba se ale díky mojí bonusové hvězdě najde někdo, kdo se na to taky podívá a napadne ho něco lepšího... (Challenge Tour 2015, film č.7) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Takový druh filmů mě začíná pomalu ale jistě štvát. Téma, které je tak životně důležité a které se prakticky točí samo, dostane do rukou břídil, který si myslí, že když tam nakonec dá "podle skutečných událostí", tak se může vykašlat na jakoukoliv další snahu. Trapní herci, amatérská kamera i hudba připomínající spíše televizní filmy ze začátku devadesátých let, toporný scénář i postavy. To jsem si zase dal. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když si člověk přečte název filmu a koukne na hodnocení, tak ho hned napadne: to musí být asi překrásnej film. Ale co jsem viděl, to mě doslova šokovalo. Takhle by to vypadalo, kdyby otroci pracovali jako kurvy. A já z toho filma su taky na kurvy! Je to hnus, že se někde na světě ještě dějou takový zvětstva, proti kterejm je mučení procházka opiovou plantáží. A je dobře, že se to svět kvůli tomuhle filmu dozví. Nejen kvůli tomu hodnotím vysoko, jak jen to jde. Filmu nelze nic vytknout, ani herci, ani obrazová stránka, ani originalita, ani autenticita, ani prostředí, prostě ani kurvy. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na brazílsku ne-telenovelu. Dostal som skutočnosťou inšpirovanú brazílsku telenovelu s pár drastickými a pár dojímavými scénami. Degradácia obsahu vážnosť témy poškodzujúcimi nechtene humornými vsuvkami je žalostná a bije do očí viac než slabé produkčné zázemie a ničím objavný scenár. 65% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tísnivý obsah, trýznivá forma... °-/ . . . Tak silné téma a tak slabý film. Chování dospělých postav místy působí až nevěrohodně panoptikálně a šablonovitě - a přitom holky jsou typově skvělé, ve svých rolích prostince bezprostřední, až obdivuhodně hrající jako na nic si nehrající... Ano, smutný a bezvýchodný příběh, ale ke své škodě po tvůrčí stránce příliš amatérsky působící - a víc se mi to ani nechce pitvat. Nakonec - krokodýlí slzy pro film jako takový tady ronit nebudu, byť vím a věřím, že tvůrci ten >apel< mysleli poctivě a v nejlepším možném smyslu slova dobře... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 15.10.2011 na >andělském prostoru< /v původním znění s českými titulky/, hodnocení 399., komentář zde mírně zklamaný jako třiačtyřicátý - 16.10.2011) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama